2/11/16

Οι δυνάμεις των σιιτών στο Ιράκ απειλούν τα τουρκικά στρατεύματα στη Μπασίκα

Η Hashd al Saabi είναι μια υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ
Την ώρα που ο σιιτικός κλοιός γύρω από το Ταλ Αφάρ σφίγγει, στην Άγκυρα έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει έναν γεωπολιτικό στραγγαλισμό, δεδομένου ότι οσονούπω θα αποκοπεί και από τους πληθυσμούς των Τουρκομάνων που κατοικούν στην περιοχή του Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης. Ακριβώς, όπως με την απώλεια επαφής της με τους Τουρκομάνους της Συρίας στα βορειοδυτικά, πέρυσι τέτοια εποχή περίπου,  λόγω του κανονιού του Αφρίν, αλλά και της όψιμης φίλης Ρωσίας.

Ο εν εξελίξει πνιγμός της με την εγκατάσταση καθ' όλο το μήκος των νοτίων συνόρων της απολύτως εχθρικών απέναντι της δυνάμεων, όπως οι Κούρδοι και οι σιίτες των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ, Hashd al Saabi), κατά τα φαινόμενα θα εξαναγκάσει την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας σε επιπόλαιες ενέργειες, οι οποίες θα έχουν μεγάλο κόστος.
Όμως, η Άγκυρα δεν έχει μόνο αυτόν τον "πονοκέφαλο".
Ο αναπληρωτής διοικητής των ΔΛΚ Μουχαντίς είπε πως αναμένουν εντολή από τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Αλ Αμπάντι, προκειμένου να επιτεθούν εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων που στρατοπεδεύουν στην Μπασίκα του βορείου Ιράκ.
Η καθοδηγούμενη από το Ιράν σιιτική πολιτοφυλακή μετατρέπεται σε νούμερο 1 κίνδυνο για την Τουρκία.
Αντί της μεταφοράς τουρκικών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης στη Σιλώπη, ίσως η Άγκυρα θα πρέπει να ανησυχεί για την αντίδραση του ανατολικότερου γείτονά της και ο νοών νοείτω...

http://www.basnews.com/index.php/en/news/iraq/308676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.