24/11/16

Κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Συρίας - Κόκκινος συναγερμός στην Άγκυρα

Κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Συρίας

  • (Φωτ.: EPA / sputniknews.com)
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα, μετά την αεροπορική επίθεση δυο αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, κατά μονάδας του τουρκικού στρατού στην Αλ Μπαμπ, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Η επίθεση έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα, ακριβώς ένα χρόνο από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικό μαχητικό.

Με επίσημη ανακοίνωση το τουρκικό ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση δημοσιεύσεων σχετικών με το θέμα.
Μεταξύ των ενδεχομένων που εξετάζει η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, είναι και τα αντίποινα σε βάρος της Συρίας, τα οποία όμως υπάρχει φόβος ότι είναι δυνατόν να προκαλέσουν μια σύρραξη ή και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας-Συρίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το ό,τι επικρατεί προβληματισμός στην τουρκική ηγεσία για δύο πτυχές της υπόθεσης: εάν και ποιο ρόλο έπαιξε η Ρωσία σ' αυτή την επίθεση και πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της αλ Μπαμπ.

9 σχόλια:

  1. βρε θα τα φανε τα μουστακια τους το διχως αλλο...κοτες τουρκοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο τους Τούρκους. Πολεμάνε ανοιχτά με το ΠΚΚ και τώρα ανοίγουν πόλεμο με την Συρία. Είναι ένα σκαλί να πολεμήσουν με Ιράν και Ιράκ. Είναι απέναντι στις ΗΠΑ και την Ρωσία. Όπως πάντα νομίζουν ότι είναι πολύ δυνατοί και θα πάθουν άσχημη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ και 94 χρόνια δεν έχουν πάθει καταστροφή. Δε βλέπω τι πετύχαμε κι εμείς, που είμαστε ενδοτικοί και αφήνομε τούς πάντες να μάς περιγελούν. Οι Τούρκοι τουλάχιστον προσπαθούν, ζουν, αγωνίζονται. Εμείς;

      Διαγραφή
    2. Aυτο το 'Εδώ και 94 χρόνια δεν έχουν πάθει καταστροφή' τι το ηθελες αγαπητε ? Μου θυμισες τον Βασιλιά της Γαλλιας (αιωνων παραδοση) Λουδοβικο τον 16ο που το πρωι εγραφε στο ημερολογιο του 'τιποτα το σπουδαιο και σημερα' και το βραδυ δεν ειχε ουτε Βασίλειο ουτε και κεφαλι στους ωμους του...

      Διαγραφή
    3. @ Νικηφορος Φωκας, κι όμως, οι Τούρκοι ΠΟΛΕΜΟΥΝ (κανονικά όχι από αυτούς τους "πολέμους" που γίνονται παρουσία τηλεοπτικών καναλιών που πάντα νικάνε οι "μπλε" και ηττώνται οι "κόκκινοι". Έχουν την τόλμη να χτυπιούνται συγχρόνως με περισσότερους του ενός εχθρούς και να μην σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, όταν πρόκειται για το συμφέρον τους.

      Ότι έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα, το απέκτησαν με το σπαθί τους (και το G3 των μεχμετζίκων) και όχι με εξωτερική πολιτικής υποτέλειας. Την ίδια στιγμή, εμείς διαθέτουμε ΥπΑμ καρνάβαλο που ονειρευόταν μικρός να γίνει πιλότος/ΟΥΚ/στρατάρχης και τώρα του βγαίνουν όλα τα κόμπλεξ μαζεμένα, ενώ στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται (όχι μόνο σήμερα αλλά εδώ και δεκαετίες) μία παρέα ακάματων/άεργων/απάτριδων που δεν έχουν καμία σχέση με την ετυμολογία της λέξης "Έλληνας".

      Εάν θεωρήσουμε πως στη Φύση, επιβιώνει ο ισχυρότερος και ο εξυπνότερος, εξήγησέ μου σε παρακαλώ, πως θα μπορούσαμε εμείς να επιβιώσουμε μη έχοντας τα απαραίτητα προσόντα μαχητικότητας, πολεμικής αρετής, εξυπνάδας κλπ. Δεν λέω πως οι Τούρκοι (γεννετικώς) είναι τέρατα εξυπνάδας, αλλά τουλάχιστο πολεμούν συνεχώς και δεν κολώνουν σε προσταγές κανενός.

      Διαγραφή
    4. @ Νικηφορος Φωκας

      Δεν κατάλαβα την σύγκριση. Ο Λουδοβίκος ο 16ος ήταν αφελής, ανενημέρωτος και ασφαλώς όχι ιδιαίτερα έξυπνος. Δεν έβλεπε ότι τα πόδια τού θρόνου του είχαν σαπίσει πια.

      Τι σχέση έχει αυτό με την Τουρκία, η οποία, όπως έγραψα, εδώ και 94 χρόνια είναι συνεχώς καβάλα; Δεν βλέπεις ότι παίζουν μαζί μας σαν την γάτα με το ποντίκι και ότι εμείς με τον ενδοτισμό μας έχομε γίνει περίγελος ακόμη και των Σκοπιανών;

      Το σχόλιο τού Pointman με καλύπτει. Αυτό ακριβώς σού γράφω, αλλά δεν το κατάλαβες.

      Διαγραφή
  3. ...όταν εκατοντάδες άρματα, δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη και χιλιάδες στρατός βρίσκεται στην Συρία κάνοντας και δεχόμενοι επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες, είναι πολύ αστείος ο τίτλος του άρθρου ότι ΄΄υπάρχει κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Συρίας και κόκκινος συναγερμός''. Δηλαδή μέχρι τώρα βρίσκονταν σε ροζ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι τουρκοι ειναι περικυκλωμενοι...
    και νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα...
    Δεν νομιζω νααστε τοσο χαζοι οσο φαινεται...
    Εξαλλου η μαγκια ειναι να δειχνεις βλακας ενω δεν εισαι...
    Αυτην την φορα δε,ολοι θα εμπλακουν με την τουρκια σιγα-σιγα,παλι για πρωτη φορα...
    Η τουρκια ειχε προετοιμαστει για δυομισυ πολεμους...
    Δεν ειμαι σιγουρος οτι θαναι δυομισυ.Παντως οκτωμισυ θαναι σιγουρα...μην ειναι ενια και τρια τεταρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ ότι πέραν του κουρδικού ζητήματος που τους καίει διοτι υπάρχει εδώ και δεκαετίες εντος των συνόρων τους,οι Τούρκοι χτυπάνε πάντα εκτός συνόρων όταν ο αντίπαλος είναι σε προβληματική κατάσταση-πχ Συρία-,ή οταν έχουν εγγυημένη κάλυψη από αφεντικά-πχ κατάρριψη ρωσικού σουχόι-..Οπότε θα πρέπει όλοι οι μνημονιακοί κυβερνώντες και οι τωρινοί και οι επόμενοι να προσέχουν πώς διαμορφώνουν την εθνική άμυνα,τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ηθικό-η ηττοπάθεια και η εθνική κατάθλιψη του πληθυσμού είναι παράγοντας μειωτικός για την ισχύ μιας χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.