1/10/16

Ερντογάν: Να μας πει η ΕΕ αν μας θέλει

Ερντογάν: Να μας πει η ΕΕ αν μας θέλει
Στη γραμμή των υψηλών τόνων συνεχίζει να κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δύο ημέρες μετά την προκλητική ομιλία του στους περιφερειακούς διοικητές για τη Συνθήκη της Λοζάνης και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κάλεσε επιτακτικά να αποφανθεί με σαφήνεια εάν τάσσεται υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας. «Το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα.
Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο προκειμένου η Τουρκία να γίνει ένα κράτος μέλος, και αν η ΕΕ το επιθυμεί, εμείς είμαστε έτοιμοι».
  Οεπικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε ακόμη ότι «εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν με ή χωρίς την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι μας άφησαν να περιμένουμε επί θύραις εδώ και 53 χρόνια μαρτυρά τις προθέσεις τους απέναντί μας». Ακόμη, καταδίκασε «τις διακηρύξεις της Ένωσης, ιδίως εκείνες σχετικά με την μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, που συνιστά ένα θέμα επιβίωσης για την Τουρκία» και είπε ότι η Τουρκία τήρησε πάντα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας από τους Τούρκους υπηκόους προκειμένου να μεταβούν στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, έναν «μήνα που θα είναι σημαντικός» για τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση έδινε το πράσινο φως, με ευρεία πλειοψηφία, στη συνέχιση, για έναν επιπλέον χρόνο, των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε Ιράκ και Συρία. Η απόφαση εγκρίθηκε από τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP) και των εθνικιστών του MHP.

http://www.pontos-news.gr/article/155099/erntogan-na-mas-pei-i-ee-mas-thelei

2 σχόλια:

  1. Οι πάτρονες του Ερδογάν του επιβάλλουν να μπει στην ΕΕ ! Οι παρόλες περί ανεξαρτησίας είναι για το θεαθήναι.Και αυτός λουράκι έχει όπως ο Κεμάλ ο "Θεσσαλονικιός" μου φαίνεται...Τους ιδίους όπως το κόμμα του Κεμάλ και οι "Εθνικισταί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε! δεν σάς θέλουμε!
    Και γιατί να σάς θέλουμε; από υπάνθρωπα αγκάθια τής βαθειάς Ασίας πώς γίνατε ξαφνικά Ευρωπαίοι;
    Βέβαια και δεν σάς θέλουμε, αλλά μιάς και οι Η.Π.Α. μαζί με την μαμά τους τής Αγγλία μάς πιέζουν να σάς εντάξουμε και μάς έχουν πρήξει τα αυτιά, αναγκαστικά αλληλοκοροϊδευόμαστε με συζητήσεις που όλοι (και πρώτα σεις, τα τούρκικα όντα) γνωρίζουμε ότι αποκλείεται να καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα.
    Απλά τις συνεχίζουμε ροκανίζοντας τον χρόνο μέχρι να διαλυθεί το εξάμβλωμα πού ιδρύθηκε το 1923 ως Κεμαλική Türkiye Cumhuriyeti .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.