26/10/16

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Το σενάριο που θέλει τα πάντα να τινάζονται στον αέρα και τον Αναστασιάδη να εξαγγέλλει υποψηφιότητα

Είμαστε κοντά σε λύση ή όχι;
Αντικρουόμενες είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που φτάνουν στο Themaonline,σε ότι αφορά τις εξελίξεις για το Κυπριακό.  
Από την μια, η αισιόδοξη προσέγγιση είναι αυτή που λέει ότι τα πράγματα πάνε τόσο καλά που οι Δημοτικές Εκλογές θα πάνε σε αναβολή και μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει κατάληξη στις βασικές πτυχές του Κυπριακού. 
Την ίδια ώρα, επίσης καλά ενημερωμένες πηγές, κάνουν λόγο για άτεγκτη και ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ε/κ πλευρά, όπως για παράδειγμα το σύστημα εγγυήσεων, η παραμονή ξένων στρατευμάτων με διαφορετικές μορφές και το εδαφικό.
Προτάσεις που αν δεν προσαρμοστούν με τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η αποδοχή του Νίκου Αναστασιάδη να διαπραγματευτεί το εδαφικό εκτός Κύπρου (στην Ελβετία), αποτελεί μια κίνηση διπλωματικού χαρακτήρα, αφού όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ,στόχος είναι να δει η διεθνής κοινότητα την θέληση μας να βρεθεί λύση.
Σε περίπτωση όμως ναυαγίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ήθελε να χρεωθεί την όποια ευθύνη και η συναινετική του στάση έχει απώτερο στόχο να καταδείξει εν τέλει τον πραγματικό υπαίτιο της μη λύσης που δεν είναι άλλος από την Τουρκία.
Σε περίπτωση λοιπόν που επικρατήσει το «κακό» σενάριο, του ναυαγίου δηλαδή, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλει την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές του 2018.  
ToThemaOnline

1 σχόλιο:

  1. Οι Τούρκοι ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και στο τέλος οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν,και έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τέλος σε δημόσιο διάγγελμά του θα ανακοινώσει στους Κύπριους ότι ΔΕΝ μπορεί να δεχτεί τις αδιάλλακτες θέσεις των Τούρκων,και θα τους συμβουλεύσει να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που πλησιάζει...Με αυτό τον τρόπο θα έχει γίνει ¨ήρωας¨ στα μάτια των Κυπρίων,θα έχει προσπαθήσει να λύσει το Κυπριακό και θα έχει ¨ξορκίσει¨ το ΝΑΙ που είχε αποδεχτεί παλαιότερα...Μετά από αυτά θα προχωρήσει ακάθεκτος στην σίγουρη επανεκλογή του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια θητεία.

    Η πολιτική του φιλοδοξία είναι ισχυρότερη από την ¨επιθυμία¨ του να λύσει το Κυπριακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.