26/11/16

«Δεν αποτελεί επιλογή η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία»

Αναφερόμενος στη δήλωση του συμβούλου του κ. Ερντογάν, ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημείωσε ότι «πρόκειται για τοποθέτηση ενός ατόμου, το οποίο δεν γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα». REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
Την αντίδραση Τουρκοκυπρίων παραγόντων προκάλεσε η αναφορά του Γιγιέτ Μπουλούτ, συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα οικονομίας, περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Μιλώντας στο ενημερωτικό κανάλι A Haber την Πέμπτη, ο κ. Μπουλούτ είχε δηλώσει ότι «η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού - Ισλάμ» και ότι «σε περίπτωση που η “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς), τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της».
Αναφερόμενος στη δήλωση του συμβούλου του κ. Ερντογάν, ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημείωσε ότι «πρόκειται για τοποθέτηση ενός ατόμου, το οποίο δεν γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα».
Παράλληλα, ο τέως διαπραγματευτής και τώρα αρχηγός του εξωκοινοβουλευτικού Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ, δήλωσε: «Από τη δική μου σκοπιά και οπτική γωνία του κόμματός μου δεν είναι δυνατόν οι Τουρκοκύπριοι να ενταχθούν στο ελληνοκυπριακό κράτος. Επίσης, η προσάρτηση στην Τουρκία δεν αποτελεί ούτε επιλογή, ούτε και λύση για εμάς. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο».
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. H Τουρκια ελεγχει πληρως τα Κατεχομενα,με λιγα λογια τα εχει ηδη προσαρτησει τι περισσοτερο μπορει να κανει;
    Μακαρι να τα προσαρτησει γιατι το Κυπριακο θα τεθει στην σωστη του βαση,ως προβλημα εισβολης και κατοχης, και θα συζηταμε πλεον με την Τουρκια ,και οχι με τους εγκαθετους-Τουρκοκυπριους της Αγκυρας, και να εχει το αλλοθι οτι δεν ειναι μερος του προβληματος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης (euripidesb173@gmail.com)

    Έχει "δίκαιο" ο "σύντροφος" του νεοταξικού "κομμουνιστή" Χριστόφια, Μεχμέτης.
    Η Τουρκία, "να' ναι" καλά ο Ανανσταασιάδης, θέλει όλη την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.