6/11/16

Το γάντι του Ράμα στην Ελλάδα στρέφεται στο πρόσωπο των αλβανών!

Doreza e Ramës për Greqinë, po bie në fytyrën e shqiptarëve
Ρουντίνα Τζούνγκα 
Γνωρίζω μια κυρία η οποία ήταν δασκάλα στα Τίρανα. Επί χρόνια ζει στην Ελλάδα και καθαρίζει σπίτια. Τώρα είναι ηλικιωμένη, καθαρίζει σκάλες πολυκατοικίας.
Που και που παίρνει τηλέφωνο τον υιό της και του λέει πως η γειτόνισσα της κλέβει το σπίτι. Μπαίνει κρυφά και της κλέβει το λάδι το τυρί που εκείνη έχει φυλάξει για να το δώσει στις εγγονές της. Ο υιός ξεκινάει από τα Τίρανα, πηγαίνει να την δει και την εξασφαλίζει πως η γειτόνισσα δεν έχει από πού να μπει.
Εκείνη έχει τα πρώτα σημάδια της άνοιας αλλά δεν θέλει να πάει στο γιατρό. Το μόνο πράγμα που την νοιάζει εκτός από την γειτόνισσα της είναι η σύνταξη.

Αν και ο υιός της την παρακαλάει, θέλει να μείνει και τρεις μήνες, γιατί τότε συμπληρώνει την ηλικία για να πάρει σύνταξη και αφού την πάρει μπορεί να έρθει στα Τίρανα για να κάνει εξετάσεις, να αγοράσει φάρμακα και να ζήσει τα τελευταία της χρόνια με την σύνταξη ενός μέρους της ζωής της ως καθαρίστρια στην Ελλάδα,  σύνταξη που ούτε καν συγκρίνεται με αυτό που θα έπαιρνε ως δασκάλα στην Αλβανία.
Για τη συνέχεια Pelasgos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.