27/10/16

Sputnik: Αιχμάλωτοι στη Ράκα οι δύο ορθόδοξοι ιερείς που είχαν απαχθεί το 2013

Νέες ελπίδες για τους δύο ιεράρχες
Τα ίχνη τους είχαν χαθεί έξω από το Χαλέπι, τον Απρίλιο του 2013 και από τότε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής
Αιχμάλωτοι, αλλά πάντως ζωντανοί, είναι οι δύο ορθόδοξοι ιερείς που είχαν απαχθεί τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik.
Οι δύο ιεράρχες είχαν πέσει θύματα απαγωγής το 2013, έξω από το Χαλέπι και από τότε δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, βρίσκονται στην πόλη Ράκα, την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η κατάστασή τους.

Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι και τον συροϊακωβίτη μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι ότι οι απαγωγείς τους είχαν δολοφονήσει.
Το πρακτορείο Sputnik επικαλείται ως πηγή την ηγουμένη της μονής του Αγίου Ιακώβου, η οποία βρίσκεται στη δυτική Συρία. Η πληροφορία βγήκε στην επιφάνεια λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του αμερικανικού σχεδίου για έφοδο στη Ράκα.
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. τι παραμυθια ειν'αυτα παλι? αφου εχει γραφτει εδω και δυο χρονια ποιος ειναι ο εκτελεστης κι οτι τον εχει επικηρυξει η Ρωσια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://dimpenews.com/2016/10/27/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%af%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c/ :

    "Η οργάνωση των τζιχαντιστών τσετσένων Εμιράτο του Καυκάσου έχει αναφέρει στο επίσημο όργανό της Kavkaz Center ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν και διαμελίστηκαν με ζακέτες αυτοκτονίας.

    Πλήθος είναι οι αναφορές του τύπου και προσωπικοτήτων ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν με ειδεχθή τρόπο από τους απαγωγείς τους.

    Η καθολική μοναχή ακτιβίστρια που είχε πάει αυτές τις ημέρες στη Ρωσία στη Μόσχα και είχε συνάντηση στις 25 Οκτώβρη 2016 μάλιστα με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova προβαίνει τώρα σε αυτές τις δηλώσεις.

    Οι δηλώσεις αυτές αναφορικά ειδικότερα με την τύχη του ελληνορθόδοξου επισκόπου Πάυλου Γιαζίζι αποτελούν προσβολή μνήμη νεκρού και μάλιστα μάρτυρα.Η σιωπή των αρχών και η εργαλειοποίηση της μνήμης του 3 χρόνια μετά της απαγωγή του στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας αποτελούν ελεεινό δείγμα πολιτικού αμοραλισμού."

    Η κοινή γνώμη και η ορθόδοξη εκκλησία ως πλήρωμα απαιτεί να μάθει την αλήθεια δια επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών που εμπλέκονται στο συριακό και μάλιστα όταν πρόκειται για υπερδυνάμεις κι όχι από άνθρωπους του Βατικανού μη σύριους μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.