22/11/16

Ο Ερντογάν έχει υπερβεί τα εσκαμμένα - Ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής του κόμματος των Κούρδων της Συρίας

Το PYD συνδέεται με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Μούσλιμ καθώς και 47 άλλων προσώπων σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο στην πρωτεύουσα Άγκυρα
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης του συμπροέδρου του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ, σε σχέση με μια βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Μούσλιμ καθώς και 47 άλλων προσώπων σε σχέση με την επίθεση αυτή. Το PYD συνδέεται με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ανάμεσα στους 47 είναι επίσης ο στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων, Μουράτ Καραγιλάν, ο συνιδρυτής του ΡΚΚ Τζεμίλ Μπαγίκ, και οι πρώην βουλευτές Ζουμπεΐρ Αϋντάρ και Ρεμζί Καρτάλ, που κατοικούν στις Βρυξέλλες και ηγούνται του πολιτικού κινήματος των Κούρδων στην Ευρώπη.
Πηγή: Μιλλιέτ, Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.