10/10/16

Προκλητική απρέπεια της LIDL - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό στα Εθνικά μας Σύμβολα!


shmaia akropolh 03
  • Το Lidl στο φυλλάδιο των προϊόντων της 10 Οκτωβρίου 2016, χρησιμοποίησε ως διαφημιστικό σήμα ελληνικών προϊόντων ένα σύμβολο με μορφή γραμματοσήμου με 4 λευκές γραμμές, κυκλική σφραγίδα και την ένδειξη κάτω αριστερά GR. (Το φυλλάδιο βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://flyer.lidl-hellas.gr/65ef7aa5-1afa-4755-8cb7-9baec37487f7/html5.html#/12 )
  • To διαφημιστικό αυτό σήμα με τις γαλάζιες γραμμές της Σημαίας μας χωρίς Σταυρό, προσβάλει το Εθνικό μας Σύμβολο και το εθνικό μας συναίσθημα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και από Διεθνείς συμβάσεις
  • Εφ΄ όσον ο πωλητής επιθυμεί να δηλώσει ένα προϊόν ότι είναι ελληνικό με έμβλημα GR και χρησιμοποιεί στοιχεία της Ελληνικής Σημαίας πρέπει να την χρησιμοποιεί αναλλοίωτη , όπως τη χρησιμοποιεί και στα υπόλοιπα προϊόντα του .
  • Ουδέποτε Ελληνική επιχείρηση παραποίησε την σημερινή Γερμανική Σημαία ή εθνικά σύμβολα της Χώρας συμφερόντων του Lidl, και ασφαλώς η Γερμανική Κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν κάτι αντίστοιχο για τα σύμβολά της.
Για τον λόγο αυτό καλούνται οι καταναλωτές και οι φορείς (Σύλλογοι κάθε δραστηριότητας, Ενώσεις κλπ):

  • Να διαμαρτυρηθούν στο LIDL και να ζητήσουν την κατάργηση του σήματος
    1. δείτε στην έτοιμη φόρμα https://ssl.lidl-hellas.gr/el/epikoinwnia.htm
    2. δείτε στο Email: info@lidl.gr 
  • Να διαμαρτυρηθούν στον Διευθυντή-τρια του κάθε καταστήματος Lidl, αν είναι πελάτες του.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ (ΕΤΟΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ):

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ !

lidl sylladio 01

13 σχόλια:

  1. Ελεος αγαπητοι μου. Οσο και αν αντιπαθω σφοδρα τους Γερμανους σε αυτο το θεμα δυστυχως αγνοειτε τουλαχιστον την Ελληνικη νομοθεσια για την σημαια και την χρηση της. Δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για διαφημιστικους σκοπους.
    Θεωρω οτι μαλλον εκ παραδρομης εγινε η παραξηγηση. Δειτε αναλυτικα και εδω http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/10/lidl-elliniki-simaia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι υποτιθέμενοι αδιάβλητοι, αδιάφθοροι και εκτός pay-(t)roll "ερευνητές έχουν αποδεδειγμένα αλλεργία σε οτιδήποτε εθνικό, θρησκευτικό κτλ.

      Καλό θα ήταν να βλέπουμε ολόκληρο το κάδρο, ή καλύτερα να πω και το σκηνικό και την αίθουσα και τους δρώντες...

      το φυλλάδιο εκτός από αυτό που μοιάζει με γραμματόσημο, έχει αλλάξει και τη σημαία στη θέση που στις προηγούμενες σελίδες πλην των σελ΄ 10-14 ήταν κανονική. επίσης έχει μπει και στα προϊόντα (και στο φυλλάδιο και νομίζω στο ράφι, δεν πρόλαβα να πάω από κατάστημα να το επιβεβαιώσω)

      επίσης, θα πρότεινα να δείτε και ποιοι μετέχουν με ποσοστά στην εταιρεία εκτός από τους γεργμανούς. δεν το έχω επαληθεύσει (και για αυτό δεν το σημειώνω εδώ, μέχρι νεωτέρας) αλλά πρόκειται για γνωστά (της ημεδαπής) τρανταχτά νεοφιλελέ ονόματα...



      ΥΣ Θυμάστε παλαιότερα τη είχε γίνει στο δικαστήριο με τη μήνυση του Μεταληνού σε βάρος εταιρείας εβραϊκών συμφερόντων που είχε τοποθετήσει το σταυρό στη σόλα από τα παπούτσια;;;;

      θυμάστε δηλώσεις Σηφουνάκη ;;;https://www.youtube.com/watch?v=o5YJ-kty8EA

      θυμάστε τη μπάλα ποδοσφαίρου γεμάτη σε όλες τις πλευρές με τη σημαία, που πουλούσε προσφάτως μεγάλη αλυσίδα παιχνιδάδικο;;

      και άλλα πολλά ων ούκ έστι λόγος

      δεν γίνονται αυτά έτσι στην τύχη, μην κοροϊδευόμαστε

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε μου απλα σας παρεθεσα το κειμενο για να διαβασετε την σχετικη νομοθεσια για την χρηση της Ελληνικης σημαις. Απο κει και περα σε αναποδεικτες συνομοσιολογικες εικοτολογιες δεν συμετεχω. Απλα αυτη η ευαισθησια σε "χαζα" θεματα μου θυμιζουν τον μυθο με το τσοπανη και τους λυκους... Οταν θα χρειαστει πραγματικα να φωναξουμε κανεις δεν θα πιστευει...

      Διαγραφή
  2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS, rwmios και λοιποί που ξεσπαθώνετε με κάθε μπούρδα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και κάποιος την αναδημοσιεύει ως μεγίστη είδηση, παρακαλώ ηρεμήστε.

    Το LIDL (και το κάθε "lidl"), ορθώς έπραξε ως επιχείρηση και δεν έβαλε την Ελληνική Σημαία αυτούσια! Διότι κύριοι, δεν επιτρέπεται ούτε ηθικώς ούτε νομικώς. Ο Ν851/1978 ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 μεταξύ άλλων ορίζει πως η Ελληνική Σημαία και το Εθνόσημο απαγορεύονται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς. Αν είναι δυνατόν, η Σημαία να «λανσάρει» στην αγορά εμπορικά προϊόντα και να χρησιμοποιείται ως διαφημιστικό μέσο. Λόγοι υπάρχουν πολλοί - θα σας αναφέρω τον πιο προφανή: Εάν ο επιχειρηματίας (που χρησιμοποιεί την Ελληνική Σημαία ως λογότυπο ή διαφημιστικό μέσο) αύριο μεθαύριο φαλιρίσει ή αποδειχτεί κακοπληρωτής ή απατεώνας, θα θέλατε η κακή φήμη να συνδέεται με την Σημαία; Σαφώς και όχι! Για αυτό το λόγο η Σημαία είναι εθνικό σύμβολο! Δεν αγγίζεται, δεν χρησιμοποιείται για μικρούς, καθημερινούς και ευτελείς σκοπούς, έτσι ώστε να διατηρήσει ακέραιη την αίγλη που της αρμόζει.

    Το καταλάβατε; Άϊντε τώρα να τα πείτε και στους εξυπνάκηδες που σας φουσκώνουν τα μυαλά…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ως συνέχεια της προηγούμενης απάντησής μου, επειδή κάποιοι φαίνεται πως νομίζουν πως είναι «περισσότερο Έλληνες» από τους υπόλοιπους «απλούς» Έλληνες και αρέσκεστε να παρατηρείτε σύμβολα και συμβολισμούς, σας έχω ένα αίνιγμα.

    Βρείτε και κερδίστε, ΠΟΙΟΣ (άσχετος με την έννοια της Ακαδημαϊκής γνώσης) απεικονίζεται στην επίσημη σφραγίδα (και σύμβολο) του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης). Όσοι είπατε «…μα σαφώς θα απεικονίζεται ο Αριστοτέλης…», λυπάμαι χάσατε! Για ψαχτείτε, για ψαχτείτε, κι αν μου βρείτε την απάντηση και την αιτιολογήσετε θα χαρώ να σας ακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την επίθεσή σου και μόνο στον Αγ. Δημήτριο (προστάτη παντοιοτρόπως της πόλης του και της νεολαίας της) που απεικονίζεται στο έμβλημα του Α.Π.Θ. κατάλαβα από ποιά μεριά έρχεσαι.
      Παρ'όλα αυτά, στην ουσία του δημοσιεύματος,προ 8 ετών ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Δοχειαρίου (πνευματικός γίγαντας, άξιος να διαβαστεί από άθεους ειδικά) είχε πει σε παρέα που φιλοξενούμασταν, ότι σχεδιάζεται η απαλοιφή του Σταυρού από τη Σημαία.
      Μάλιστα μας είπε ότι είχε γίνει δοκιμαστικά έπαρση στο Λευκό Πύργο Σημαίας μόνο με ρίγες, για να δικαιολογηθεί ως λάθος και να μετρήσουν αντιδράσεις.
      Δεν το πήρα στα σοβαρά ("παπαδίστικες υπερβολές" είπα), αλλά έκτοτε άρχισα να το ψάχνω.
      Θα εκπλαγείτε από τον όγκο των "λαθών", παραλήψεων και υποβολών που έχει φάει ο καημένος ο πολίτης έκτοτε σε ότι αφορά το εθνικό μας Σύμβολο.
      Μια ματιά στο διαβατήριο σας (όσοι έχετε) θα σας πείσει για την απαλοιφή του σταυρού από την Πολιτεία. Καμιά εκκλησία που απεικονίζεται στο διαβατήριο δε φέρει σταυρό.
      Ο λόγος προφανής: τόσο η πολτοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, όσο κι η άλλωσή της από εξωγενείς αλλόθρησκες ομάδες που εσχάτως μας φυτεύουν τα ενεργούμενα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δε μπορεί να επέλθει αν δεν αποκαθηλωθούν τα Σύμβολα που ενώνουν και δίνουν δύναμη στο σώμα αυτής της κοινωνίας.
      Δε θα τους περάσει όμως!

      Διαγραφή
    2. @ IASPIS,

      Μην ανησυχείς αγαπητέ, στην δική σου πλευρά ανήκω, κι αν ποτέ έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε (και πάλι) τους βαρβάρους, να είσαι σίγουρος πως θα πολεμώ στο πλάϊ σου.

      Πάμε τώρα στην ουσία του γραπτού σου. Εφόσον το πανεπιστήμιο ονομάζεται «Αριστοτέλειο» προς τιμήν του μεγίστου διδασκάλου της αρχαιότητας (δημιούργημα του οποίου ήταν ο μέγιστος των Ελλήνων Αλέξανδρος), το λογικό θα ήταν στην επίσημη σφραγίδα του πανεπιστημίου να απεικονίζεται ο Αριστοτέλης. Αντ’ αυτού απεικονίζεται κάποιος άλλος, και μάλιστα μια μορφή που ναι μεν για πολλούς σημαίνει κάτι και θεωρείται πολιούχος άγιος της πόλης, πλην όμως η «σύνδεσή» του με το πανεπιστήμιο (ως χώρος Ακαδημαϊκής μόρφωσης και επιστημονικής κατάρτισης) είναι ανύπαρκτη αφού δεν ήταν προσωπικότητα που έμεινε στην Ιστορία για την προσφορά στα Γράμματα.

      Η (οποιουδήποτε θρησκεύματος) πίστη είναι αναμφισβήτητα σεβαστή και αποδεκτή, αφού εκτός των άλλων προσφέρει γαλήνη και το (ψευδές κατά την απόλυτα προσωπική μου γνώμη) αίσθημα σιγουριάς σε όσους θεωρούν εαυτόν «πιστούς». Εφόσον μία θρησκεία μπορεί να κάνει τους πιστούς να νιώθουν όμορφα και να τους κατευνάζει (και τα ναρκωτικά την ίδια επίδραση έχουν), εγώ δεν πρόκειται να τους χαλάσω το παραμύθι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και ικανός να διαλέγει το «ναρκωτικό» του. Για κάποιους είναι η θρησκεία, για κάποιους είναι ο τζόγος, για κάποιους άλλους είναι κάτι άλλο κλπ.

      Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά μεταξύ «θρησκείας» και «θρησκοληψίας» και ελπίζω πως σε αυτό θα συμφωνείς μαζί μου. Το να ονοματίζουμε λοιπόν σύμφωνα με την σημερινή επικρατούσα θρησκευτική ιδεολογία οτιδήποτε μας περιβάλει, είναι αν όχι κωμικό, τουλάχιστο επικίνδυνο για να μας βάλει σε τροχιά «Ιρανοποίησης».

      Τέλος, όσο αφορά την υποτιθέμενη «δοκιμαστική έπαρση Σημαίας με ρίγες μόνο» που ισχυρίστηκε κάποιος ρασοφόρος, θα προτιμούσα να μην την σχολιάσω, ως ανάξια λόγου. Ειλικρινά, ανάξια λόγου…

      Διαγραφή
  4. Έχω μπροστά μου την έντυπη έκδοση και έχει κανονικά την σημαία. Χαζομάρες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς όλους τους σχολιαστές
    Η ανάρτηση αναφέρεται σε συγκεκριμένο γεγονός, που έγινε μόνο σε μια έκδοση, σε συγκεκριμένη περιοχή.
    Άρα, το γεγονός είναι υπαρκτό.
    Όσον αφορά την ουσία της καταγγελίας.
    Είναι αλήθεια ότι απαγορεύεται η χρήση της σημαίας για λόγους διαφημιστικούς.
    Το Λιντλ χρησιμοποιεί τη σημαία για να δείξει ποια προϊόντα είναι Ελληνικά.
    Άρα αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται.
    Ας πάμε τώρα στην παραποίηση της σημαίας και την αφαίρεση του σταυρού.
    Είναι αυτό που έγραψα στον τίτλο της ανάρτησης: Προκλητική απρέπεια της LIDL
    Να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι όλες οι π@υστιές ξεκινούν από τη διαφήμιση και τις διαφημιστές εταιρείες.
    Στις διαφημίσεις μπαίνουν πονηρά τα μηνύματα, για να μπουν στο υποσυνείδητό μας και όταν "ωριμάσουν" οι συνθήκες, να είμαστε ήδη έτοιμοι να το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα.
    Σας θυμίζω τη χρήση της υπόδουλης σοτν σουλτάνο Κρήτης, που χρησιμοποίησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και την απέσυρε μετά από τον τεράστιο θόρυβο που προκλήθηκε.
    Να ξέρουμε τι λέμε λοιπόν και να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια, τις λέξεις μπούρδες, κάποιος την αναδημοσιεύει ως μεγίστη είδηση και περισσότερο Έλληνες, γιατί η αγενής κριτική είναι δίκοπο μαχάιρι.
    Και δεν έχω καμία διάθεση να ρίξω το επίπεδο του ιστολογίου, απαντώντας σε τέτοιες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Σάββα,

      Έχεις απόλυτο δίκαιο, η απάντησή μου ήταν περισσότερο σκληρή από όσο επιτρέπουν οι κανόνες ευγενείας και ομολογώ ότι ακροβατούσε στα όρια της αγένειας - σε διαβεβαιώνω ότι δεν συνέβη σκοπίμως, αλλά ήταν αποτέλεσμα θερμής αντίδρασης σε ένα από τα πολλά «δήθεν» δημοσιεύματα που φύονται τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο.

      Παρ΄ όλα αυτά θεωρώ ότι το νόημα της απάντησής μου δεν ξέφευγε από το ζουμί της υπόθεσης και είχε στόχο να αφυπνίσει τον μέσο αποδέκτη τέτοιων (κατά ποσοστό 99%) μυθευμάτων. Ας είμαστε προσεκτικοί στο τι πασάρει ο καθένας στο ιντερνετ ως «είδηση» και πόσο σύνδεση μπορεί να έχουν ισχυρισμοί τέτοιου είδους («σοκαριστικό», «δεν θα το πιστεύετε»… κλπ) με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  6. Η ελληνική σημαία υπάρχει κανονικά και δίπλα της το υποτιθέμενο σύμβολο με την περικοπή.Έλεος με τις βλακείες.Ο ελληνισμός απο τα Lidl κινδυνεύει.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.