23/11/16

Σοκ στην Τουρκία – Δηλώσεις για «ανεξάρτητο Κουρδιστάν» από το μέτωπο του Τραμπ

Κούρδοι πεσμεργκά (φωτ.: EPA / Amel Pain)
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, στρατηγός Μάικ Φλιν, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στους Κούρδους και ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της στήριξής τους.
Ο Φλιν είπε επίσης ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
Απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις απόψεις του για το Κουρδιστάν και τους πεσμεργκά, είπε: «Αυτή η ερώτησή σας με κάνει ευτυχή. Οι πεσμεργκά είναι από τις δυνάμεις που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα. Οι επιχειρήσεις που έκανα με τους πεσμεργκά, μου απέδειξαν ότι διαθέτουν καλή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση.
»Έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ, για τον αγώνα που δίνουν εναντίον του ΙΚ. Οι πεσμεργκά φέρνουν σε πέρας με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα μια πολύ σημαντική αποστολή που αφορά τη Μέση Ανατολή και ειδικά το Ιράκ. Θα ήθελα να δω τις ΗΠΑ να βοηθούν ακόμα περισσότερο τους πεσμεργκά. Επιπροσθέτως, με κάνει ευτυχή η σημαντική θέση που κατέχει το Κουρδιστάν στην περιοχή και η συμβολή του στη σταθερότητα».

Μάικ Φλιν (Φωτ.: EPA / John Taggart)Σ
Στην ίδια συνέντευξή του στο Kurdistan TV, ο Φλιν είπε και τα εξής: «Οι Κούρδοι είναι από τις πιο ηρωικές κοινωνίες που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής. Θεωρώ ότι θα διαμορφωθεί μια νέα Μέση Ανατολή, ενώ το Ιράκ και η Συρία δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ενότητά τους και θα διαμελιστούν. Πιστεύω ότι στη Μέση Ανατολή θα ιδρυθούν τρία ή τέσσερα νέα κράτη και μπορούμε να πούμε ότι στο μέλλον θα δούμε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».
http://www.pontos-news.gr/article/157044/sok-stin-toyrkia-diloseis-gia-anexartito-koyrdistan-apo-metopo-toy-tramp

7 σχόλια:

  1. Σοκ και για Ιρακ και Συρια που θα διαμελιστουν,δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει ενας λαος 25-30 εκατομυριων που ζει στη Μεση Ανατολη που δεν εχει κρατος,ειναι καιρος να αποκτησουν!
    Εδω οι Τουρκοκυπριοι των 100 χιλιαδων θελουν ξεχωριστο κρατος,αφου εχει διαμελιστει η Κυπρος γιατι οχι και η Τουρκια ;Η Τουρκια θα θερισει αυτα που εσπειρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλοκουρδος είναι καλό για την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή υπάρχει και η παρακάτω δημοσίευση, που είναι μάλλον αντιφατική με τις φιλοκουρδικές δηλώσεις του Φλιν, μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω; http://mignatiou.com/2016/11/pos-i-tourkia-evale-se-ena-saki-ton-polipragmona-stratigo-tou-trab/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο,σοβαρος κατα τ αλλα(και δεν το λεω ειρωνικα,τον διαβαζω και εγω) Ιγναντιου εβγαλε και ενα αλλο αρθρο που δεν θα το χαρακτηριζα και τοσο αληθες και αποκρυπτει την αληθεια,δες τι λεει για Φλυν:

    http://mignatiou.com/2016/11/anisichia-apo-epiloges-trab-sta-krisima-posta-tis-aminas-ke-tis-exoterikis-politikis/

    δες την συνεντευξη του Φλυν,που λεει την γνωμη του για την Ρωσια και οτι πληρωθηκε για ενα φορουμ που εγινε στην Μοσχα(δεν υπηρχε Πουτιν εκει) για να μιλησει για την Μεση Ανατολη.Στην εκδηλωση του Ρτ,δεν λεει πουθενα οτι πληρωθηκε για αυτη,λεει οτι ηταν καλεσμενος:
    https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2016/08/15/trump-adviser-michael-t-flynn-on-his-dinner-with-putin-and-why-russia-today-is-just-like-cnn/

    Ο Φλυν οντως συνεργαστηκε με εταιρεια του Ερντογαν,αλλα πριν ειχε κατηγορησει την ΤΟυρκια οτι δεν κανει κατι για το... Radical Islamic Terrorist,οπως λεει χαρακτηριστικα,αυτη την ρητορικη χρησιμοποιει και ο Τραμπ.Τωρα λοιπον θα ειναι βασικος συμβουλος του προεδρου της Αμερικης και οχι του Ερντογαν.Επισης ο Τραμπ,εχει πει οτι θαυμαζει τους Κουρδους,τον ποιον εχει για συμβουλο σ αυτα τα θεματα το καταλαβαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και κατι αλλο για τον Φλυν:

    http://www.dailysabah.com/columns/ragip-soylu/2016/11/17/like-him-or-not-general-flynn-is-not-turkeys-lobbyist

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.