3/11/16

Μοσούλη: Μήνυμα «του χαλίφη» στους υπό επίθεση τζιχαντιστές

Τους καλεί «να αντέξουν με τιμή» και να μην υποχωρήσουν
Η ISIS διέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο φέρεται να ακούγεται ο αρχηγός της, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (ο υποτιθέμενος «χαλίφης»), να καλεί τους τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη «να αντέξουν με τιμή» καθώς ο ιρακινός στρατός, οι σιιτικές πολιτοφυλακές και οι Κούρδοι προχωρούν την επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης -με τις σιιτικές δυνάμεις να σκοπεύουν επίσης σύντομα να αποκόψουν τη Μοσούλη και από τα δυτικά. 
Το μήνυμα περιέχει επίσης προτροπή για διενέργεια επιθέσεων στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή, οι σιιτικές πολιτοφυλακές αναφέρουν πως πρόκειται σύντομα να αποκόψουν

Το μήνυμα διαδόθηκε τη νύχτα προς Πέμπτη μέσω ενός από τους προπαγανδιστικούς βραχίονες της ISIS, το «πρακτορείο αλ Φουρκάν». Η γνησιότητά του είναι αδύνατο να διαπιστωθεί. 

Τελευταία φορά που δημοσιεύτηκε μήνυμα που αποδιδόταν στον αλ Μπαγκάντι ήταν το Δεκέμβριο του 2015, και ήταν ξανά μήνυμα «εμψύχωσης» σε τζιχαντιστές που βρίσκονταν υπό πίεση (στη βόρεια Συρία).

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, διάρκειας συνολικά μισής ώρας, ο ομιλητής καλεί τους μαχητές της ISIS στη Μοσούλη «να μην υποχωρήσουν». «Το να αντέξεις με τιμή είναι χίλιες φορές πιο απλό από το να υποχωρήσεις ντροπιαστικά» ακούγεται να λέει.

Ο ομιλητής καλεί επίσης σε επιθέσεις στην Τουρκία: «Μετατρέψτε το αίσθημα ασφάλειάς τους σε φόβο» ακούγεται στο μήνυμα.

Σιιτικές δυνάμεις: «Άμεσα» το κόψιμο της διόδου στα δυτικά

Παράλληλα, την Πέμπτη ο επικεφαλής των σιιτικών δυνάμεων «λαϊκής κινητοποίησης» -πολιτοφυλακές που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της ISIS στη Μοσούλη- είπε, μιλώντας στην ιρακινή τηλεόραση, πως σύντομα θα αποκοπει η δίοδος της πόλης και στα δυτικά.

«Σήμερα θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της επιχείρησής μας, δηλαδή η αποκοπή της διόδου ανεφοδιασμού του εχθρού μεταξύ Ταλ Αφάρ και Μουχαλαμπίγια» είπε ο Χαντί αλ Μίρι, όπως μεταδίδει το Reuters.

To Ταλ Αφάρ στα δυτικά της Μοσούλης συνδέει την ιρακινή περιοχή με τις περιοχές της Συρίας που επίσης ελέγχει η τζιχαντιστική ISIS. Αποκοπή αυτής της διόδου θα σήμαινε ουσιαστικά πως οι τζιχαντιστές αποκλείονταν στη Μοσούλη.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.