24/11/16

Και η Αίγυπτος στο βάλτο της Συρίας!

Συρία: 18 Αιγύπτιοι πιλότοι στην αεροπορική βάση της Χάμας. Αναμένεται γενναία υποστήριξη από τον Ιανουαρίου.
egypt1
Mια ημέρα μετά τη δήλωση του Αιγύπτιου προέδρου Abdel Fattah al-Sisi ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το συριακό στρατό δημοσιογράφος που έχει πρόσβαση στις πηγές της συριακή διοίκησης αναφέρει ότι 18 Αιγύπτιοι πιλότοι ήδη αφίχθησαν στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Hama στη Συρία και το τέλος Γενάρη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ώρα μηδέν για την εμπλοκή και την ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Αιγύπτου στο συριακό και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο πλευρό του συριακού στρατού.

Λιβανέζικη εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα ότι από τις 12 Νοέμβρη 18 Αιγύπτιοι πιλότοι βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Χάμας που διαθέτει κυρίως ελικόπτερα.

Το μέσο διευκρινίζει ότι δεν είναι βέβαιο αν ήδη οι Αιγύπτιοι πιλότοι έχουν αρχίσει να συμμετέχουν ή όχι στις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στη Συρία έφθασαν και 4 ανώτεροι αξιωματικοί του αιγυπτιακού ΓΕΣ.2 από αυτούς αφίχθησαν πριν ένα μήνα και εργάζονται στο συριακό επιτελείο στη Δαμασκό ενώ 2 ακόμη συμμετέχουν σε αίθουσα επιχειρήσεων.

Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές σημειώνει ότι οι αιγύπτιοι υποσχέθηκαν την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία και ημερομηνία κλειδί θα είναι η 23 Γενάρη.
alquds, echoroukonline ,nmisr 24.11.16

7 σχόλια:

  1. Η έκφραση "Αιγυπτιακές ορδές" είναι παντελώς απαράδεκτη.

    Σε αντίθεση φυσικά με την sic έκφραση της "μετριοπαθούς Συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι, αλλά αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η πηγή dim.com, μάλλον Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο. Προσφέρουν όμως πολύ καλό έργο πληροφόρησης (κύριος σκοπός του ιστολογίου μας- καθώς μεταφράζουν στα ελληνικά –έστω αυτά τα «παντελώς απαράδεκτα» (sic)- άρθρα από πηγές στην Εγγύς Ανατολή που δεν τα βρίσκει κανείς αλλού.
      Εσύ όμως κάνεις διπλή σφαλμένη χρήση του λατινικού sic, καθώς η φράση που αναφέρεις δεν υπάρχει στο παρόν κείμενο και ουδέποτε το εν λόγω ιστολόγιο χρησιμοποίησε τέτοια έκφραση.
      Αν επιμένεις όμως για τις «ορδές», θα το σβήσω σε ένδειξη συμπάθειας, για να μετριάσω τον αποτροπιασμό σου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ακκυριά,

      Το αρχικό άρθρο ανηπαρήχθει αυτούσιο, μολονότι αυτό δεν είναι δημοσιογραφικά υποχρεωτικό, και θα μπορούσε να μπεί ένας άλλος σχετικός τίτλος από εσάς. Ενδεχομένως τον αρχικό τίτλο δια λόγους δεοντολογίας θα μπορούσατε να τον ενσωματώσετε στο κείμενο, σύμφωνα με μία συνήθη πρακτική διεθνώς.

      Ούτως ή άλλως υπάρχει αναφορά στην αρχική δημοσίευση και συνεπώς ο αναγνώστης μπορεί να την διαβάσει.

      Η αναφορά μου στην "μετριοπαθή Συριακή ένοπλη αντιπολίτευση" προφανώς δεν αφορά εσάς, αλλά ετέθη σε αντιδιαστολή με τις "ορδές".

      Όσο δε στην ουσία του θέματος, επιτρέψτε μου να έχω μία κάποια άλλη άποψη για το εν θέματι ιστολόγιο.

      Διαγραφή
  2. ωχ!!! αυτο δεν τοχα προβλεψει...δικαιωνονται οσοι αναφερονται στην Αιγυπτο ως στρατηγικο μας συμμαχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αιγύπτος ανοιχτα στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης είναι μία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα πλήρως και δείχνει και μία γενικότερη αλλαγή στην ισορροπία αν η έκφραση είναι σωστή ή τέλος πάντων στην εξίσωση της μέσης ανατολής . Πολύ κακή επίσης εξέλιξη για την Τουρκία είναι αυτή ωστόσο είπαμε ο Σουλτάνος είναι αδίστακτος καταλαβαίνει ότι αυτά που ζητάει δεν γίνονται αλλά καταλαβαινει επίσης πλέον ότι το τέλος της Τουρκίας όπως την ξέραμε έρχεται. Πραγματικά ωστόσο είναι ακατανόητη η εχθρικότητα και η αδιαλλαξία που επιδεικνύει στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το ΝΑΤΟ μπορεί να τον ανέχεται αλλα νομίζω πως κανείς δεν θα τον στηρίξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριστιάν είσαι πραγματικός θησαυρός ενημέρωσης με τα δημοσιεύματα που ανακαλύπτεις.
    Παρατηρώ ακόμη ότι το 2ο γραφείο, του υπουργείου προπαγάνδας, παρακολουθεί ανελλιπώς,τόσο εσένα, όσο και τις πηγές σου.
    Την επόμενη φορά, στείλτους το, να το εγκρίνουν πριν κάνεις την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σώθκαμαν! Θα περιμένει ο Κριστιάν όπως περίμενε και ο Θουκυδίδης (*) τον κ. Σκουρλέτη να του εγκρίνει την άδεια λειτουργίας του Χρυσωρυχείου «Θουκυδίδης & Σια» στη Σκαπτή Ύλη της Θράκης· ίσως να το κάνει σήμερα-αύριο ο Αλέκσης (**), πριν μας προλάβει ο κ. Σόρος... χαχαχα!

      (*) που σαν «ο πατέρας του πολιτικού ρεαλισμού» (ως προσέγγιση στη μελέτη των διεθνών σχέσεων), για τα δεινά του εμφυλίου πολέμου στη Συρία θα μπορούσε να προτείνει: οι «καθεστωτικοί» ν' ακούνε και να μερακλώνουν με George Wassouf - "Kalam El Nas" (People Will Talk), ενώ οι «αντι-καθεστωτικοί» με Asala Nasri - "Ad El Hurouf" (As Much As The Letters)! Η μουσική εξημερώνει τα ήθη!

      (**) που είναι around these days με τους αποκωδικοποιητές υπό μάλης, αφού -προηγουμένως- εκμηδένισε την απόσταση «Μαξίμου-Θράκη»... και την έκανε κάτι σαν «Κυψέλη-Παγκράτι»... χαχαχα!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.