6/10/16

Αγκυρα: Θα μείνουμε στο Ιράκ, η Βαγδάτη «ξεπερνά τα όριά της»

Επιμένει η Τουρκία στην παρουσία της στρατιωτικής της δύναμης
Επιμένει η Άγκυρα στην παρουσία της στρατιωτικής της δύναμης στην Μπασίκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Μουσούλη, δηλώνοντας μάλιστα διά στόματος του πρωθυπουργού ότι η ιρακινή κυβέρνηση «ξεπερνά τα όριά της» με τις αντιδράσεις της. Η Βαγδάτη χαρακτήρισε «κατοχική» την τουρκική στρατιωτική δύναμη.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιντιρίμ, σε ομιλία που έκανε στην Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας είπε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Ιράκ. Στόχος μας είναι να εμποδιστούν οι ανθρώπινες τραγωδίες, αλλά και τα τετελεσμένα γεγονότα. Η κυβέρνηση του Ιράκ να μην ξεπερνά τα όριά της».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Ιράκ, το οποίο στο μεταξύ έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την αντίδραση της Βαγδάτης και είπε πως «υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ιράκ στρατιωτικές δυνάμεις από 63 χώρες. Ενώ η ιρακινή κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ στο Ιράκ. Το γεγονός ότι το Ιράκ προτάσσει την τουρκική παρουσία, ενώ συμβαίνουν αυτά, είναι ματαιοπονία και δεν δείχνει καλές διαθέσεις».
TO BHMA

2 σχόλια:

  1. Αυτο το πετρέλαιο τι ωραία που μυρίζει...
    Τωρα ως προς τον ΟΗΕ το ακούει η τουρκια και τρέμει...μην τυχόν και την κανει νταντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τουρκικά αλλά ο χάρτης στο παρακάτω άρθρο δείχνει τις επιδιώξεις των τουρκομογγόλων και μέσα σ' αυτές είναι η κατάληψη όλης της Β.Ελλάδας καθώς και των νησιών του Αιγαίου. Την Κρήτη την έχουν με διαφορετικό χρώμα, ίσως επειδή θα είναι δύσκολο να κάνουν απόβαση και κατάληψη. Με τέτοια κυβέρνηση δεν είναι απίθανο οι τουρκομογγόλοι να το πετύχουν και αυτό.

    http://www.star.com.tr/politika/musula-irak-degiliz-haber-1147115/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.