4/11/16

Γόρδιος δεσμός το περιουσιασκό - "Διχοτομικές" οι τ/κ θέσεις

Χρίστος Χαραλάμπους

 Χρίστος Χαραλάμπους
Αποστάσεις «μαραθωνίου» σε χρόνους ρεκόρ θα πρέπει να διανύσουν οι δύο πλευρές και στο περιουσιακό, σε πλήρη συνάρτηση με τα όσα θα συζητούνται στο Μοντ Πελεράν για το εδαφικό.
Όπως αποκαλύπτει το «Σίγμα» οι θέσεις της Τ/κ πλευράς εκτός από αδιέξοδες είναι και διχοτομικές, προσπαθούν να «φθείρουν» το δικαίωμα ατομικής ιδιοκτησίας σε σημείο ακύρωσης, την ίδια ώρα που κρύβουν την ξεκάθαρη πρόθεση από τη μία να μην επιβαρυνθούν το βάρος αποζημιώσεων για απώλεια χρήσης και κυρίως σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για μη αποκατάσταση να γίνουν σε ευτελείς τιμές.
Μερικές από τις θέσεις αυτές, όπως τις πληροφορείται και διασταύρωσε το «Σίγμα» είναι:
Τουρκοκυπριακές παγίδες

* Δεν αποδέχεται το πρώτο δικαίωμα του εκτοπισθέντα ιδιοκτήτη για επανεγκατάσταση σε περίπτωση που η περιουσία του έχει αναπτυχθεί σημαντικά από το σημερινό χρήστη (θεωρούν μάλιστα σημαντική βελτίωση - significant improvement οποιαδήποτε εργασία έγινε ακόμη και ευτελούς αξίας)  
* Δεν αποδέχεται το πρώτο δικαίωμα του εκτοπισθέντα ιδιοκτήτη για επανεγκατάσταση, έναντι του χρήστη, αν δεν θα αφορά σε αποδεδειγμένη πρόθεση για μόνιμη κατοικία ή ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας 
* Αναγνωρίζει συναισθηματικό δεσμό (χωρίς να έχει καθορισθεί τι αυτό σημαίνει) στον παράνομο χρήστη 
* Απαιτεί την καταβολή πιθανής επιδικασθείσας αποζημίωσης για «απώλεια χρήσης» στον «απαιτητή» από την συνιστώσα πολιτεία της οποίας κατέχει την εσωτερική ιθαγένεια (μετατροπή θύματος σε θύτη) 
* Θέλει οι όποιες αποζημιώσεις να καθορίζονται με βάση την αξία του ακινήτου την ημέρα της μετακίνησης (συν πληθωρισμός) και όχι με τις τρέχουσες αξίες (ευτελισμός αποζημιώσεων) 
* Απαιτεί τον αποκλεισμό του δικαιώματος επανεγκατάστασης στις περιπτώσεις που ο νόμιμος ιδιοκτήτης δεν απαιτήσει τούτο εντός ενός έτους.
* Απαιτεί όπως στις περιπτώσεις περιουσιών με πολλαπλούς ιδιοκτήτες που απαιτούν διαφορετικές θεραπείες εξ ορισμού η θεραπεία να αφορά ΜΟΝΟΝ σε αποζημίωση (θέση της Ε/κ πλευράς είναι να δοθεί η θεραπεία που απαιτεί ο μεγαλύτερος των ιδιοκτητών) 
* Απαιτεί όπως σε περιπτώσεις νόμιμων ιδιοκτητών που δεν είναι φυσικά αλλά νομικά πρόσωπα (εταιρείες) δεν επιτρέπεται το δικαίωμα επανεγκατάστασης
Οι θέσεις αυτές συγκρούονται μετωπικά με τις λογικές θέσεις της Ε/κ πλευράς οι οποίες σε συνάρτηση με ενδεχόμενες σοβαρές εδαφικές αναπροσαρμογές θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό του οικονομικού κόστους, που βαραίνει τις ρυθμίσεις του περιουσιακού.
Το πώς θα υπάρξει σμίκρυνση της απόστασης, μέσω της διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης με το εδαφικό θα είναι ένα από τα πολλά θέματα που θα κληθεί να απαντήσει στην αυριανή διακαναλική συνέντευξη τύπου, ενημέρωσης του λαού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Το ΣΙΓΜΑ θα βρίσκεται και αύριο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης μεταδίδοντας τη συνέντευξη ζωντανά, στο πλαίσιο μαραθώνιας επικαιρικής εκπομπής με τους Χρύσανθο Τσουρούλλη και Γιάννη Καρεκλά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 και 15, που θα περιλαμβάνει ζωντανές συνδέσεις με το Προεδρικό, συζήτηση στο στούντιο και αναλυτικό δελτίο ειδήσεων.
Επιπλέον στις 10.15 εκτάκτως η εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» με το Γιάννη Καρεκλά και εκλεκτούς προσκεκλημένους.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/376732/gordios-desmos-to-periousiasko-quotdixotomikesquot-oi-tk-theseis#.dpuf

3 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
    Την πρώτη μέρα της "λύσης" θα φύγει μεγάλο μέρος των στρατευμάτων. Για τα υπόλοιπα δεν τον ρώτησε κανείς.
    Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι προεξόφλησαν την διαφαινόμενη "λύση" του κ. Ανανστασιάδη και στέλλουν ήδη το BarBAROS για έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της (απαράδεκτης) ακτογραμμής του τουρκικού τους state (και όχι της κεντρικής κυβέρνησης). Καταργώντας έτσι από τώρα, υπό την σιωπηλή αποδοχή του Ανανστασιάδη, την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η «λειτουργική» που λέει ο Δρας Τσίπρας. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΛΥΣΗ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΤΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ή ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!! ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.

    Άκουγα χθες στο ΡΙΚ την Κυρία (με κεφαλαίο) Ελένη Θεοχάρους και τον γνωστό εκπρόσωπο του «κομμουνιστικού» νεοταξικού κόμματος ΑΚΕΛ, να συζητούν για την «λύση». Τις λογικές θέσεις της Κυρίας Ελένης Θεοχάρους δεν είναι ανάγκη να τις αναφέρω. Απίθανη η φτώχια των επιχειρημάτων του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ για την προδοτική λύση άλωσης της Κύπρου . Επίσης, ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ, σωστός. Η ονομαζόμενη Στέλλα σαφώς αλωμένη.
    Η Τουρκία (γιατί περί αυτού πρόκειται) θα έχει δική της ακτογραμμή με ότι αυτό σημαίνει για μεθοδευμένη αποστολή λαθρομεταναστών, και ποιος θα τους εμποδίζει, κτλ, κτλ, κτλ, κτλ.
    Πλήρης προβλεπόμενη παράλυση του νέου «κράτους» από τα φανερά ή κρυφά δικαιώματα βέτο της Τουρκίας (όχι τουρκοκυπρίων). Και σε περίπτωση (σίγουρων) αδιεξόδων, κορώνα γράμματα. Ακριβώς έτσι.
    Συνεπώς για σοβαρότατα θέματα η τύχη της Κύπρου θα είναι θέμα «κλήρωσης» της καταστροφής της.
    Ουδεμία πρόβλεψη για εγγυημένο πραγματικά ενιαίο κράτος σε τακτή προθεσμία.
    Ουδεμία η ισχύς της κεντρικής κυβέρνησης.
    Κανένα πολιτικό δικαίωμα, θα έλεγα και σίγουρα καμία ασφάλεια για όσους θα θέλουν να εγκατασταθούν στο τουρκικό (της Τουρκίας) κράτος.
    Ένας άλλος Ευρωπαίος που θα εγκαθίσταται πχ στην Κερύνεια θα έχει τα προβλεπόμενα από την ΕΕ δικαιώματα (ψήφος σε κοινοτικές κτλ εκλογές). Όχι όμως ο Έλληνας της Κύπρου. Μήλος με την επιστροφή περιουσιών.
    Εν ολίγοις λύση τέρας που οδηγεί σε σίγουρο αφανισμό των Ελλήνων και εκτουρκισμό της Κύπρου. Τόση προδοσία ή βλακεία Θεέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aμα εισαι προβατο απτην κορφη ως τα νυχια,σε τρωει ο λυκος...
    Ας ειναι καλα ολα τα προβατα που βλεπουν τον λυκο ως τσοπανοσκυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.