9/10/16

Αποχώρησε η Τουρκία από ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα λόγω αναφοράς στην γενοκτονία των Αρμενίων

FACEBOOK/Creative Europe
Το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», το οποίο συνυπεγράφη από την Τουρκία και την Ε.Ε. το 2014 έχει προϋπολογισμό 1,46 εκατομμυρίων ευρώ.

Την αποχώρησή της από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» αποφάσισε η Τουρκία, λόγω αναφοράς στη γενοκτονία των Αρμενία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν τον οποίο επικαλείται η κυριακάτικη Bild.
Όπως ανεφέρει η γερμανική εφημερίδα, στη συναυλία «Aghet», της οποίας η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για το Νοέμβριο στη Δρέσδη, γίνεται αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενιών.
Εκπρόσωπος της Τουρκίας είχε ήδη προβάλλει σχετική ένσταση από την άνοιξη και η αποχώρηση είχε προαναγγελθεί από την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Habertürk την περασμένη Δευτέρα, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί επίσημα, γράφει η γερμανική Die Zeit.
Το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», το οποίο συνυπεγράφη από την Τουρκία και την Ε.Ε. το 2014 έχει προϋπολογισμό 1,46 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συναυλία «Aghet» θα έπαιζαν Γερμανοί, Τούρκοι και Αρμένιοι μουσικοί και επρόκειτο να επαναληφθεί μετά τη Δρέσδη, στην Κωνσταντινούπολη καθώς επίσης και στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Ε, και τι έγινε που αποχώρησε από ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Creative Europe»; Έτσι κι αλλιώς η Τουρκία, ούτε «Europe» είναι, ούτε υπήρξε ποτέ «Creative». Εάν επρόκειτο για κάποιο πρόγραμμα με τίτλο «Slaughtering the World», θα είχαν πολλά να πουν αφού το ποινικό τους μητρώο ως έθνος, είναι πλούσιο σε ανάλογα κατορθώματα από την εποχή που οι πρόγονοί τους εμφανίστηκαν ως παράσιτα στον πλανήτη, μέχρι τις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.