3/11/16

Τα δάκρυα του Ερντογάν και οι “κεραυνοί” του για την Ευρώπη

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Ε.Ε. για τη στάση που κρατάει έναντι της χώρας του στο Προσφυγικό.

Δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ημερίδα για το ρόλο της γυναίκας στην ανάπτυξη. Παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που αντιστάθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν δάκρυσε και προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του.
Αναφερόμενος στο Προσφυγικό, είπε ότι ντρέπεται όταν βλέπει στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο τους μουσουλμάνους να σπρώχνονται για να πάνε στην Ευρώπη. Αλλά από την άλλη, δήλωσε, ότι αυξάνεται και το μίσος του. «Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του Αϊλάν στα εξώφυλλα των περιοδικών το μίσος μου μεγαλώνει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Απευθυνόμενος στη συνέχεια στις χώρες της Δύσης είπε «η αντίληψη ότι η δική μου τρομοκρατία είναι καλή και η δική σου κακή» οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή.

Για τη Συρία και το Ιράκ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι προσπαθούν να συμβουλέψουν την Τουρκία να μείνει μακριά, αλλά –όπως είπε- «εμείς έχουμε σύνορα με αυτές τις χώρες, πως να μην ενδιαφερθούμε; Ως μια χώρα που φιλοξενεί στα χώματά της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έχει διακινδυνεύσει στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά που καίει στην περιοχή είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε μεγαλύτερες ευθύνες. Μέχρι στιγμής ξοδέψαμε 14 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες.


Η ΕΕ μας έδωσε τον λόγο της. Μας είπε “αρχές του Ιουλίου θα σας δώσουμε 3 δις ευρώ”. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα τα χρήματα που πήραμε ήταν 200-250 εκ. ευρώ. Γιατί; Δεν είναι ειλικρινείς», δήλωσε εμφατικά.

Νωρίτερα, σήμερα, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο “Τουρκία-Αφρική” στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος, εξαπέλυσε εκ νέου μύδρους εναντίον της Ε.Ε. κατηγορώντας την για τη στάση έναντι της χώρας του στο θέμα του Προσφυγικού.

«Εμείς δεν δεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο, με γλώσσα ανωτέρου, όπως ο δάσκαλος που θέλει να μας διευθύνει», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπιάς από την Ευρώπη, την οποία κατηγόρησε ότι “χρησιμοποίησε” τον χαμό του μικρού Αϊλάν, ενώ συνεχίζει να συμπεριφέρεται στην Τουρκία με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Εμάς το μοντέλο κάποιες χώρες να παράγουν και κάποιες άλλες να απολαμβάνουν/καταναλώνουν, δεν μας αρέσει. Όπως τελευταία στο ζήτημα της Συρίας και του προσφυγικού, δεν ανεχόμαστε να μας κάνουν εμάς μαθήματα εκείνοι που έχουν μείνει στην ίδια τάξη στο θέμα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν που επιβουλεύεται τη χώρα, ενώ ταυτίστηκε με τους αγώνες των αφρικανικών χωρών, προκειμένου να απαλλαγούν από την αποικιοκρατία.

«Οικοδομήσαμε τις χώρες μας με το να αντιστεκόμαστε διαρκώς. Εμείς πριν από 93 χρόνια (1923) κατά το τέλος του “Πολέμου της Ανεξαρτησίας” κι εσείς (αφρικανικές χώρες) μετά το τέλος της αποικιοκρατίας που συνεχίστηκε μέχρι τις δεκαετίες 1950 και 1960. Εμείς αντισταθήκαμε και δεν γίναμε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Δείξαμε σε όλον τον κόσμο ότι δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι της γης».
ant1iwo

4 σχόλια:

  1. παίζουν τα μπαγλαμαδάκια , μάνα μου κατί μεράκια ... ώπα ταϊπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι...φερτε τον απο δω να κλαψουμε ολοι μαζι για χαλια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φραση κροκοδειλια δακρυα θα μετονομασθει σε Ερτογενια δακρυα !Θα προταθει απο τον Ρεμο για το Νομπελ Ειρηνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοιες υποκριτικές εκδηλώσεις του Ερδογάνη έχουν σκοπό να επηρεάζουν τους τούρκους φορτίζοντας τους συναισθηματικά και φανατίζοντας τους. Αν αυτός ο τύπος δεν βάλει σε πολύ μεγάλη περιπέτεια την ίδια του την χώρα μαζί και εμάς και άλλους γείτονες τότε θα είναι πράγματι θαύμα και φώτιση του...Αλλάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.