24/11/16

Φοβερό άρθρο - Απαγορευμένη πόλη για τους Τούρκους η Αλ-Μπαμπ!

Από τους Ρώσους, τους Σύρους, τη Χεζμπολάχ, τους Κούρδους ... και τους Αμερικανούς!
 Τουρκικά άρματα μάχης 5χλμ από τη Karkamis

Ενώ τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους από ορισμένες συριακές πολιτοφυλακές βρίσκονταν στη πύλη της πόλης της Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία, και αναμενόταν ότι θα την καταλάβουν, τα πάντα έχουν σταματήσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου Assafir, η Ρωσία έστειλε ένα τελεσίγραφο στη Τουρκία και την πληροφόρησε ότι η πόλη ανήκει στη συριακή κυβέρνηση. 

Η προειδοποίηση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο των συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, και κατά τη διάρκεια των οποίων υπενθυμήθηκαν οι συμφωνίες μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών για την ζώνη ανάπτυξης των Τούρκων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κατά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης Ασπίδα του Ευφράτη, αποκάλυψε μια συριακή στρατιωτική πηγή στην εφημερίδα, διαβεβαιώνοντας ότι η πόλη αλ-Μπαμπ δεν ήταν μέρος της συμφωνίας.

Είχε συμφωνηθεί ότι οι Τούρκοι θα σταματούσαν σε βάθος 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Τζαραμπλούς, ιδίως προκειμένου να εξασφαλιστεί μια προωθημένη θέση στο συριακό έδαφος για να βοηθήσει στην πρόληψη της συνέχειας μεταξύ των δύο περιοχών που κατέλαβαν οι Κούρδοι, Ayn al-Arab (Κομπανέ) και Αφρίν και για την παρακολούθηση των επιχειρήσεων των κουρδικών πολιτοφυλακών των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς.

Οι Ιρανοί, επίσης, είχαν συμφωνήσει με τους Τούρκους για αυτό το όριο των 12 χιλιομέτρων. 

Οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις τους, αλλά επιπλέον, αποφάσισαν να τοποθετήσουν την περιοχή δυτικά του Ευφράτη στον κατάλογο των στόχων τους και παραβίασαν τη συμφωνία τους με τους Ρώσους να πάψουν να υποστηρίζουν τις ένοπλες παρατάξεις που έδρασαν για να διεισδύσουν το Χαλέπι από τα δυτικά. 

Η τελευταία προσπάθεια που έγινε στο πλαίσιο της μάχης που ονομάστηκε «Μεγάλη Εποποιία του Χαλεπιού» κατέληξε σε μεγάλη αποτυχία.

Η συριακή πηγή ανέφερε στην Assafir ότι οι Τούρκοι που δεν τήρησαν ποτέ καμία από τις δεσμεύσεις τους σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, έχουν, παραβιάζοντας  την συμφωνημένη απόσταση, ξαναφέρει στην επιφάνεια την επιλογή της εισόδου του συριακού στρατού στην πόλη αλ-Μπαμπ.

Μηνύματα από τη Συρία και τη Ρωσία εστάλησαν για να σταματήσει η τουρκική προέλαση. Οι Σύροι είχαν στη συνέχεια απειλήσει ότι οποιαδήποτε επέλαση προς την κατεύθυνση αυτής της πόλης θα θεωρηθεί ως εισβολή που θα απαιτήσει την παρέμβαση του στρατού. 

Από συριακή και τουρκική πηγές, βεβαιώνεται χωριστά ότι μοίρα μαχητικών αεροπλάνων
MiG-31 πλαισίωσε μια μοίρα τουρκικών αεροπλάνων στον ουρανό της περιοχής. 

Κύριο αντικείμενο συζητήσεων είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι παρέδωσαν στη Συρία 6 αεροπλάνα αναχαίτησης τύπου
MiG-25 στο πλαίσιο μιας σύμβασης που συνήφθη το 2007. Αεροπλάνα που μπορούν να πετάξουν σε ταχύτητα 3.000 χιλιόμετρα ανά ώρα, διαθέτουν ένα ραντάρ 300 χλμ. κάλυψης, ενώ οι πύραυλοι τους μπορούν να φτάσουν σε κάποιο στόχο στα 200-300 χλμ.

Οι Αμερικανοί φαίνονται επίσης εχθρικοί προς την είσοδο των Τούρκων στην πόλη αλ-Μπαμπ, ενώ, επίσης, τους αρνούνται τη συμμετοχή Τούρκων στη Μάχη της Ράκκας, στην οποία έδωσαν το πράσινο φως στις κουρδικές πολιτοφυλακές SDF στις οποίες δεν σταμάτησαν να «προμηθεύουν όπλα και να παρέχουν εκπαίδευση από τη πόλη του Κομπανέ.

Από τότε, παρά την εξάπλωση σε λίγα χιλιόμετρα από την Αλ-Μπαμπ περίπου 250 τουρκικών άρματων μάχης και τεθωρακισμένων σε μια γραμμή 30 χιλιομέτρων σε μήκος, εκτός από 5.500 Τούρκους στρατιώτες, συν όλες τις συριακές πολιτοφυλακές που ανακυκλώνονται, καμία πρόοδο δεν έχει αναφερθεί.

Επιπλέον, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Kwayrès, που βρίσκεται κοντά στο Χαλέπι, η μονάδα ειδικών δυνάμεων του συριακού στρατού είναι σε επιφυλακή, περιμένοντας την εντολή να ξεκινήσει πορεία προς την αλ-Μπαμπ. Ταυτόχρονα, έφτασε στην πόλη της Safira, νοτιοανατολικά του Χαλεπίου, ένα τάγμα θωρακισμένων της Χεζμπολάχ, που ήρθε ειδικά από την Αλ-qusayr, την πρώτη πόλη που είχε απελευθερώσει το 2013.



25 σχόλια:

  1. Κριστιάν
    δεν παίζεσαι.
    Σου χρωστάμε πολλά εμείς οι Έλληνες αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευραριστώ Σάββα.
      Κ' εγώ χρωστάω πολλά (αναλογικά)! Αλλά στην εφορία...

      Διαγραφή
  2. Πράγματι ο κ. Κριστιάν σερφάρει στην κορυφογραμμή των κυμάτων της ειδησεογραφίας

    ο7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' έφτιαξες! Κάποτε σερφάρουσα όντως χωρίς να με νοιάζει η ειδησεογραφία...

      Διαγραφή
    2. Nα πω και γω με την σειρα μου,συγχαρητηρια για το αρθρο.

      Επισης:
      #Turkish Leopard tanks with new camouflage on the border ready to enter

      πηγη:Ali Özkök

      φωτογραφιες:
      https://pbs.twimg.com/media/CyCN2AlXUAApUxs.jpg

      Διαγραφή
  3. Το συμπέρασμα ειναι οτι υπήρχε μια μυςτικη συμφωνία Εξ αρχής για την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Συρία,(η οποια μεχρι τωρα μονο ως πιθανη τη θεωρούσαμε ) .Σιγουρα αυτη θα περιλαμβάνει και αλλα ιςως πιο ενδιαφέροντα άρθρα τα οποια θα βγουν με τον καιρο...

    Βεβαια συμφωνία με τον Τούρκο ειναι ενα θεμα που χωράει πολυ κουβέντα ως προς την συνέπεια του και μακαρι να φάει το κεφάλι του μπάς και ηρεμήσει λιγο,γιατι το ειδε πολυ Ράμπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη συμφωνία αυτήν τη γνωρίζαμε.
      Έχουμε αναφερθεί στη λωρίδα των 12 χλμ αλλεπάλληλες φορές.
      Αυτό είχε συμφωνηθεί.

      Διαγραφή
  4. Μαρεσει παντως το οτι οι Συριοι μαλλον ξερουν να επιβαλλουν τις κοκκινες γραμμες τους.
    Σαντιθεση μεμας που μονο να κλαιμε ξερουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρωμάει από παντού ότι τους την έχουν στημένη, γνωρίζοντας ότι είναι ταμαχιάρηδες...
    Αυτός ο πόλεμος εκεί θα δείτε ότι θα γενικευτεί έτι περαιτέρω και θα συμπεριλάβει όλα τα κράτη της περιοχής...
    Εμείς ας είμαστε σε ετοιμότητα αλλά με θάρρος κι αντρεία!
    Το τέλος των πρώην αιρετικών του Ρωμαίηκου, ΗΓΓΙΚΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε Ακκυριά εξαιρετικό άρθρο!
    Δυστυχώς όμως χτύπησε ο διάβολος του πληκτρολογίου.
    "αεροπλάνα απόσχισης τύπου MiG-25"--->κατα την αποψή μου το "avions d´interception" μεταφράζεται σε "αεροπλάνα αναχαίτισης".

    Παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ δημοσιεύσετε το σχόλιο μου αυτο και φυσικά δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ορθή υπόδειξη, ομολογώ ότι δεν μου ερχόταν η λέξη!

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστούμε Κριστιάν.Έτσι πρέπει να είμαστε στην πληροφόρηση,πριν από τις εξελίξεις ει δυνατόν.Το ΙΚ ξαναπήρε την QABASIN από τους Τούρκους,έχουμε δλδ συνέχεια την κουρδικη πόλη να αλλάζει χέρια.Οι κούρδοι πάλι δυτικά της Αλ Μπαμπ κατέλαβαν Sheikh Kayf και Nayrabiyah πλησιάζοντας στα 10 χιλιόμετρα την πολη.Από ανατολικά είναι κοντά στην QABASIN μετά την απελευθέρωση της Αρίμα.Οι τούρκοι έχουν μπλέξει άσχημα.https://twitter.com/_paulo34...και επιπροσθέτως https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1OSttyvbGKqntDjF8Q0vfHCHUZo4&hl=en_US&ll=36.242136563002184%2C37.3651937532311&z=9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να μεταφράζει κανείς από μια ξένη γλώσσα στην μητρική του είναι δύσκολο. Η μετάφραση είναι πάντα δύσκολη, απαιτεί εξάσκηση και είναι χρονοβόρα. Αλλά το να κάνει το αντίστροφο, δηλαδή να μεταφράζει από την μητρική του γλώσσα (εν προκειμένω γαλλικά) σε μία ξένη (εν προκειμένω ελληνικά), όσο καλά κι αν την γνωρίζει, είναι πολλαπλώς δυσκολότερο.

    Φίλε Κριστιάν, δέξου και τις δικές μου ευχαριστίες και συγχαρητήρια. Μάς έχεις καθυποχρεώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάλλος είσαι; Σε νόμιζα για Κύπριο.

      Διαγραφή
    2. @ Κριστιάν Ακκυριά

      Ο φίλος Nativist μάλλον δεν σε λογίζει σαν Έλληνα :)
      Ελπίζω να μην έχει αντιρρήσεις τουλάχιστον για τα παιδάκια σου, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα του Ρουσσέν, του Σμολένσκη, του Νίδερ, του Καλλίνσκη κλπ κλπ :)

      Διαγραφή
    3. @ il m25 Νοεμβρίου 2016 - 7:47 π.μ.
      Είμαι Βέλγος γαλλόφωνος.

      Διαγραφή
    4. @ niko νικο25 Νοεμβρίου 2016 - 10:09 π.μ.
      Μα τα έχομε πει αυτά, Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι...

      Διαγραφή
    5. "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι...
      Αλλά ελληνόψυχος γίνεσαι, δεν γεννιέσαι"
      (Χαρά Νικοπούλου)

      Κι ο Εφιάλτης Έλληνας ήταν, αλλά τι θα βγει; Κι αυτοί που μάς κυβερνούν Έλληνες είναι, αλλά...

      Διαγραφή
  9. Είδηση προφανώς δεν είναι ότι "οι Τούρκοι δεν τήρησαν ποτέ καμία από τις δεσμεύσεις τους σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας", αλλά είναι ενδιαφέρον να το ακούει κανείς και από άλλους.
    Αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι βέβαια να διαπιστώνουμε ότι ο σουλτάνος που πριν ένα μήνα θεωρούσε δικαιωματικό προορισμό των τουρκικών δυνάμεων την Αλ Μπαμπ (22/10/2016 , http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/51445/erntogan-eimaste-ypoxreomenoi-na-proxorisoyme-pros-ti-syriaki-al-mpamp) τελικά δεν θα το γευθεί το φρούτο αυτό.
    Δεν είναι μυστικό ότι δημιουργούσε κάποιες απορίες η αλαζονική άνεση με την οποία τον τελευταίο καιρό ο σουλτάνος και οι δυνάμεις του παρίσταναν τον δικαιούχο τής περιοχής, ενώ πιθανολογούνταν και παράδοση τής Αλ Μπαμπ από το Νταες-ΙSIS στα φιλαράκια τους τούρκους. Όπως φαίνεται όμως ο "οφθαλμίατρος τής Συρίας" (που έγινε σχεδόν κατ' ανάγκην Πρόεδρος της) είχε και έχει τα μάτια του ανοιχτά και ξέρει να οργανώνεται και να προχωρεί με προσοχή. Ομοίως και οι σύμμαχοί του "καπετάνιοι" τού Ναυάρχου Κουζνέτσοφ.
    Για μιαν ακόμη φορά έπαινοι και ευχαριστίες στον Κριστιαν Ακκυριά για την προχωρημένη, υπεύθυνη και τόσο διαφωτιστική πληροφόρηση που μάς χαρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να δούμε τι θα κάνουν τα μεμέτια τώρα που οι πληροφορίες θέλουν αιγυπτιακά F-16 και ελικόπτερα να προσγeιώθηκαν στη Συρία..Για να δούμε ο σουλτανίσκος τι θα κάνει αν ο Σίσι αναπτύξει ειδικές δυνάμεις στη Συρία προς βοήθεια του Συριακού Αραβικού Στρατού..Συγνώμη αλλά αν δεν είναι αυτός παγκόσμιος πόλεμος με 50 έθνη να εμπλέκονται επιχειρησιακά τότε είναι το πρελούδιο αυτού.Καλό σας ξημέρωμα φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι από αυτόν τον χώρο μαθαίνουμε νέα και πληροφορίες που πραγματικά αξίζουν και είναι χρήσιμα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά φια τους Τούρκους και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν όλη την περιοχή σε αναφλεξη ο θεός να βάλει το χέρι του ο Σουλτάνος είναι απολύτως αδίστακτος ενώ οι δικοί μας από εδώ κοιμούνται όρθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσοι (Ιρανοί,Σύριοι,Ρώσοι) συμφώνησαν με τους Τούρκους να μπουν και να μείνουν στα 15 χιλιόμετρα έδειξαν ερασιτέχνες διότι ιστορικά ουδέποτε Τούρκος έχει τηρήσει συνθήκη-συμφωνία.Κι επειδή όλοι αυτοί δεν είναι ερασιτέχνες μάλλον έστησαν παγίδα.Δε βλέπω όμως και οι Κούρδοι εντός της Τουρκίας να εξεγείρονται κατά το μέγεθος που περίμενα ειδικώς μετά την σύλληψη του HDP.Πλην ορισμένων βομβών που μάλλον ήταν του Ισλαμικού κράτους και όχι των Κούρδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.