19/11/16

Η Αρμενία κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει το ‘ισλαμικό κράτος’

Ο Αρμένιος  βουλευτής κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσποείται ότι μάχεται κατά του 'ισλαμικού κράτους' για να σκοτώσει Κούρδους στη Συρία

Γερεβάν.  Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην 62α Συνεδρία, ο Αρμένιος βουλευτής Κοριούν Ναχαπετιάν σε ομιλία επέκρινε αυστηρά την Τουρκία για την υποστήριξή της προς την τρομοκρατική ομάδα του  ‘Ισλαμικού κράτους’, αναφέρει το αρμενικό πρακτορείο ‘Armenpress’.

Ο Αρμένης Ναχαπετιάν απευθυνόμενος προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλέτ 
 Τσαβούσογλου, είπε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους: «Η Τουρκία, προσποιείται ότι μάχεται εναντίον των τρομοκρατών και στην πραγματικότητα σκοτώνει Κούρδους με την υποστήριξη της ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’», είπε.
Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία έχει κλείσει μονομερώς τα σύνορά της με την Αρμενία και αγνοεί όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εξομάλυνση των αρμενο-τουρκικών σχέσεων.
«Είναι προφανές ότι  οποιαδήποτε συμμετοχή της Άγκυρας στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα βλάψει την Τουρκία εξαιτίας της προκατειλημμένης θέσης της  να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν , έναντι οποιαδήποτε κόστους».
Επεσήμανε, ότι οι θέσεις οι οποίες εκφράστηκαν από την Τουρκία κατά την σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν από τις 2 έως τις 5 Απριλίου, είναι  αρκετές για να καταδείξουν  την κλίση της Τουρκίας.
Το ερώτημα, είπε ο Αρμένιος βουλευτής είναι πως η Τουρκία  βλέπει την ανάπτυξη σχέσεων με τους γείτονές της όταν σε τρεις γραμμές των  συνόρων της έχει αναπτύξει τα στρατεύματά της.
--
  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.