5/11/16

Δύο εκατομμύρια Πόντιοι και Μικρασιάτες πανηγυρίζουν την αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας Ν. Φίλη

Από το παμποντιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος τον Νοέμβριο του 2015, με αίτημα την αποπομπή Φίλη
Σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, προσωπικότητες και απλός κόσμος με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, στην κυριολεξία πανηγυρίζουν για την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος ως γνωστόν, με άρθρο αλλά και δηλώσεις του αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Όταν αναδείχτηκε το θέμα, έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ υπήρξαν και πόλεις όπου οι σύλλογοι είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον Νίκο Φίλη.
Ανεπιθύμητο τον χαρακτήρισε μετά τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, δρ Χρίστος Ιωαννίδης, όταν ο υπουργός είχε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις αναίτιες επιθέσεις του Νίκου Φίλη στην Εκκλησία, βαρύνουσα σημασία στην απομάκρυνσή του έπαιξαν οι διαμαρτυρίες και τα διαβήματα των ποντιακών και μικρασιατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τον κόσμο, εξ ου και οι πανηγυρισμοί.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ περί ανασχηματισμού εδώ.

http://www.pontos-news.gr/article/156348/dyo-ekatommyria-pontioi-kai-mikrasiates-panigyrizoyn-tin-apopompi-toy-arniti-tis

9 σχόλια:

  1. ωραια..να ενας καλος λογος να ξαναψηφισουν συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα βάζεις εύκολα με την Εκκλησία τής Ελλάδος:

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Φίλη: «Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν την φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος» (εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωστε αποπεμφθηκε λογω γενοκτονιας !!! καλα η κοντρα με την Εκκλησια δεν σας λεει κατι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς κανενας δεν σκέφτηκε τις προσβολές του τρισάθλιους μισάνθρωπου φίλη για να τον αποπέμψει ωστόσο και οι ποντιακοί σύνδεσμοι και ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ειναι με την υποκριτική στάση που κρατάνε οτι δήθεν ο φίλης τιμωρήθηκε λόγω της άρνησης της γενοκτονίας...τιμωρίες σε βάθος ενός χρόνου βλέπουν μόνο όσοι εθελοτυφλούν. Δυστυχώς οι απόψεις φίλη ειναι οι επικρατέστερες στην κυβερνηση απλώς η κόντρα με την εκκλησία είχε πραγματικό εκλογικό κόστος οι Πόντιοι αντίθετα έκαναν μια πορεία και μετά έκαναν τους κινέζους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκκλησια- γενοκτονια σημειωσατε 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως θα χασουμε το απεγνωσμενο βλεμμα της αγελαδας και τις περισπουδαστες δηλωσεις και θεσεις ενος πλεματικου υποκειμενου.
    Ας παει να κανει παρεα με την ρεπουση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθότι υπάρχουν και ισχνές, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω στο σχόλιο:

      το απεγνωσμενο βλεμμα ...της παχιάς αγελάδας!

      Διαγραφή
  7. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α Μάλιστα δικαιώθηκε και η ΧΑ που συμμετείχε στα "συλλαλητήρια μήπως; Καλύτερη διαφήμιση Φίλη δε θα γινόταν. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.