10/3/17

Χωρίς καμία υπερβολή, έχουμε μπλέξει - Έχουν πείσει τον Ερντογάν ότι είναι ο νέος Μωάμεθ ο Πορθητής


Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής παρουσιάσαμε ορισμένα στοιχεία, που εξηγούν μέχρι ένα βαθμό στην πολιτική συμπεριφορά του Ερντογάν, σε επίπεδο ψυχολογίας.
Σήμερα θα μπούμε στο «ψαχνό», παρουσιάζοντας μερικά στοιχεία από βιβλίο του Φερντί Γιλμάζ, που κυκλοφόρησε το 2012 στην Τουρκία, με τίτλο «Τα 29 Θαύματα της Ιερής Πόλης Κωνσταντινούπολης».
Στο βιβλίο του ο συγγραφέας αναφέρεται στον συμβολικό και σημαδιακό αριθμό «29», που σφράγισε την πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Τούρκων.
Ο συγγραφέας όμως το πήγε παραπέρα, για να μην πούμε ότι το «τερμάτισε»!
Γράφει ότι εκείνες οι ιστορικές μορφές του τουρκικού έθνους που έχουν ταυτιστεί περισσότερο με τον αριθμό «29», είναι ο Μωάμεθ τον Πορθητής και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Μωάμεθ εκπόρθησε και κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας στίχο την 48ης σούρα του Κορανίου, που αφορά την «άλωση» και αποτελείται από 29 στίχους!
Τώρα αφήνω τον συγγραφέα να... εκφραστεί:
"Βλέποντας τις επιτυχίες του Ερντογάν, παρατηρούμε ότι αυτές έγιναν επειδή είχε την υποστήριξη του Αλλάχ. Ο Προφήτης είπε ότι η Κωνσταντινούπολη πρέπει οπωσδήποτε να αλωθεί και ο στρατός που θα την αλώσει, θα είναι ωραίος στρατός, με ωραίο διοικητή. Η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Σήμερα υπάρχει η δεύτερη άλωση και πάλι με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Αυτή συνεχίζει να επηρεάζει τις εξελίξεις μέχρι σήμερα».
Το συνεχίζει ο συγγραφέας:
«Ο Πορθητής πέρασε στην Ιστορία με το όνομα αυτό, επειδή άλωσε την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο και ο Ερντογάν, που έγινε δήμαρχος το 1994. Αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2023, που είναι ο εθνικός στόχος του Ερντογάν. Το 2003 είναι η χρονιά που έγινε πρωθυπουργός, αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2032, που στο ημερολόγιο του Ισλάμ, είναι το έτος 1453, η χρονολογία άλωσης της Πόλης. Τώρα, ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση άλωσης».
Συνεχίζοντας την παράθεση του κοινού δεσμού που συνδέει Πορθητή και Ερντογάν, ο συγγραφέας μας λέει:
«Ο Πορθητής γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1432 και κατέλαβε την Πόλη τις 29 Μαΐου του 1453. Η Πόλη πολιορκήθηκε 28 φορές και αλώθηκε την 29η! ο Μωάμεθ ήταν ο 7ος σουλτάνος, ακολούθησαν άλλοι 29 και διαλύθηκε η αυτοκρατορία. Η Τουρκική Δημοκρατία ιδρύθηκε τις 29 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είναι ο 29ος Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Όταν ο Ερντογάν ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά, το 2003, πήρε ποσοστό 34.29%, που μεταφράζεται με αναγωγή στο σύνολο των κατοίκων, σε 10.808.229 ψήφους. Το 'One minute' στο Νταβός, το είπε τις 29 Ιανουαρίου. Η γέννηση των εγγονών του Ερντογάν και ο θάνατος του πατέρα και του μεγάλου του αδελφού, σφραγίζονται με τον αριθμό 29. Ο Πορθητής έμεινε στο θρόνο 29 χρόνια, όπως και ο πατέρας του, Μουράτ ο Β΄. Τα παιδιά και τα εγγόνια του Πορθητή, γεννήθηκαν κι αυτά 29 του μηνός.
Ακόμα και σήμερα, η νομοτέλεια του αριθμού 29, που τον συνδέει με τη μοίρα του Μωάμεθ, συνεχίζει να καθορίζει τη μοίρα και την πορεία του Ερντογάν, ως τον δεύτερο Πορθητή. Το 2032, που συμπληρώνονται 29 χρόνια διακυβέρνησης του Ερντογάν, η Τουρκία θα είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη άλωση. Η μοίρα των δυο μεγάλων ανδρών είναι κοινή και συνδέεται με τον αριθμό 29 και με την Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης αυτής της δεύτερης άλωσης, θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, που θα είναι ο Πορθητής του κόσμου».
Μπορεί κάποιοι αναγνώστες μας να χαμογελάσουν ή και να θεωρήσουν αστεία τα όσα αναφέρονται παραπάνω, τα οποία υπογραμμίζουμε ότι είναι πιστή μετάφραση από άρθρο που βασίζεται στο βιβλίο του Φερντί Γιλμάζ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πιο ξανθός από... Σουηδός!
Όμως η κατάσταση δεν είναι ούτε αστεία, ούτε για γέλια
Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει ταυτιστεί με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και αυτό ήταν μια διαπίστωση που προηγήθηκε του εντοπισμού του συγκεκριμένου βιβλίου. Δηλαδή πρώτα εντοπίσαμε στη συμπεριφορά του τα σημάδια και μετά αναζητήσαμε σχετικά άρθρα και πέσαμε στο συγκεκριμένο βιβλίο.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι αναλύουν ψυχολογικά τον Ερντογάν αλλά και εκείνοι που αναλύουν την πολιτική του συμπεριφορά, να λάβουν υπ’ όψιν και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο κατάξανθος Φερντί Γιλμάζ.
Ναι, ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο Δεύτερος Πορθητής. 
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-news
 

30 σχόλια:

  1. Ὁ Μωάμεθ ὁ Β, δέν ἔχει κάν τάφο, κι ἄν ἔχῃ τόν κρύβουν. Διότι στό τέλος τῆς ζωῆς του προσπάθησε νά μετανοήσῃ γιά τά πολλά του ἐγκλήματα, καί ἀφοῦ ἐξομολογήθηκε σέ ὀρθόδοξο χριστιανό ἱερέα, διότι ἦταν βαπτισμένος ἀπό τήν χριστιανή μητέρα του, ζήτησε, ὅπως παραδίδεται, νά ταφῆ ὡς ὀρθόδοξος χριστιανός. _ Φαίνεται ὅτι αὐτό δέν ἄρεσε σέ κάποιους Τούρκους πέριξ τοῦ θρόνου, καθόλου. Καί αὐτποί ὀργάνωσαν τήν ἀντικατάσταση τοῦ νομίμου διαδόχου του, καί πρώτου υἱοῦ του, πού προφανῶς θά συνέχιζε στήν ἴδια γραμμή τοῦ πατέρα του, ἀπό τόν δεύτερο γυιό του. Ἔτσι, ὁ πρῶτος γυιός τοῦ Μαωάμεθ, κατέληξε ἀπό τήν Ρόδο, ὅπου δέφυγε, στήν Δύση καί στά χέρια τοῦ Πάπα, ὁ ὁποῖος τόν πούλησε στούς Τούρκους (νομίζω αὐτοί τόν ἔπνιξαν). _ Τί στό καλό ἀπό ὅλα αὐτά, εἶναι δυνατόν νά ζήλεψε ὁ Ἐρντογκάν; Ἔτσι θέλει νά καταλήξουν τά παιδιά του; Τό ἕνα νά κυνηγᾶ καί νά σκοτώνῃ τό ἄλλο; Μπίτ πνευματικός μπουνταλάς εἶναι; - Τέτοια ψυχή θέλει νά παραδώσῃ στόν Θεό, ὅταν θά πεθάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις καμμία ιστορική πηγή (εννοώ σοβαρή και όχι τον ... "τουρκολόγο" Χειλαδάκη) γι αυτά που γράφεις; Τέλος πάντων, πες πού τα διάβασες.

      >προσπάθησε νά μετανοήσῃ γιά τά πολλά του ἐγκλήματα<

      Μόνο προσπάθησε; Δεν τα κατάφερε; Και τι φοβερά εγκλήματα είχε κάνει; Χειρότερα απ' αυτά τού Μεγάλου, Αγίου και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου;

      >Τέτοια ψυχή θέλει νά παραδώσῃ στόν Θεό, ὅταν θά πεθάνει;<

      Προφανώς, αφού έτσι νομίζει ότι υπηρετεί τον Αλλάχ.

      Διαγραφή
    2. >Ὁ Μωάμεθ ὁ Β, δέν ἔχει κάν τάφο, κι ἄν ἔχῃ τόν κρύβουν<

      Ποιος τον κρύβει;

      "After some days he died, on 3 May 1481, at the age of forty-nine, and was buried in his türbe in the cemetery within the Fatih Mosque Complex"

      Διαγραφή
    3. Αγαπημένε nativist τι κάνεις????Χαχαχαχαα.....

      Διαγραφή
    4. Κιτσικης και σερ Στίβεν Ραμσιμαν.

      Διαγραφή
    5. "ἀφοῦ ἐξομολογήθηκε σέ ὀρθόδοξο χριστιανό ἱερέα, διότι ἦταν βαπτισμένος ἀπό τήν χριστιανή μητέρα του"

      Λες ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η Μάρα Μπράνκοβιτς ήταν μητριά του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και όχι μητέρα του.

      Διαγραφή
  2. Και 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστουν σκιπ , που εαν το αθροισουμε μας κανει 29=ερντογαν .Ο ταγιπ βγαινει πεντακαθαριδης απο τον βρωμικο πολεμο με τους ISIS αρα αν παιξει με τζοκερ το 29 βλεπω το επομενο τζακποτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων με έκανε και γέλασα.
      Εύγε.

      Διαγραφή
  3. Το πρόβλημα δυςτυχως Αυτή την περίοδο περα απο την παρουσία Ερντογαν στην Τουρκία ειναι και εσωτερικό και αυτο ειναι το ανησυχητικό,Έχουμε μπλέξει με τρελούς και στο Βερολίνο.Εχουμε εσωτερικά πρόβληματα χρονίζοντα και άλυτα που θα γίνουν αιτίες καταστροφών.Η λύση πρέπει να ριζική και με μεγάλο ηγέτη στα εςωτερικα μας θέματα για να αποκρουςουμε την σίγουρη ιστορικά ενόχληση που αναμένεται μετα απο καθε παρακμάζουσα περίοδο απο τον προαιώνιο εχθρό γείτονα μας.
    ΥΓ :Κατι μου λεει βέβαια απο ένστικτο και οχι γνώση οτι το τέλος του Μωαμεθ της σύγχρονου Τουρκίας θα ειναι άδοξο ,η δε κατάσταση έκτακτου ανάγκης μετα το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν εχει αρθεί...Αυτο βέβαια δεν σημαίνει οτι ο ο επόμενος θα σεβαστεί περισσότερο τα σύνορα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, συμφωνούμε πως τα μέσα της Τουρκικής προπαγάνδας έχουν τερματίσει το κοντέρ και ποντάρουν στην βλακεία του Τουρκικοί λαού που (θέλει να) πιστεύει πως ο Ερντογάν είναι η προσωποποίηση του Μωάμεθ του Β΄, κάτι φυσικά που βολεύει αφάνταστα τον Ερντογάν που το εκμεταλλεύεται και το καλλιεργεί - αυτό δεν διαφέρει από πρακτικές που ακολουθούν κι άλλοι ηγέτες κρατών (βλέπε Πούτιν) που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές.

    Εμείς λοιπόν που (δικαίως) θεωρούμε τους Τούρκους «μπουνταλάδες» και τον Ερντογάν «παρανοϊκό», είμαστε αυτοί που (θέλουμε να) πιστεύουμε σε (ανύπαρκτες) προφητείες και ρήσεις «γερόντων», λες κι άλλη δουλειά δεν είχαν οι αγιορείτες μοναχοί από το να αναλύουν τα παγκόσμια γεωστρατηγικά. Και για όσους ξεχνούν εύκολα ή έχουν εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη και κρίση, να σας υπενθυμίσω πως εμείς οι «έξυπνοι» Ελληναράδες, πριν λίγα μόλις χρόνια, διαδίδαμε πως ο (τότε) ΑΓΕΕΘΑ ήταν ο «εκλεκτός» της «προφητείας» του «γέροντα» που είχε ορμηνέψει πως «αυτός» θα πάρει πίσω την Πόλη. Ε; Το ξεχάσατε; Εμείς οι «έξυπνοι» Ελληναράδες, δεν είμαστε αυτοί που χάφτουμε ότι ανοησία πασάρει εντέχνως μέσω γνωστών και αγνώστων παπαγάλων της εγχώριας προπαγάνδας. Αν λοιπόν εμείς οι Ελληναράδες, είμαστε τόσο «έξυπνοι» ενώ όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι (οι Τούρκοι είναι «μπουνταλάδες», οι Αμερικανοί είναι «αμερικανάκια», οι Βρετανοί είναι «οπισθοκίνητοι» κλπ), τότε πως μπορεί να εξηγηθεί πως βρισκόμαστε (εδώ και πολλές δεκαετίες) στον πάτο του βαρελιού; Αν είμαστε τόσο «έξυπνοι», τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι έχουμε μια ακατανίκητη έφεση προς την (μαζική) βλακεία, ειδικά όταν πρόκειται να εκλέξουμε ηγήτορες ή απλώς να φιλτράρουμε μια είδηση και να αντιληφθούμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα.

    Ναι, σίγουρα ΔΕΝ είναι φυσιολογικό για έναν ηγέτη κράτους να πιστεύει πως είναι ο Μωάμεθ ο Β΄, είμαι όμως πεπεισμένος ότι ο Ερντογάν διαχειρίζεται άριστα την προπαγάνδα προς όφελός του και πείθει τα εκατομμύρια που κυβερνάει πως ναι, είναι! Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα των «έξυπνων» (ή για να το πούμε πιο απλά «των εξυπνάκηδων»), έχουμε υπουργούς που καθαρίζουν την κοσμική αύρα, κουμάντο κάνουν «Καρανίκες» και «Αδώνηδες» ενώ μερικοί εκατοντάδες / χιλιάδες χρήσιμοι ηλίθιοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση σε «Σώρρες» και λοιπούς τσαρλατάνους. Κατά τα άλλα, κλείνουμε τα μάτια στις εγχώριες περιπτώσεις που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας και σχολιάζουμε τα των γειτόνων παραβλέποντας την δική μας καμπούρα. Μπράβο, πάντα τέτοια. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος λοιπόν και λίγα θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ειπες όλα.
      Όταν μαλιστα βλεπει ολον τον πλανητη να του κανει τα κεφια οσο παλαβα,ανιστοριτα,διαστρεβλομμενα είναι,δεν θελει και πολύ να σαλταρει.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκαιο.Τουλάχιστον ο κ.Καλεντιρίδης μας έκανε να γελάσουμε με τον τίτλο του άρθρου.

      Διαγραφή
  5. Το "29" είναι άραγε η οθωμανική εκδοχή του "69"; Και αν ναί, ο ερντογάν που τοποθετείται μέσα σε αυτό νούμερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ερντογαν είναι καμένος αυτό είναι γνωστό, ο άλλος ο συγγραφέας και αυτός καμένος. Εχουν κάψει Φλάντζα όλοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπολίτες η λύση είναι εμπρός στα μάτια μας: θα στείλουμε τη νέα υπουργό Πολιτισμού να συνομιλήσει με το πνεύμα του Μωάμεθ εντός του Ταγίπ και θα μας πει με βεβαιότητα αν όντως είναι στοιχειωμένος! και πού ξέρετε, θεού θέλοντος, μπορεί να την κρατήσουν εκεί για πάντα να λέει τον καφέ στο "σουλτάνο". Αν δεν είναι αυτό το απαύγασμα του Πολιτισμού και της διαπολιτιστικής επαφής, τότε τι είναι;;; δείτε την καλή πλευρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ναι, ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο Δεύτερος Πορθητής".

    Θα επαναλάβω απόσπασμα από το πιο πρόσφατο σχόλιο(αν και τα είχα ξαναπεί και πιο παλιά) μου σχετικά με τον Ερντογάν:

    Γιώργος Γεωπόνος 28 Οκτωβρίου 2016 - 2:07 π.μ.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/blog-post_278.html


    "Με τον Ισλαμιστή ψυχοπαθή Σουλτάνο και τις αυτοκρατορίες του να δούμε τι θα γίνει.
    Η ακεραιότητα της Ελλάδας, η ακεραιότητα της Κύπρου, η συνοχή του ΝΑΤΟ, η σταθερότητα στον τομέα(που αν καταρρεύσει θα δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα πολέμου που θα παρασύρει τα πάντα) μεταξύ Ουκρανίας και Συρίας, ο εγκλωβισμός της αρκούδας στην σπηλιά της και στο δάσος της και όχι στη θάλασσα, η ενεργειακή σταθερότητα της Δύσης, τα μελλοντικά αποθέματα υδρογονανθράκων, η ασφάλεια των Στενών, η γενικότερη περιφερειακή σταθερότητα που μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια σταθερότητα (πολύ περισσότερο από το κορεάτικο θέμα)...
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ εξαρτώνται από τις ενέργειες ενός ψυχοπαθή που νομίζει πως είναι ο νέος Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ"

    Μόνο που για όλους υπάρχει ένας ρόλος και του Ερντογάν δεν θα είναι του νέου Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ αλλά του χρήσιμου ηλίθιου.
    Είναι χαρτί που θα καεί και δεν θα καεί μόνος αλλά με μεγάλη παρέα.
    Ο συγγραφέας μιλάει για τον αριθμό 29. Γιατί τον συγκρίνει με τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και δεν τον συγκρίνει με κάποιον άλλο?
    Ποιον?

    Τον Αδόλφο Χίτλερ.

    1) Κι αυτός είχε φυλακιστεί όπως ο Ερντογάν και μάλιστα ασχέτως των ποινών(Χίτλερ 5 χρόνια, Ερντογαν 10 μήνες), έμειναν στη φυλακή και οι δύο για μερικούς μήνες(7 μήνες ο Χίτλερ, 4 μήνες ο Ερντογάν).

    2) Και οι δυο επέζησαν προσπάθειας ανατροπής τους.

    3) Και οι δύο μιλούσαν για ζωτικό χώρο, μειονότητες "αδελφών" τους εκτός της χώρας τους.

    4) Ο ένας αυτοκτόνησε μέσα στην πρωτεύουσα του κράτους του με τη χώρα του ερείπια.

    Ο ενιαίος χώρος Ελλάδας-Τουρκίας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιλαμβάνεται και θέλει ένας Ισλαμιστής.Κάποιοι τον βοήθησαν πολύ, δεν τον υποχρέωσαν αυτός είχε τις φιλοδοξίες. Στην συνέχεια έχασε την πορεία. Δεν είναι ούτε ο χαρισματικός ηγέτης, ούτε ο νέος σουλτάνος. Ίσως δεν θυμάται καλά υπό τις ευλογίες ποιων διαλύθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία και τους λόγους (όλους και ειδικά τους βασικότερους). Η Τουρκία δεν είναι μεγάλη αλλά πολύ μικρή και θα το αντιληφθεί ο Ερντογάν αλλά θα είναι αργά.

    Είναι ένας διεφθαρμένος(κι αυτός) ψυχοπαθής Ισλαμιστής.

    Η μέθοδος που εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα (για την δύναμη που θέλει να έχει τον έλεγχο την επόμενη μέρα ότι κι αν γίνει) είναι μια και διαχρονική:

    ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορει και απλως να ειναι 29 οι μερες του
    Σε ενα μηνα θα ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν η Κωνσταντινούπολη αλωθεί από Ισλαμιστές και η θάλασσα της Γαλιλαίας αρχίσει να στερεύει τότε αυτό θα είναι σημάδι για την εμφάνιση του Dajjal. Του αντίχριστου των Μουσουλμάνων....Το ότι υπάρχουν αρκετές προφητείες που δεν είναι Θεόσταλτες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και να μελετώνται καθότι αποτελούν σχέδια από διάφορα κέντρα που δίδονται ως προφητείες γιατί εξυπηρετούν σκοπούς....Οι μάζες των Μουσουλμάνων αναμένουν σύντομα τον μονόφθαλμο Dajjal που παρέα και με τον Sufyani θα οδηγήσουν σχεδόν σε ολοκληρωτικό αφανισμό τους Μουσουλμάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο αρθρογράφος κατι ξέρει και λεει <> .... να εισαι καλα με εκανες και γέλασα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παντως,νομιζω οτι οι δυο χωρες Ελλαδα και τουρκια προετοιαζονται απο το '74 για κανονικη πολεμικη αναμετρηση κιοχι για καποιο απλο θερμο επεισοδιο...
    Ωστοσο,δεν ειμαι σιγουρος για τον πραγματικο ρολο του ερδογαν...
    Μπορει να ειναι εκπροσωπος του "βαθεος τουρκικου κρατους"...
    Μπορει να υποκινειται απο την CIA & την Mossad...
    Μπορει ναναι και τα δυο...
    Συνηθως ομως αυτες οι δυο "κυριες"(σια και μοσσαντ) βρισκουν εναν σαλεμενο,τον προετοιμαζουν,τον αναδεικνυουν ως ηγετη,τον συμβουλευουν,του καθοριζουν την πορεια και τους στοχους του,τον αφηνουν να νομιζει οτι αυτος τα σχεδιασε ολα τοσο τελεια και τον χρησιμοποιουν στην συνεχεια οπως θελουν.
    Στο τελος δε,μαντεψτε, τον καθιστουν αποδιοπομπαιο τραγο για ολα τα δεινα στην περιοχη και αμολυουν εναντιον του τα σκυλια που τον κυνηγουν ανηλεως ως το φρικτο του τελος.
    Λετε ο ερδο να ξεφυγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επανάληψη! Έχουν ξαναδημοσιευτεί εδώ! Δεν θα έπρεπε να το αναφέρετε; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται από τα σχόλια ότι είναι παλιό το άρθρο.
      Απαγορεύεται από την γούγκλε να πειράζουμε τον τίτλο

      Διαγραφή
  14. Αν μιλάμε για την Κων/πολη, αυτή την κατέχει άρα πορθητής όπως το έννοεί δεν γίνεται. Αλλά μπορεί να πάρει τον τίτλο αν βοηθήσει να την πορθήσει άλλος. Αφού δεν έχει Πόλη να πάρει, δεν σκέφτεται μήπως βρεθεί κλεισμένος μέσα σαν το ποντίκι; Ο Παλαιολόγος είχε τα.... νεύρα για να κάτσει να πολεμήσει μέχρι θανάτου, αυτός θα τα έχει; Τέλος πάντων μπλέξαμε με τον τρελλό και είναι και ακριβό το ρεύμα για την θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο γριφο Ερτογαν (σουλτανο) πρεπει κανεις να προσθεσει το γεγονος οτι η ορθοδοξια εχει αλλωθει την σημερον ημερα με την αιρεση του οικοθμενισμου (συνπροσευχες πατρειαρχη και παπα) οπως και πριν την αλλωση της Πολης με τα συλλητουργα τα ειχε επιβαλειστο λαο ο φιλοδητικος παλαιολογος. Αν και το παραπανο πεζει ρολο στα γεγονοτα ποθ διαδραματιζονται με την τουρκια σημερα να περιμενουμε και αλλη αλλωση; συντομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "ο Μωάμεθ ήταν ο 7ος σουλτάνος, ακολούθησαν άλλοι 29 και διαλύθηκε η αυτοκρατορία. Η Τουρκική Δημοκρατία ιδρύθηκε τις 29 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είναι ο 29ος Πρωθυπουργός της Τουρκίας."
    Εγω βλεπω και κατι αλλο απο την αριθμολογια ο Ερντογαν θα ειναι ο τελευταιος πρωθυπουργος της τουρκιας πριν διαλυθει και αυτη. Αφου ειναι ο 29ος οπως και 29 ηταν συνολικα οι σουλτανοι πριν διαλυθει η αυτοκρατορια. Με τις σημερινες εξελιξεις ας με διαψευσει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίγο πριν τον θάνατο του, ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είχε πει στην κόρη του Φάτιμα (ραντιγιαλλάχου άνχα) ότι αυτός θα πέθαινε και αυτή θα ήταν η πρώτη που θα τον ακουλουθούσε σύντομα (Ibn Majah, Janaiz, 65; & Muslim, Fadailus–Sahaba, 15;)

    Πράγματι η Φάτιμα (ραντιγιαλλάχου άνχα) πέθανε μετά από έξι μήνες.

    Επίσης ο προφήτης είχε πει στον φίλο του Άμμαρ ιμπν Γιασσίρ (ραντιγιαλλάχου άνχου): “Ω Άμμαρ! Μια ομάδα αχρείων ανθρώπων θα σε σκοτώσουν..” (Sahih al-Buhari, salah, 63; & Sahih Muslim, fitan, 70-72-72;)

    Πράγματι 40 χρόνια αργότερα ο Άμμαρ σκοτώθηκε στη μάχη του Σιφφίν.

    Ο Προφήτης κατά τη διάρκεια της μάχης του Χάντακ (Φεβρουάριος του 627 μ.Χ) είπε στους μουσουλμάνους στρατιώτες:
    “Μου δώθηκαν τα κλειδιά του Βυζαντίου! Μου δώθηκαν τα κλειδιά της Περσίας! Μου δώθηκαν τα κλειδιά της Υεμένης!” (Musnad, Ahmad ibn Hanbal, 4:303;)

    Πράγματι μέσα σε 20 χρόνια η Περσία και η Υεμένη κατακτήθηκαν από τους στρατηγούς Σαντ ιμπν Άμπι Ουακκάς και Χάλιντ ιμπν Ουαλίντ (ραχίμαχουμουλλάχ) και πολύ αργότερα κατακτήθηκε το Βυζάντιο.

    Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο. Ο Προφήτης είχε πει: “Τί μεγάλος αυτός ο στρατηγός που θα κυριεύσει την Κωνσταντινούπολη! Τί μεγάλος που θα είναι ο στρατός του!” (Hakim,al–Mustadrak, 4:422; & Musnad, Ahmad ibn Hanbal, 4:335;)

    Θέλω να πω κάτι σχετικά με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Στο Ιερό Κοράνι στη σούρα “34:15” λέγεται: “..Μια ευτυχισμένη και όμορφη χώρα και ένας Κύριος Πολυεύσπλαχνος.” (Κοράνι, 34:15)

    Το εδάφιο αυτό αναφέρεται στην περιοχή “Σαβά” της Υεμένης και στο αρχαίο βασίλειο που υπήρχε εκεί αλλά μεταφορικά αναφέρεται και στην Κωνσταντινούπολη γιατί στο εδάφιο αυτό η φράση που μεταφράζεται ως “μια ευτυχισμένη και όμορφη χώρα” είναι η φράση “μπέλντετουν ταϊγίμπατουν”. Η αριθμητική λοιπόν αξία της φράσης αυτής στα αραβικα είναι 857 αλλά 857 είναι η χρονιά 1453 σύμφωνα με το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο’ δηλαδή η χρονιά που κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ali al-Yunani11 Μαρτίου 2017 - 8:31 μ.μ.

      Ὄχι - ὄχι καμμία σχέση μὲ θρησκεῖες, δὲν κατάλαβες τὸ πνεῦμα τοῦ ἄρθρου.
      Ἐννοεῖ ὅτι κόλακες, ἄπιστοι καὶ ἀπατεῶνες γιὰ δικούς των λόγους, ἔχουν κοροϊδέψει τὸν Ἐρντογάν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.