16/11/16

Ο Ερντογάν στο Πακιστάν, το οποίο εφαρμόζει «μεθόδους Ερντογάν»

Διώχνει δασκάλους του «δικτύου Γκιουλέν»

Καράτσι 
Τελεσίγραφο να φύγουν άμεσα από τη χώρα έστειλε το Πακιστάν σε τούρκους δασκάλους που φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ενόσω ετοιμάζεται να υποδεχτεί αργότερα την Τετάρτη τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολουθώντας τις μεθόδους της τουρκικής κυβέρνησης, οι πακιστανικές Αρχές έδωσαν στους δασκάλους και τις οικογένειές τους – περί τους 450 ανθρώπους – διορία τριών ημερών για να τα μαζέψουν και να φύγουν. Το γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω της Διεθνούς Ένωσης Σχολίων και Κολεγίων PakTurk, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Η Ένωση μετρά περισσότερους από 1.000 μαθητές στο Πακιστάν και σε κάθε περίπτωση αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν ή το δίκτυό του, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο.

«Το PakTurk είναι πολύ ανήσυχο για την αιφνίδια απόφαση της πακιστανικής κυβέρνησης που αφορά τους τούρκους δασκάλους, στελέχη και τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός τριών ημερών», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι το προσωπικό του PakTurk επειδή δεν εγκρίθηκε η αίτησή τους για παράταση της βίζας.

Από την πλευρά της πακιστανικής κυβέρνησης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο. Ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος ωστόσο προτού αναχωρήσει για το Πακιστάν χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης.

Τουρκία και Πακιστάν συνδέονται παραδοσιακά με στενούς δεσμούς, οι οποίοι έγιναν ακόμη πιο ισχυροί υπό την ηγεσία του Ερντογάν και του πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. 
βημα

2 σχόλια:

  1. Πάντως θα ήθελα να γράψετε κάτι για το μεταναστευτικό το οποίο έχει λάβει άγριες διαστάσεις και δυστυχώς φαίνεται πως τα ΜΜΕ όλων των αποχρώσεων αγνοούν. Ωσ συνήθως όταν θα ασχοληθούν θα είναι ήδη αργά! Ο Μουζάλας ανακοίνωσε κέντρα φιλοξενίας όχι υποδοχής στα νησιά για έναν πληθυσμό 17000 ο οποίος αυξάνεται με ρυθμούς τριών χιλιάδων τον Μήνα! Όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα χρόνου να σκάσει η βόμβα. Στα νησιά υπάρχει ήδη πολύ μεγάλος πληθυσμός για να προστατεύσει ο Ερντογάν, αυτοί που έρχονται δημιουργούν προβοκάτσιες καθ υπόδειξη, οι Ευρωπαίοι αποσύρουν τους ανθρώπους τους από τα νησιά και σε έξι μήνες στα νησιά θα βρίσκεται τόσος πληθυσμός προσκείμενος στον Σουλτάνο που τα νησιά θα είναι αδυνατόν να τα υπερασπιστούμε! Επειδή είναι πολύ σοβαρό και άμεσο το πρόβλημα σας παρακαλώ αναδείξτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μᾶλλον εἶναι συμφωνημένο νὰ καταλάβη ἡ Τουρκία τὰ νησιὰ τοῦ Ἀνατολικοῦ Αἰγαίου μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο.
    Ἄν δὲν προλάβουμε θὰ ὑπάρξη σφαγὴ τῶν ντόπιων ἀπὸ Πακιστανοὺς ποὺ εἶναι καὶ οἱ καλλίτεροι φίλοι τῶν Τούρκων.

    Ἀπορῶ γιατὶ δὲν παίρνουν τὰ ὅπλα οἱ νησιῶτες ἤ γιατί δὲν ἀπωθοῦν τὰ πλοιάρια πρὸς τὴν Τουρκία;

    Θὰ πνιγοῦν; Προκειμένου νὰ χαθῆ ὁ Ἑλληνισμὸς ἄς πνιγοῦν.

    Ταϋγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.