7/10/16

Άσαντ προς αντάρτες: Παραδώστε τα όπλα και θα φύγετε ασφαλείς από το Χαλέπι

Οι αντάρτες που έχουν καταλάβει το Χαλέπι μπορούν να φύγουν μαζί με τις οικογένειές τους εάν παραδώσουν τα όπλα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο επικεφαλής του συριακού κράτους προσέφερε την αμνηστία μετά από ισχυρούς βομβαρδισμούς διάρκειας δύο εβδομάδων που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στην κατεχόμενη ανατολική πλευρά του Χαλεπίου και ο οποίος τορπίλισε τις προσπάθειες ειρήνευσης υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. 
Οι αντάρτες αποδέχθηκαν παρόμοιες κυβερνητικές αμνηστίες σε άλλες κατεχόμενες περιοχές πρόσφατα, όπως αυτή στην περιοχή Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, το οποίο βρισκόταν υπό πολιορκία για τέσσερα χρόνια και το οποίο οι αντάρτες παρέδωσαν στο καθεστώς τον Αύγουστο.
Ωστόσο, οι αντάρτες δεν σκοπεύουν να παραδώσουν το τελευταίο - πλην του Ιντλίμπ - μεγάλο αστικό κέντρο που είναι υπό τον έλεγχό τους και κατήγγειλαν την αμνηστία ως εξαπάτηση.
«Είναι απίθανο οι ομάδες ανταρτών να εγκαταλείψουν το Χαλέπι, διότι αυτό είναι τέχνασμα του καθεστώτος», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, εκπρόσωπος της ομάδας Φαστακίμ η οποία είναι εγκατεστημένη στο Χαλέπι.
«Το Χαλέπι δεν είναι όπως οι άλλες περιοχές, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι ομάδες να παραδοθούν», πρόσθεσε.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. ορμα τζακ...παρτους φαλαγγι...αστους τους οβριους ναφριζουν...
    Συγγνωμη,παρασυρθηκα παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.