7/11/16

Η Τουρκία σέρνει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο – Τρεις νέες εισβολές

turkish_invasions
«Σήμερα η Τουρκία (…) είναι η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και ένα από τα ισχυρότερα κράτη στον κόσμο», γράφει ο προσωπικός προπαγανδιστής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak.
«Απέδειξε αυτή τη δύναμη [η Τουρκία] αποκρούοντας την επίθεση της 15ης Ιουλίου [το αποτυχημένο πραξικόπημα] μέσα σε μερικές ώρες. Επειδή αυτή ήταν μια πολυεθνική επίθεση, ήταν στημένη για να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η Τουρκία», συνεχίζει ο Καραγκιούλ.

«Πρέπει να γνωρίζουμε σε τι είδους αγώνα έχουμε μπει, τι είδους αντίσταση προβάλλουμε, ότι αυτή η αναμέτρηση δεν είναι ένας μοναχικός πόλεμος της Τουρκίας, είναι ένας γεωγραφικός πόλεμος. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα βήματα που κάνουμε σήμερα θα αλλάξουν τους αιώνες [που έρχονται]. Πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε την ευθύνη σήμερα να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις, καμία από αυτές δεν είναι «περιπέτεια», είναι αποφάσεις που θα αλλάξουν την ιστορία».
«Η Τουρκία έκανε ένα εθνικό άνοιγμα για πρώτη φορά με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη [24 Αυγούστου, τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία]. Σπαταλήσαμε χρόνια στην περιφερειακή ασφάλεια, στην ασφάλεια της Τουρκίας, πολεμώντας την τρομοκρατία, θέματα όπως της Συρίας ή του Ιράκ, επειδή απλά εμπιστευόμασταν τις συμμαχικές μας σχέσεις. Δίναμε προτεραιότητα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαμε απωθήσει τα τουρκικά εθνικά αντανακλαστικά στο περιθώριο».
Η Τουρκία σέρνει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο – Τρεις νέες εισβολές
«Το περισσότερο που τους πιστεύαμε, το περισσότερο που τους εμπιστευόμασταν, τόσο ο κύκλος γινόταν όλο και πιο ασφυκτικός γύρω μας, οι χώρες γύρω μας διαιρέθηκαν, και χάσαμε τους ανθρώπους μας, κεφάλαια και χρόνια εξαιτίας των τρομοκρατικών οργανώσεων υπό τον έλεγχό τους».
«Τη στιγμή που γυρίσαμε να κοιτάξουμε, είδαμε τον πόλεμο να εξαπλώνεται στα σπίτια μας, σχέδια να μετατραπεί η Τουρκία σε Συρία ενεργοποιήθηκαν. Ήθελαν να μας αναγκάσουν να γονατίσουμε με τους τρομοκράτες και να μας οδηγήσουν σε πόλεμο με τη Ρωσία και το Ιράν».
«Εάν δεν πραγματοποιούσαμε την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, την οποία έπρεπε να είχαμε κάνει έναν χρόνο πριν, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεφύγουμε από αυτό. Το σχέδιο να πολιορκήσουν τη χώρα μας από τις μεσογειακές ακτές μέχρι τα ιρακινά σύνορα θα είχε ολοκληρωθεί».
«Τους χαλάσαμε το παιχνίδι για τώρα… (…). Ο διάδρομος της τρομοκρατίας σταμάτησε και η πολιορκία έσπασε. Αλλά εάν το σχέδιό τους είναι να επεκτείνουν αυτή τη ζώνη μέχρι τα ιρανικά σύνορα, είναι προφανές ότι δεν μας αρκεί η Ασπίδα του Ευφράτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να πραγματοποιήσουμε ακόμα δύο επιχειρήσεις [εισβολές] στη συριακή επικράτεια, όπως στην Τζαραμπλούς, και τουλάχιστον μία στο έδαφος του Ιράκ».
«Για παράδειγμα, μια παρόμοια επιχείριση [εισβολή] πρέπει να πραγματοποιηθεί από την Εφρίν, από την Τελ Αμπιάντ. Να πάμε βαθιά μέχρι την Ταλ Αφάρ [στο Ιράκ], βαθιά μέχρι τη Μοσούλη ενάντια σε εκείνους που προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά από το ζήτημα της Μοσούλης. (…) Εάν καταστρώνουν ένα σχέδιο πολιορκίας από τη Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα με το Ιράν, είμαστε υποχρεωμένοι για τη δική μας ασφάλεια να φτιάξουμε μια ασπίδα ασφαλείας στον νότο, στην ίδια γραμμή, κι αυτό είναι νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνά μας. Με άλλα λόγια, είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέψουμε τη γραμμή πολιορκίας σε γραμμή άμυνας».

«Οι δύο πόλεις, η Μοσούλη και το Χαλέπι, θα παίξουν σημαντικούς ρόλους στη μοίρα της περιοχής. (…) Τα αποτελέσματα εάν η οποιαδήποτε ξένη δύναμη πάρει τον έλεγχο αυτών των πόλεων θα είναι θανάσιμα».
«…χρειάζεται να εισέλθουμε στο συριακό και ιρακινό έδαφος σε βάθος με έναν ξαφνικό και αιφνιδιαστικό τρόπο από πολλές περιοχές και να καταστρέψουμε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι».
«Το μεγάλο σχέδιο: Η Μέκκα στον νότο και η Κωνσταντινούπολη στον Βορρά. (…) Η σημερινή κρίση και χάος πρόκειται να χτυπήσουν τη Μέκκα στον νότο και την Κωνσταντινούπολη στον βορρά πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουμε. Αυτό είναι το μεγάλο σχέδιο».
Δεν νομίζουμε ότι έχουμε κάτι να σχολιάσουμε ή να προσθέσουμε στην ανάλυση του Καραγκιούλ. Το σχέδιο του Ερντογάν είναι ξεκάθαρο. Κατάκτηση της Μέσης Ανατολής και αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν ξέρουμε πώς νομίζει ότι θα το καταφέρει, αλλά αυτό είναι.

http://www.tribune.gr/world/news/article/298214/tourkia-serni-ti-mesi-anatoli-se-oloklirotiko-polemo-tris-nees-isvoles.html

1 σχόλιο:

  1. Μέκκα ??? ΑΧΑΧΑΧΑχαχα!
    ΜεΚαμίαΠαναγία όμως...
    θα φάνε το κεφάλι τους αν τολμήσουν αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας..
    οπότε από μια άποψη μακάρι να κάνουν το λάθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.