31/10/16

Τι Διακυβεύεται στις Αμερικανικές Εκλογές Κατά τον Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Οι «πρόστυχες» που ελέγχουν τον νου των Αμερικανών

Το κατωτέρω άρθρο του σοφού και πατριώτη Αμερικανού πανεπιστημιακού και βετεράνου της πολιτικής και δημοσιογραφίας, όπως και άλλων ίσης υπερκομματικής εγκυρότητας και αξίας που  πρέπει να ακολουθήσουν (κατά το απομένον διάστημα μέχρι τις παγκόσμιας κρισιμότητας αμερικανικές εκλογές), μεταφράζεται  ως συμβολή σε μιαν ελάχιστη θεραπεία της πνευματικής αβιταμίνωσης που προκαλεί αναπόφευκτα στο ελληνικό κοινό η αποκλειστική σίτιση του, από τα ιθαγενή ΜΜΕ,  με τα αποφάγια των προπαγανδιστικών  πιάτων CNN, FOX NEWS, BBC, Deutche WelleNew York Times, Washington Post κ.ο.κ. για την εκλογή της Χίλλαρυ Κλίντον. Ιδού τι γράφει, με υπογραμμίσεις του συγγραφέα:
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού 31-10-16

Πολλοί διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές προγραμμάτων της τηλεόρασης απάντησαν « ευχαριστώ και θα παραστώ» στην πρόσκληση για μια διακριτική μάζωξη, στην κατοικία στη Ν. Υόρκη του Τζοέλ Μπένενσον, αρχιστράτηγου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλλαρυ Κλίντον, δυο μέρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της το 2015, σύμφωνα με τα  μηνύματα ιντερνέτ του Τζων Ποντέστα, κορυφαίου πολιτικού συμβούλου της, που αποκάλυψαν τα Γουίκιληκς.

Μόλις άκουσα στο Εθνικό Δημόσιο Ράδιο κάποιον δημοσιοκάφρο (κομψότερη μετάφραση του όρου που χρησιμοποιεί ο Ρόμπερτς για εκδιδόμενους δημοσιογράφους) να διακηρύσσει ότι το Τέξας, παραδοσιακό οχυρό των Ρεπουμπλικανών, είναι εύκολη λεία στις προεδρικές εκλογές. Προφανώς οι μηχανές ψηφίσματος είναι ήδη σε δράση κλέβοντας την εκλογή για την Χίλλαρυ.

Από τη μακρά θητεία μου στη δημοσιογραφία, γνωρίζω ότι το αμερικανικό κοινό δεν είναι ιδιαίτερα ξύπνιο. Μολαταύτα μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι Αμερικανοί, των οποίων οι δουλειές, οι σταδιοδρομίες, όσο και των παιδιών και των εγγονιών τους, ξεπουλήθηκαν από τους προύχοντες που αντιπροσωπεύει η Χίλλαρυ, θα ψηφίσουνε πράγματι γι’ αυτήν. 

Λογικά δεν στέκει. ΄Αν ήταν έτσι, πως ο Τραμπ απέσπασε την εκλογή στην υποψηφιότητα παρά τη φαύλη εκστρατεία εναντίον του; Μοιάζει φανερό ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών που δεν έπαψαν να υποφέρουν τρομερά στα χέρια των Ένα τοις Εκατό που έχουν τη Χίλλαρυ στην ιδιοκτησία τους από τα τακούνια ως την κόμμωση, δεν θα ψηφίσουν για τους ανθρώπους που κατέστρεψαν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών και εγγονιών τους.

Επιπλέον, εάν η εκλογή του Τραμπ είναι τόσο αδύνατη όσο μας λένε οι δημοσιοπόρνοι –η νίκη της Χίλλαρυ είναι βεβαία κατά 93% σύμφωνα με την τελευταία δημοσιοπορνική πρόγνωση- οι διεστραμμένες επιθέσεις εναντίον του Τραμπ δεν θα είχαν νόημα. Δεν είναι έτσι; Γιατί οι συνεχείς, φρενήρεις, φαύλες επιθέσεις σε ένα πρόσωπο που δεν έχει καμιάν ελπίδα εκλογής;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μια εταιρεία που συνδέεται με τον υποστηρικτή της Χίλλαρυ Τζωρτζ Σόρος εφοδιάζει με μηχανές ψηφίσματος 16 πολιτείες, μεταξύ των οποίων και σ’ εκείνες που κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι τα ολιγαρχικά συμφέροντα που κυβερνούν την Αμερική δεν θέλουν την εκλογή του Τραμπ ως Προέδρου για τον απλό λόγο ότι δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορούν να τον ελέγξουν.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι πτωχευμένοι Αμερικανοί θα ψηφίσουν τη Χίλλαρυ, την εκπρόσωπο εκείνων που τους έχουν απογυμνώσει, όταν ο Τραμπ δηλώνει ότι θα ξαναδώσει την εξουσία στους αποστερημένους δικαιωμάτων. Η Χίλλαρυ  μιλούσε με καταφρόνηση για τους μέσους Αμερικανούς, από τους οποίους έλεγε πως έχει τόσο απομακρυνθεί, χάρις στον πλούτο της, ώστε δεν ξέρει πλέον ούτε ποιοι είναι. Ασφαλώς, η Χίλλαρυ, που πληρώθηκε 675.000 δολάρια από την Γκόλντμαν Σακς για τρείς ομιλίες, διάρκειας 20 λεπτών, δεν είναι εκπρόσωπος του λαού. 
Αντιπροσωπεύει τους Ένα τοις Εκατό, των οποίων οι πολιτικές πέταξαν τις προσδοκίες των απλών αμερικανών στην τουαλέτα του μπάνιου τους.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αποστροφή είναι η προσποίηση των δημοσιοκαφρικών καθαρμάτων ότι ο λάγνος θαυμασμός της θηλυκής καμπύλης από τον Τραμπ  είναι κριτήριο επιλογής σημαντικότερο  από την προοπτική πυρηνικού πολέμου. Σε καμιά περίπτωση κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για τις υποψηφιότητες ή κατά την τρέχουσα εκλογική εκστρατεία δεν αναφέρθηκε ότι η Ρωσία υφίσταται καθημερινές προπαγανδιστικές επιθέσεις, απειλείται με τη  διόγκωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και οδηγείται στην πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίου υποτακτικοί τους σχεδιάζουν μιαν επίθεση.

Μια Ρωσία υπό απειλή και αισθανόμενη ανασφαλής από την ανεξήγητη  εχθρότητα και Δυτική προπαγάνδα, αποτελεί κίνδυνο κατασκευασμένο από τους νεοσυντηρητικούς υποστηρικτές της Χίλλαρυ Κλίντον.
Εάν ο αμερικανικός λαός είναι τόσο χαζός ώστε να πιστεύει ότι λάγνα σχόλια για γυναίκες είναι σημαντικότερα από το να αποφύγει ένα πυρηνικό πόλεμο, ο αμερικανικός λαός είναι πολύ χαζός για να υπάρχει. Θα του αξίζουν τα σύννεφα-μανιτάρια που θα τον σαρώσουν μαζί με όλους τους άλλους από προσώπου της γης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος υποψήφιος στις προκαταρκτικές και στις προεδρικές εκλογές που δήλωσε πως δεν βλέπει το νόημα μια σύγκρουσης με τη Ρωσία όταν ο Πούτιν δεν έδειξε παρά μόνο επιθυμία εξεύρεσης λύσεων προς το κοινό συμφέρον. Αντίθετα η Χίλλαρυ διακήρυξε ότι ο τρείς φορές εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας είναι «ο νέος Χίτλερ» και απείλησε τη Ρωσία με στρατιωτική δράση. Η Ρωσία μιλά απροκάλυπτα για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Ασφαλώς, σε μια χώρα με ελεύθερα ΜΜΕ, τουλάχιστον ένα πρόσωπο στον Τύπο και στη τηλεόραση θα επεσήμαινε αυτό το σημαντικότερο από όλα τα άλλα γεγονός. Αλλά το είδατε πουθενά;
Μόνο στις στήλες μου και σε μερικές άλλες των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης.

Με άλλα λόγια, πρόκειται να έχουμε μιαν εκλογή στην οποία το σημαντικότερο πρόβλημα δεν έπαιξε κανένα ρόλο, Και ωστόσο υποτίθεται πως είμαστε οι εξαιρετικοί, αναντικατάστατοι, μια λαϊκή δημοκρατία προστατευόμενη από έναν ελεύθερο Τύπο.
Στην πραγματικότητα αυτή η μυθική περιγραφή της Αμερικής δεν είναι παρά ένας μανδύας συγκάλυψης της διακυβέρνησης από Ολιγάρχες. Και οι Ολιγάρχες ριψοκινδυνεύουν τη ζωή στον πλανήτη για την διαιώνιση της κυριαρχίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.