20/11/16

Ν. Αναστασιάδης: Δεν παραγνωρίζω τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού

«Με αποφασιστικότητα» στο Μοντ Πελεράν ο Κύπριος Πρόεδρος
Με αποφασιστικότητα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που να οδηγούν στην τελική φάση και επιτέλους να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό αναχώρησε από το κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο για την Ελβετία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αναχωρώ για το Μοντ Πελεράν «με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος, και μακάρι γιατί όχι, να δημιουργηθούν συνθήκες που να μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση» δήλωσε συγκεριμένα, μετά από συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών, του ΔΗΚΟ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.
Πρόσθεσε ότι δεν παραγνωρίζει τις έγνοιες και τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού που εκπροσωπεί στις συνομιλίες αλλά και τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων όπως τις έχει ακούσει.
Ερωτηθείς αν σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε συμφωνία, ο κ. Αναστασιάδης επιφυλάχθηκε να παράσχει ενημέρωση την Τρίτη. «Να μου επιτρέψετε να σας πω πολύ περισσότερα την Τρίτη» ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μοντ Πελεράν όπου την Κυριακή συνεχίζονται οι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επί του εδαφικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις 19.00 τοπική ώρα, ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τη διαπραγματευτική του ομάδα. Οι συζητήσεις τους θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας του Προέδρου Αναστασιάδη και των μελών της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν στις 11 Νοεμβρίου, τα Ηνωμένα `Εθνη είχαν ανακοινώσει πως κατά τη διάρκειά τους σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και πως μετά από αίτημα του Κύπριου Προέδρου αποφασίστηκε από τους δυο ηγέτες να υπάρξει μια διακοπή των διαβουλεύσεων και συνέχισή τους στις 20 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.