17/11/16

Τούρκοι και Ε.Σ.Σ. χρησιμοποίησαν χημικά όπλα εναντίον Κούρδων στην Αζάζ - Ρώσοι κάνουν έλεγχο στην περιοχή


Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, Κούρδοι του Καντονιού του Αφρίν, κάλεσαν ομάδα Ρώσων στρατιωτικών του Ραδιοβιολογικού Χημικού Πολέμου, να εξετάσουν παράπονα κατοίκων του χωριού Umm Hawsh, ότι δέχτηκαν επίθεση από την περιοχή που ελέγχει ο Ε.Σ.Σ και ο τουρκικός στρατός, με χημικά όπλα και συγκεκριμένα με το αέριο της μουστάρδας.
Τις 16 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση έφτασε στην περιοχή ρωσική αποστολή από επιστήμονες και δημοσιογράφους για να επιβεβαιώσουν την καταγγελία των τοπικών νοσοκομιακών αρχών.
Στο βίντεο η ομάδα των Ρώσων ειδικών ενώ διεξάγει την έρευνα.
Να σημειωθεί ότι η  έρευνα  αφορά επίθεση που εκδηλώθηκε ένα μήνα πριν και η παρουσία των Ρώσων στις 16 Νοεμβρίου στην περιοχή συμπίπτει με την ημέρα που οι Κούρδοι της Ιεράπολης εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή της Αρίμα και προελαύνουν προς τα περίχωρα της Αλ Μπαμπ, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε σχέση με τον έλεγχο της πόλης.
Επίσης, σημειώνεται ότι  η παρουσία των Ρώσων σημειώνετια λίγες ώρες μετά τις απειλές εναντίον των Κούρδων και του YPG που εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, αναφερόμενος στην επιχείρηση συνένωσης των καντονιών και δημιουργίας του Κουρδικού Διαδρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.