13/10/16

Δεν έπληξαν αυτοί αμερικανικό πολεμικό, λένε οι Χούτι: Αμερικανικός εναντίον τους βομβαρδισμός

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason. 
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason. 

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη επανέλαβαν ξανά σήμερα ότι δεν εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε ένα πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχεται από την οργάνωση.
Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν τόνισαν ότι η επίθεση εναντίον του USS Mason δεν εξαπολύθηκε από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba, το οποίο επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι και οι επιτροπές του λαού δεν έχουν καμία σχέση με την ενέργεια αυτή», δήλωσε η πηγή αυτή, αναφερόμενη στη διοίκηση των Χούτι.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ βομβάρδισαν χθες Τετάρτη το βράδυ τρεις θέσεις ραντάρ σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ εμπλέκονται στρατιωτικά στη σύγκρουση στην Υεμένη εναντίον των Χούτι. Μέχρι στιγμής η Ουάσινγκτον προσέφερε μόνο επιμελητειακή βοήθεια στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό που από τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζει τον στρατό της Υεμένης που είναι πιστός στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι εναντίον των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και το Ιράν.

«Τα περιορισμένα αυτά πλήγματα νόμιμης άμυνας διεξήχθησαν για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, τα πλοία μας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας μας σε αυτή τη σημαντική θαλάσσια οδό», δήλωσε ο Πίτερ Κουκ εκπρόσωπος του Πεντάγωνο.

«Στόχο είχαν ραντάρ που εμπλέκονταν στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις που απείλησαν το USS Mason και άλλα πλοία που διεξάγουν επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και στα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ», πρόσθεσε.

13/10/2016 10:50 ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters Σαναά
http://mignatiou.com/2016/10/den-eplixan-afti-amerikaniko-polemiko-lene-i-chouti-amerikanikos-enantion-tous-vomvardismos/ 


Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτ 2016 The US military has carried out a series of “limited self-defence strikes” in Yemen, the Pentagon has announced. The attack, authorized by President Obama, was carried out in retaliation to recent attacks on the US naval destroyer, USS Mason.

3 σχόλια:

  1. οπως και ναχει,ο κυβος εχει ηδη ριφθει προ πολλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, και μάλλον αυτοί οι πύραυλοι που έπεσαν (2 φορές!!) στο νερό... μόνο οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τους είδαν (από το Πεντάγωνο!).

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.