9/10/16

Τρεις Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία - Προοιωνίζεται ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών

Πονοκέφαλο στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών φέρνει το αίτημα ασύλου των Τούρκων διπλωματών (φωτ.: EPA / Klaus-Dietmar Gabbert) 
Νέα πολιτική κρίση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, μετά την τελευταία που προέκυψε με την υιοθέτηση από το γερμανικό κοινοβούλιο του ψηφίσματος με το οποίο αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων και των λοιπών χριστιανικών λαών.
Τη φορά αυτή η κρίση ενδημεί σε μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εντάσσεται στα… απόνερα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Αναφερόμαστε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το αίτημα τριών Τούρκων διπλωματών που υπηρετούσαν σε διπλωματικές αρχές της Τουρκίας στη Γερμανία, να τους χορηγηθεί άσυλο για πολιτικούς λόγους.
Με βάση πηγές του γερμανικού ΥΠΕΞ, που επικαλείται η εφημερίδα Süddeutsche, η ραδιοτηλεόραση της δυτικής Γερμανίας WDR, και η τηλεόραση της βόρειας Γερμανίας NDR, τρεις από τους οκτώ Τούρκους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στη Γερμανία και ακυρώθηκαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια λόγω πραξικοπήματος, ανάμεσα στους οποίους και ο ακόλουθος Άμυνας, επιτελικός συνταγματάρχης Ayhan Dağlı, ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών και Προσφύγων (BAMF) δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση για τις αιτήσεις αυτές, ενώ πηγές του γερμανικού ΥΠΕΞ εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, λόγω της κατάστασης αυτής.
http://www.pontos-news.gr/article/155335/treis-toyrkoi-diplomates-zitisan-politiko-asylo-sti-germania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.