10/10/16

Αποκάλυψη προέδρου δανειοληπτών: Εκπαιδεύουν ειδική μονάδα των ΜΑΤ για τις εξώσεις από τους πλειστηριασμούς | ηχητικό

Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας ακόμη και για ελάχιστα ευρώ οφειλή στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τα funds, όχι απλά θα πολλαπλασιαστούν το πρώτο του 2017 , αλλά θα πάρουν χαρακτηριστικά μοντέλου Ισπανίας, είπε στον 9.84 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Δανειοληπτών.
Μάλιστα αποκάλυψε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, έχει υπάρξει ήδη ειδική εκπαίδευση και συγκρότηση εντός των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε τμήμα πάνω σε θέματα διαχείρισης εξώσεων και πλειστηριασμών.

Ο Βαγγέλης Κρητικός , παρουσίασε νέα αρνητικά στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις σε λαϊκά νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις, σημειώνοντας  με νόημα ότι είμαστε μπροστά σε κοινωνική όξυνση που μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στα κόκκινα δάνεια.



http://agonaskritis.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80/

16 σχόλια:

  1. Με τα σχέδια θα μείνουν όλοι αυτοί στο τέλος!!! Ας το κάνουν λοιπόν, ας τολμήσουν να προχωρήσουν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς, όχι ετούτη η κυβέρνηση, αλλά και οποιαδήποτε μελλοντική...αν θέλουν να αγγίξουμε τα όρια διάλυσης μας ώς έθνους και κοινωνίας ας το επιχειρήσουν, "ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν"! Μιλώντας για πλειστηριασμούς βέβαια κάποιος δεν εννοεί πως πρέπει και να προστατευθούν κάτι μονοκατοικίες 300 και 400 τετραγωνικών βορείων προαστίων ή χρέη επιχειρηματιών άφαντων από καιρό, για να ξέρουμε και τι λέμε,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αναζητητή 1999, μια ερώτηση, εάν επιτρέπεις.

      Φαντάσου το ακόλουθο υποθετικό σενάριο (που μάλλον δεν είναι καθόλου υποθετικό αφού πάρα πολλοί την έχουν πατήσει έτσι):

      Φτωχομπινές υπαλληλίσκος του βασικού μισθού, έχει γεμίσει με πιστωτικές κάρτες (τότε που οι τράπεζες τις μοιράζανε) και έχει πάρει κάθε πιθανό και απίθανο διακοποδάνειο για να πάει Μύκονο το καλοκαίρι, Σαντάνσκι για φτηνές Βουλγάρες και Παρίσι για καφέ ώστε να εντυπωσιάσει το γκομενάκι που έψηνε εκείνο τον καιρό και καταναλωτικά δάνεια για να αγοράσει μουράτο αυτοκίνητο. Ας πούμε σύνολο χρέους καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών περίπου στα 25 χιλιάρικα συν πλην.

      Με την έλευση της οικονομικής κρίσης, ο προαναφερθείς εξυπνάκιας μένει άνεργος, δεν καταφέρνει ποτέ να ξαναβρεί εργασία που να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, τον παρατάει και το γκομενάκι που είχε καβάτζα και όπως είναι επόμενο, πιστολιάζει τις τράπεζες που του τηλεφωνούν κάθε μέρα για να διευθετήσει τα χρέη του.

      Λοιπόν; Τι λες; Να του το πάρουν το σπίτι; Εγώ λέω ναι! Να του το πάρουν του ανόητου που αν και ήταν υπαλληλίσκος του βασικού μισθού, ήθελε ντολτσεβίτα και απλωνόταν περισσότερο από όσο μπορούσε. Να του το πάρουν, του ανόητου που πήγε και χρεώθηκε για να πουλήσει μούρη και να κάνει τη μεγάλη ζωή. Να του το πάρουν του μπαγάσα, διότι όλοι εμείς που τόσα χρόνια (και προ κρίσης) κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και έχουμε οικονομική εγκράτεια, καλούμαστε να πληρώσουμε τα δικά του γαμησιάτικα. Ε, ναι λοιπόν, να του το πάρουν, κι ας μην έχει ούτε σκυλόσπιτο για να χωθεί από κάτω. Δεν με νοιάζει! Η ζωή είναι σκληρή και οι μαλακίες πληρώνονται.

      Διαγραφή
    2. @ Pointman χμ...δεν μπορώ να πω, η "λογική" σου του στυλ "διότι όλοι εμείς που τόσα χρόνια (και προ κρίσης) κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και έχουμε οικονομική εγκράτεια" με έκανε να γελάσω! Και να γελάσω πολύ! Μου θύμισε κάτι παιδάκια που χαίρονται όταν χαλάει το παιχνιδάκι του φίλου τους, επειδή αυτοί δεν το είχαν ποτέ! Τώρα θέλεις απάντηση σ' αυτό που με ρωτάς όντως; Τι να πω, ας έκανες κι εσύ "ντόλτσε βίτα" λοιπόν (πρόσεξε, απαντώ με μοναδικό γνώμονα την λογική του σχολίου σου).

      Διαγραφή
    3. Όχι βέβαια ! Γιατί να χάσει το σπίτι του όταν η τράπεζα έπαιξε και έχασε ? Δηλαδή ο πτωχός και μακάκας (όντως εδώ συμφωνούμε) να πληρώνει τις τρύπες των τραπεζών και ο μάνατζερ της τραπέζης που ανοιγόταν να τη βγάζει λάδι ? Αφήστε που οι περισσότεροι 2 και 3 φορές έχουν πληρώσει τα σπίτια τους και έχουν σώσει και τις τράπεζες με το αίμα τους !
      Δηλαδή καπιταλισμός σημαίνει να ρισκάρουν οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες και όταν χάνουν να την πληρώνει ο λαός ? Πόσες διαφημίσεις για δάνεια υπήρχε σε κάθε εφημερίδα της εποχής ? Επίσης πόσα δάνεια δεν έχουν πληρώσει ομάδες,κόμματα,επιχειρήσεις(βλέπε Μέγαρο Μουσικής) και οι καλοί και τίμιοι πολιτικοί μας τους έχουν σβήσει τα δάνεια ?

      ΥΓ : Τα παραπάνω τα γράφω εγώ που αισθάνομαι μακάκας που πληρώνω τους φόρους μου ενώ φίλος μου δεν έχει πληρώσει τίποτα άνευ οποιουδήποτε κόστους ως τώρα ! Καλώς έκανε.Και το ίδιο θα κάνω κι εγώ από δω και πέρα.

      Διαγραφή
    4. @ Όλα για όλα Έτσι ακριβώς όπως το περιέγραψες, αυτό στην ουσία πιστεύω κι εγώ, αν και πριν απάντησα κάπως...χιουμοριστικά. Ε, δεν άντεξα στον πειρασμό βλέπεις!

      Διαγραφή
    5. "Όχι βέβαια ! Γιατί να χάσει το σπίτι του όταν η τράπεζα έπαιξε και έχασε ? " κάπου εδώ το τερματίσαμε!!

      Σπίτι ΜΟΥ ή αυτοκίνητό ΜΟΥ γίνεται μόλις το ξεπληρώνω, ποτέ γρηγορότερα.

      Όταν αγοράζεις κάτι με δάνειο δεν είναι δικό σου μέχρι να πληρώσεις το τελευταίο ευρώ της τελευταίας δόσης.
      Η τράπεζα όντως την έπαθε..και έχασε λεφτά καταθετών, τα οποία με τη φορολογία μου ξαναέβαλα στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.
      Ο δανειολήπτης όμως θα χάσει το σπίτι. Δεν έχει καμία σημασία αν ήταν εγκρατής η σπάταλος. Αν δεν πληρώνει τις δόσεις δεν μπορεί να συνεχίσει να καταλαμβάνει στο σπίτι.
      Να βοηθήσει η τράπεζα ένα στεγαστικό 10ετές, που έχουν αποπληρωθεί τα 8 χρόνια ναι , αλλά όχι πήρε ο άλλος ενα διαμέρισμα 200 χιλιάδων ευρώ πλήρωσε 30.000 και θέλει να του μείνει το διαμέρισμα.
      Αν είναι έτσι, θέλω και εγώ να αγοράσω 10 σπίτια με τέτοια δάνεια.
      Αυτά δεν γίνονται πουθενά.
      Ξυπνήστε γιατί πάλι πάμε για επανακεφαλαιοποίηση.


      Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δανειζόμενος πρέπει να μείνει

      Διαγραφή
    6. Η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση δε χρειάζονταν ! Αν δε με πιστεύετε πάρτε τα πρακτικά στη Βουλή της προηγουμένης εβδομάδος που εξέτασε ως μάρτυρα τον κύριο Προβόπουλο.Δήλωση του ιδίου για τους δικούς του λόγους κυρίως νομικούς.
      Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να έχουν τύχη Ισλανδίας και όλα τα στελέχη τους να δικαστούν στο Πεδίον του Άρεως κατά προτίμηση καλοκαίρι μαζί με όλους τους πολιτικούς που εψήφισαν μνημόνια.Μεταξύ μπαταξή και τραπεζίτη στηρίζω το μπαταξή αναφανδόν.Για να μη πω και τον αναρχικό απολλοτριωτή.Αν θέλουν ευρώ οι τραπεζίτες να το πληρώσουν από την τσέπη τους δε θα το πληρώνω εγώ για να κάνουν τα μεγαλοστελέχη ορισμένοι Λάτσηδες και άλλοι.Οι εποχές των υποζυγίων μακάρι να τελειώσουν.Δεν το βλέπω βέβαια με λαό όπως τον ελληνικό άλλα πάντα υπάρχει μία ελπίς...

      Διαγραφή
    7. @ Ari Gold ευτυχώς που συμφωνείς. Είχα αρχίσει να πιστεύω πως βρίσκομαι μόνος μου στον πλανήτη της παράνοιας.

      Αγαπητέ Αναζητητή 1999, που ανάφερες το (με δόση κακοήθειας ίσως;) παράδειγμα με το παιδάκι που ζηλεύει για το παιχνίδι του φίλου του, θα σου υπενθυμίσω ότι ο δανειολήπτης (ο φτωχομπινές υπαλληλίσκος του ανωτέρω παραδείγματος που ονειρευόταν να κάνει τη μεγάλη ζωή) προσέτρεξε μόνος του στην τράπεζα, συμπλήρωσε μόνος του την αίτηση δανείου, έβαλε μόνος του τις υπογραφές και κανείς δεν του έβαλε με το ζόρι στη τσέπη 10, 20 χιλιάδες ευρώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο εξυπνάκιας νόμιζε πως «έλα μωρέ, τι θα γίνει αν δεν πληρώσω;».

      Ε, λοιπόν αγαπητοί μου, ήρθε η ώρα του ταμείου - περάστε παρακαλώ να πληρώσετε! Όσοι λοιπόν ήταν μυαλωμένοι και εγκρατείς (οι «μέρμυγκες» του παραμυθιού) και φρόντισαν ως έπρεπε να αποπληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τα συμβόλαια που οι ίδιοι υπέγραψαν, θα επιβιώσουν οικονομικώς (και βιολογικώς) και θα διαιωνίσουν στα παιδιά τους την σοφία και τις εμπειρίες τους. Οι υπόλοιποι (οι «τζίτζικες» του παραμυθιού), αυτοί δηλαδή που όχι μόνο έλαβαν δανεικά χρήματα και τα σκόρπισαν σε εφήμερες απολαύσεις αλόγιστα, αλλά αρνούνται να πληρώσουν λες και το Σύμπαν όλο τους ανήκει και τους έχουμε υποχρέωση, να αναγκαστούν έστω και δια της βίας να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, την υγεία και την ζωή τους ποσώς με ενδιαφέρει. Εφόσον το κενό περιεχομένου κεφάλι τους και η κακοδιαχείριση τους έφερε σε τέτοια κατάντια, αυτό τους αξίζει, να πεθάνουν στην ψάθα, σαν τον τζίτζικα του παραμυθιού.

      Διαγραφή
  2. Κακώς ετοιμάζουν τέτοια ομάδα.Τζάμπα τα λεφτά.Ο άκρως πειθήνιος στον κατακτητή ελληνικός λαός δεν θα εμποδίσει και αυτή τη φάση του μνημονίου.Θα βγει από τα σπίτια του να τα δώσει σε Γερμανούς συνταξιούχους και ισλαμιστές πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλ. πιστευουμε οτι ειμαστε ισπανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη να ξαναπληρωσουμε για να παρουν οι τραπεζιτες πισω τα δανεια που απο την αρχη γνωριζαν οτι ειναι αδυνατον να πληρωθουν -ΕΝΩ ΕΙΧΑ στεγαστικο με πρηζαν να παρω διακοποδανειο ,να βγαλω πιστωτικη και να παρω αυτοκινητο με προγραμμα-
    Θα πρεπει ο νομος να ορισει συνυπευθυνοτητα στον υπαλληλο διευθυντη που ενεκρινε τα δανεια και να πληρωνουν αυτοι για τις βλακειες τους απο τα βαρβατα μπονους που ξεκοκκαλιζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ έλλην φορολογούμενος,

    Η τράπεζα, ως επιχείρηση που είναι, σου πούλησε ένα προϊόν της. Κι εσύ το πήρες (το προϊόν) χωρίς να πληρώσεις εκείνη τη στιγμή, αλλά υποσχέθηκες ότι «εν καιρώ» θα το πληρώσεις «σιγά - σιγά». Και η τράπεζα, σε διευκόλυνε, όπως τον παλιό καιρό διευκόλυνε ο χασάπης, ο φούρναρης κλπ που έδιναν «βερεσέ» και τα έγραφαν στο τεφτέρι για να πληρωθούν αργότερα.

    Εσύ λοιπόν, ο πελάτης της τράπεζας που τσέπωσες το προϊόν χωρίς να πληρώσεις μία, ζητάς τώρα τι; Να μην πληρώσεις; Και προβάλεις ως δικαιολογία τι; Ότι σε κοροϊδέψανε; Λάθος κύριε! Δεν σε κοροϊδέψανε! Ήξερες εξ αρχής ότι θα έρθει μια μέρα που θα κληθείς να πληρώσεις τα χρέη σου, απλά ήλπιζες (σαν γνήσιος απατεωνίσκος) ότι μπορεί και να την γλιτώσεις - δηλαδή να ξεφύγεις χωρίς να πληρώσεις. Εκτός κι αν επιμένεις ότι «σε κοροϊδέψανε» οπότε θα πρέπει να παραδεχτείς ότι είσαι και ηλίθιος.

    Λυπάμαι, αλλά θα περίμενα από Έλληνες που θέλουν να νομίζουν πως κατάγονται από σπουδαίους και ανδρείους προγόνους, να κατανοήσουν τα λάθη τους και να αποδεχτούν τις συνέπειες των ανόητων πράξεών τους αντί να εφευρίσκουν φτηνές γυναικουλίστικες δικαιολογίες που στηρίζονται στην λαμογιά ή την προσποίηση ηλιθιότητας.

    Να πας να πληρώσεις κύριος! Δεν φταίει ο πωλητής εάν εσύ αγόρασες το προϊόν. Εσύ φταις που δέχτηκες να το αγοράσεις. Εκτός κι αν θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι πράγματι ανόητος, οπότε προτείνω να σου αφαιρεθεί και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι διότι οι επιλογές σου είναι επικίνδυνες για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι μεγαλυτεροι τοκογλυφοι:Οι ελληνικες τραπεζες καθομοιωσιν των "αναπτυγμενων" αμερικανικων με τα γκολντεν μποϊζ...
    Και το ελληνικο κρατος (ανεξαρτητου "ιδεολογικου" χωρου)συμμετοχο,
    στην πνευματικη-ηθικη καταρχας και στην οικονομικη στην συνεχεια εξαθλιωση του πολιτη με τα τουρκικα υποβρυχια αρωγους της ολης προσπαθειας...
    Ποιος ποτε πιστεψε οτι τα εξοπλιστικα προγραμματα ηταν σταληθεια για την αμυνα και την επιβιωση των πολιτων;
    Ολοι προσδοκουμε την σωτηρια μας απτην Ε.Ε.,την Ο.ΝΕ. και γιατι οχι; Και την γερμανια...περαν της δευτερας παρουσιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς, αλλά ποιος να τα συνειδητοποιήσει όλα αυτά; Ο κακεντρεχής που χαίρεται με την συμφορά του διπλανού του, του συμπολίτη του; Αυτό πρέπει μάλλον να είναι και ένα καθαρά ελληνικό φαινόμενο, κι αυτό επειδή αγνοεί ο τάλας ότι όταν βλέπεις την αρκούδα (ή την φωτιά κατ΄άλλη εκδοχή) στην αυλή του διπλανού σου, περίμενε την και στην δική σου αυλή.
      Νομίζουν πολλοί πως σε μια εποχής γενικής αστάθειας και κρίσης εκείνοι επειδή φέρθηκαν "συνετά" (εδώ κι αν χωρούν ερμηνείες)θα μείνουν κι ανέγγιχτοι από την κρίση, εντός ή εκτός εισαγωγικών και η ιστορία βέβαια γελά μαζί τους...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί elias cavadas και Αναζητητής 1999,

      Μην αυταπατάσθε! Έχω πάρει κι εγώ στεγαστικό δάνειο επειδή πώς να το κάνουμε δεν είχα στην τσέπη ζεστά 250 χιλιάρικα για να αγοράσω σπίτι. Με μια διαφορά όμως. Εγώ, γνωρίζω ότι πήγα αυτοβούλως στο στόμα του λύκου (τράπεζα) και φρόντισα να ξεπληρώσω στο ακέραιο (και εντός του προβλεπομένου χρόνου) τις οικονομικές μου υποχρεώσεις προς την τράπεζα για να μην αντιμετωπίσω προβλήματα στο μέλλον.

      Ούτε θεώρησα ότι είμαι εξυπνότερος από την τράπεζα, ούτε επεδίωξα να την σκαπουλάρω και να μην πληρώσω και το κυριότερο… δεν πίστεψα κανέναν ΣΥΡΙΖΑ / ΝΔ / ΠΑΣΟΚ κλπ που μου υποσχέθηκαν ότι «θα μου διαγράψουν το χρέος». Όσοι λοιπόν μικροαπατεωνίσκοι θεώρησαν ότι μπορούν να διαφύγουν των υποχρεώσεών τους και να μην πληρώσουν τα χρέη τους, ιδού κύριοι πεδίον δόξης λαμπρόν να σας δω τι θα κάνετε όταν (δικαίως) θα σας πάρουν (νομίμως) όχι μόνο το σπίτι, αλλά και τα σώβρακα.

      Για όσους μάλιστα νομίζουν πως με το «έτσι θέλω» θα κρατήσουν με τσαμπουκά τα σπίτια τους (τα οποία πρόκειται να χάσουν λόγω δικών τους χρεών) και ότι θα αντιμετωπίσουν τα «διαβολικά» ΜΑΤ, θα τους απαντήσω με μία ρήση που είπε ο αγαπητός Σάββας: «Τρανόν βούκαν φα, τρανόν λόγον μη λες»

      Διαγραφή
  7. Εντάξει αγαπητέ Pointman, ένα ύφος "ιεροκήρυκα" και μάλιστα του αμερικάνικου νοτου, δεν μπορώ να πω, στο αναγνωρίζω! Ομολογουμένως, συγκινήθηκα από τα γραφόμενα σου. Ως προς την ουσία του θεματος, αστο φίλε, δεν το 'χεις. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.