17/10/16

Το «σαλαφιστικό Πριγκιπάτο» - Μήπως πληρώθηκε το Ισλαμικό Κράτος για να φύγει από τη Μοσούλη και να καταλάβει το Ντέιρ αλ-Ζορ;

L’Etat islamique a-t-il été payé pour quitter Mossoul et s’emparer de Deir Ezzor?

The Moon of Alabama (USA) / Réseau International  (France)
Μίλησα στις 20 Σεπτεμβρίου, για τη πιθανή αιτία της ηθελημένης επίθεσης των ΗΠΑ σε μια κρίσιμη θέση του Συριακού Αραβικού στρατού στο Ντέιρ αλ-Ζορ:

Δύο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον τους Συριακούς Αραβικού στρατού στην ανατολική Συρία αφήνουν να πιστέψουμε ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε παρουσία της συριακής κυβέρνησης στα ανατολικά της Παλμύρας. 
Αυτό θα επέτρεπε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να δημιουργήσουν μια «σουνιτική οντότητα" στην ανατολική Συρία και το δυτικό Ιράκ που θα είναι μόνιμο αγκάθι στα πλευρά της Συρίας και των συμμάχων της. [...]

Το σχέδιο των ΗΠΑ είναι να πάρουν πιθανώς τη Ράκκα χρησιμοποιώντας Τούρκους και Κούρδους μισθοφόρους. Προβλέπει επίσης να αφήσει το ιρακινό στρατό να επανακαταλάβει τη Μοσούλη στο Ιράκ. Το Ντέιρ αλ-Ζορ είναι η μόνη μεγάλη πόλη που παραμένει μεταξύ των δυο στο έδαφος του ισλαμικού κράτους. Εάν το ΙΚ καταφέρει να το πάρει από την απομονωμένη φρουρά του Συριακού Αραβικού στρατού, θα έχει μια καλή βάση για να επιβιώσει. (Επιπλέον, υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές κοντά.) Κανείς, εκτός από το αποδυναμωμένο συριακό κράτος, θα έχει άμεσο συμφέρον με το διώξει από εκεί.

Υπάρχουν νέες ενδείξεις ότι η ανάλυση αυτή ήταν ορθή.

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έκανε μια παρατήρηση που οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως το  συνόψισε ο βρετανός δημοσιογράφος Ηλίας Magnier :
Ηλίας J. Magnier @EjmAlrai

Ερντογάν: Η #Τουρκία θα συμμετέχει στη #Μοσούλη ακριβώς όπως έκανε και στη # Τζαραμλούς . Ο στρατός δεν υπακούει τον πρωθυπουργό του Ιράκ ο οποίος θα έπρεπε να γνωρίζει τα όριά του.
4:06 - 11 Οκτωβρίου, 2016

« Όπως στη Τζαραμπλούς », η σύγκριση παρουσιάζει ενδιαφέρον. Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους κατέλαβαν τη Τζαραμπλούς  στη βόρειο-κεντρική Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς μάχες και χωρίς θύματα. Το ΙΚ είχε αποχωρήσει από την πόλη, πριν να φτάσουν οι Τούρκοι. Όλα αυτά είχαν προφανώς οργανωθεί εκ των προτέρων.

Γι ' αυτό απάντησα στο τουίτ του Magnier:

Moon of Alabama @MoonofA
Μήπως θα πληρώσουν οι Τούρκοι το ΙΚ για να αποχωρήσει από τη Μοσούλη όπως έκανε στη Τζαραμπλούς;
5:58 - 12 Οκτώβρη 2016

Τρεις ώρες αργότερα, αυτό το tweet από έναν Σύρο καλά πληροφορημένο ιστορικό ο οποίος είναι δημοσιογράφος στο Λονδίνο, απάντησε στην ερώτησή μου:

Nayyuf @nizarnayouf
Τελευταίες ειδήσεις: Πηγές στο #Λονδίνο λένε: "#ΗΠΑ &  #Σαουδική Αραβία κατέληξαν σε συμφωνία για να αφήσουν #το ΙΚ να φύγει# από τη Μοσούλη μυστικά και με κάθε ασφάλεια, και να περάσει στη #Συρία"!
9:28 - 12 Οκτώβρη 2016

Ο Ερντογάν προβλέπει ότι τα στρατεύματά και τις δυνάμεις δια αντιπροσώπου του θα πάρουν τη Μοσούλη όπως πήραν τη Τζαραμπλούς, όπου μπήκαν ειρηνικά, χωρίς μάχες στην πόλη από την οποία είχαν φύγει οι τζιχαντιστές.

Οι Σαουδάραβες και οι ΗΠΑ είχαν οργανώσει όλα αυτά.

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την πιο σημαντική θέση του Συριακού Αραβικού στρατού στο Ντέιρ αλ-Ζορ για να μπορεί το ΙΚ, το οποίο απολαμβάνει σήμερα την υποστήριξη των στελεχών του της Μοσούλης, να πάρει την πόλη. Ωραίο μέρος για να κρατηθεί το ΙΚ ζεστό στην ανατολική Συρία μέχρι να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε μια νέα αυτοκρατορική επιχείρηση.

Ένα καλό σχέδιο, όταν ο γενικός στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα μισθοφορικό μίνι-κράτος στις διαταγές σας στο κέντρο της Μέσης Ανατολής. 
Όπως το περιέγραψε η DIA (Defense Intelligence Agency)  των Ηνωμένων Πολιτειών το 2012:
syrie-map
Είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένα ΣΑΛΑΦΙΣΤΙΚΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ, επίσημο ή όχι, στα ανατολικά της Συρίας (στην Χασάκα η στο Ντέιρ αλ-Ζορ), και αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, για να απομονωθεί το συριακό καθεστώς.

Αλλά το σχέδιο αυτό προϋποθέτει να πολεμήσουν κατά των συριακών και ρωσικών πολεμικών αεροποριών  οι οποίες θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν το μικρό στρατόπεδο του Συριακού Αραβικού στρατού και των 100 με 200.000 Σύρων αμάχων που πολιορκούνται από το ΙΚ στο Ντέιρ αλ-Ζορ. 
Ίσως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να είναι έτοιμοι για αυτό. Ένας διάσημος Βρετανός βουλευτής της άνω βουλής δήλωσε ότι τα βρετανικά μαχητικά έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να καταρρίψουν τα ρωσικά αεροπλάνα στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ισχυριστεί ότι βρετανικά αεροπλάνα είχαν λάβει μέρος στην ύπουλη επίθεση του Ντέιρ αλ-Ζορ. 

Η πλευρά που υπερασπίζεται το Ντέιρ αλ-Ζορ στερείται αεροπορικής άμυνας. Η κάλυψη από τα ρωσικά συστήματα στη συριακή δυτική ακτή δεν εκτείνεται τόσο μακριά προς τα ανατολικά. Το συριακό σύστημα προορίζεται κυρίως για να υπερασπιστεί τη Δαμασκό και άλλες πόλεις ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις.

Η Ρωσία μίλησε πρόσφατα για την παροχή 10 νέων συστημάτων αεράμυνας Pantsyr-S1 μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στη Συρία. Τουλάχιστον δύο από αυτά αναμένεται να μεταφερθούν αεροπορικά στο Ντέιρ αλ-Ζορ, το συντομότερο δυνατό.
----

Μόλις με πληροφόρησαν για το πρόσφατο λόγο του Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που μύρισε την ίδια βρωμο-βόμβα με μένα:

Ο Σαγιέντ Νασράλα δήλωσε ότι οι Αμερικανοί προτίθενται να επαναλάβουν ό, τι έκαναν στη Φαλούτζα, όταν άνοιξαν δρόμο στους τρομοκράτες του ΙΚ για τη διαφυγή τους προς τα ανατολικά της Συρίας πριν να στοχεύουν τη νηοπομπή τους τα ιρακινά πολεμικά αεροπλάνα, και προειδοποίησε ότι το ίδιο στρατήγημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Μοσούλη.


Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 17.10.2016 

Το Φεγγάρι της Αλαμπάμα
Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Dominique Muselet





Η Ουάσιγκτον δεν πολεμά το Νταές, το μετακινεί

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουάσιγκτον πολλαπλασίασε τις δηλώσεις κατά του Νταές/Daesh, χωρίς ποτέ δεν το χτυπήσει. Αντίθετα, βομβάρδισε τις δυνάμεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ενώ μάχονταν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αρκεί να τοποθετήστε το Νταές/Daesh σε έναν χάρτη και να παρατηρήστε στο χρόνο και θα κατανοήσετε τη στρατηγική των ΗΠΑ.

| Βηρυτός (Λίβανος)

Με την ευκαιρία μιας τελετής μνήμης του μαρτυρίου του προφήτη Χουσεΐν (Ασούρα), ο Γενικός Γραμματέας της λιβανικής Χεζμπολάχ εκφώνησε έναν λόγο, από τον οποίον ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα.

Πηγή AxedelaRésistance.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.