3/10/16

Τελικά το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του;

Απόστολος Αποστολόπουλος
Μόλις μια βδομάδα μετά τη δίωρη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε με σαφήνεια θέμα ιδιοκτησίας 16 ελληνικών νησιών του Αιγαίου και αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Η Τουρκία ζητά από χρόνια, ως πρώτο βήμα, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης, την αποστρατικοποίηση των νησιών. Ώστε ο εκβιασμός για την κατάληψή τους να καθιστά όμηρο την Ελλάδα και το ενδεχόμενο τουρκικής ενέργειας (απόβαση) να είναι περίπατος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε απαντήσει με τρεις λέξεις στις τουρκικές απαιτήσεις: Είναι θέμα άμυνας, είπε. Η άμυνα της Πατρίδας υπερτερεί της όποιας Συνθήκης, σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Εφόσον, βέβαια, είσαι αποφασισμένος να υπερασπιστείς με όλα τα διαθέσιμα μέσα την Πατρίδα σου.
 Ο Τσίπρας επικαλέσθηκε το Διεθνές Δίκαιο και ότι τέτοιες διεκδικήσεις προκαλούν κινδύνους (για την ειρήνη) στην περιοχή. Λες και ο Ερντογάν δεν το ήξερε. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει φρουρός της ειρήνης και της σταθερότητας. Έπεα πτερόεντα. Για να είσαι φρουρός υπολογίσιμος πρέπει και να θέλεις και να μπορείς να διαφυλάξεις αυτό που προστατεύεις-την ειρήνη και τη σταθερότητα εν προκειμένω, για να αφήσουμε προσώρας την πατρίδα. Η κυβέρνηση δεν έχει βάλει κανένα φραγμό στις απαιτήσεις των Δανειστών για τη μείωση του αξιόμαχου των ΕΔ, μείωση κονδυλίων, μισθών κλπ. Τι σοϊ φρουρός είναι;
Ο πρωθυπουργός δεν έδειξε να ανησυχεί και  άφησε να εννοηθεί ότι η πραγματική αιτία που ετέθη τώρα θέμα νησιών είναι άλλη-δηλαδή ότι ο Ερντογάν δεν απευθύνεται σε μας. Υπόθεση εργασίας: Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχήσει με όσα θα άκουγε περί νησιών, ότι θα τα έλεγε στη νύφη (Ελλάδα) για να τα ακούσει η πεθερά(κεμαλιστές). Δεν αποκλείεται(επιπροσθέτως) να ειπώθηκε ότι οι Τούρκοι φυγάδες θα επιστραφούν και στο διάβολο το «κυλώνειο άγος», έχουν περάσει τόσα χρόνια!
Αν είναι έτσι τότε διέφυγε της προσοχής του πρωθυπουργού το προφανές: Δεν θα καταληφθεί ελληνική νήσος, όχι τώρα. Αλλά η χώρα θα υποστεί βαριά προσβολή και ήττα, όπως στα Ίμια, αν η Τουρκία αναβαθμίσει σε επίσημο επίπεδο τις απαιτήσεις της. Όπως και έκανε. Και αν ο Ερντογάν λέγοντας στο περίπου «μην ανησυχείς μάτια μου, φίλοι είμαστε» μας οδηγήσει στο δίλημμα: Σταματάτε τις ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο εκτός αν ρητά σας το επιτρέπουμε ειδάλλως θα σας πάμε σε πόλεμο οπότε ή θα βάλετε την ουρά υπό τα σκέλη ή θα πάθετε ανείπωτη νίλα μιας και δεν έχετε ούτε συμμάχους ούτε πολεμοφόδια-με απαίτηση των δανειστών. Δεν αντισταθήκατε σ’ αυτούς θα αντισταθείτε σε μας; Επαναλαμβάνω είναι υπόθεση εργασίας. Αλλά οι Τούρκοι και τα νησιά ζητούν, και τη Λωζάννη αμφισβητούν και για τις ασκήσεις στο Αιγαίο απειλούν.
Στο διεθνές πεδίο το Βερολίνο πρώτο-πρώτο πήρε απρόσκλητο θέση της «φιλοτουρκικής ουδετερότητας». Ο Πούτιν πάει στην Τουρκία τον άλλο μήνα με τη σφοδρή επιθυμία να εξασφαλίσει, κατά το δυνατόν, τα νώτα του στο Συριακό. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς είναι στη γραμμή ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί. Δηλαδή μόνο η Αμερική θα μας σώσει αν γίνει καμιά στραβή. Ως συνήθως. Είπε ευχαριστώ ο Σημίτης, είπε ευχαριστώ στους αμερικανούς και ο Δραγασάκης. Μήπως έρχεται και η ώρα του πρωθυπουργού;
    Οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού πχ με Μέρκελ και Ολάντ για το Μνημόνιο, τα προαπαιτούμενα και το χρέος δεν έχουν αποδώσει το παραμικρό, ευνοϊκό για τη χώρα. Η επαφή του κ. Τσίπρα με τον Ερντογάν είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σαφώς και επισήμως θέμα Λωζάννης και νησιών. Καλύτερα θα ήταν να μένει σπίτι ο πρωθυπουργός. Για να ασχοληθεί με το άλλο του αξεπέραστο κατόρθωμα: Να καταστήσει τον κ. Μητσοτάκη καταλληλότερο πρωθυπουργό.


9 σχόλια:

  1. Να σας πω...Κατω οι ηλιθιοι και Κατω η συνθηκη της Λωζανης!!!σαυτο συμφωνω με τους τουρκους...που ξανακουστηκε να κανει φιλαρακι ο ελ.βενιζελος τον κεμαλ μετα τις σφαγες ελληνων στην Μ.Ασια; Ρε δε ντρεπομαστε λεω γω;Δεν μπορει να υφισταται οιαδηποτε συνθηκη ειρηνης με τους τουρκους ειδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. And those islands will be occupied by the refugees so germany can sleep at night

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την χούντα ως τον Τσίπρα ο το έθνος μας σάπισε. Και οι μπολντόζες
    το σπρώχνουν τώρα στη χωματερή.
    Finis Graeciae, πάρτε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Asterios Toxotis

      Τίποτα δεν τελείωσε.

      Το παιχνίδι παίζεται σε μία λέξη: ΘΕΛΗΣΗ

      Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, λείπει η θέληση. Όποιος νίκησε τον εαυτό του, δεν φοβάται τους άλλους. Κανέναν, μόνο τις πράξεις του(αν δεν ήταν σωστές και τον βασανίζουν μέσα του) και τον θεό. Θέληση είχαν όσοι γνωστοί και άγνωστοι Έλληνες έσωσαν την Ελλάδα στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της.

      Η Ελλάδα έχει 4 είδη:

      1) Προδότες Έλλήνων
      2) Ήρωες Ελλήνων
      3) Έλληνες
      4)Τσοπανογκλαμουροβαλκανοταλιμπάν, Έλληνες στην καταγωγή, πιθήκια στη ζωή.

      Στάσου στη γραμμή όπως κάνανε κι άλλοι πριν από σένα για σένα.
      Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω, δεν έχουν δικαίωμα να μην υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, δεν έχουμε δικαίωμα να κατηγορούμε(μόνο) όσους φταίνε. Εμείς είμαστε αυτοί που φταίνε.
      Όποιος βάζει τα χρήματα πάνω από την πατρίδα.

      Πατρίδα...τι λέξη κι αυτή, 90 στους 100 την επικαλούνται για προσωπικό όφελος.

      Διαγραφή
    2. Μπααα!!! δεν φταιει απολυτα ο κοσμος...δυστυχως φταιει ολη η δομη της κοινωνιας ιδιως μετα το ΄90...βαλε και στην εξισωση τα ΜΜΕ που κοπτωμεθα τοσο οτι χανουν την δυνατοτητα της "πολυφωνιας" και αρα χανουμε τα "δημοκρατικα" μας δικαιωματα...Παντως η αριστεροι της ΕΡΤ δειχνουν συνεχως ντοκυμαντερ για την μικρασιατικη καταστροφη κιαλλα σοβαρα ιστορικα θεματα,αλλα δεν μας αρεσει...θελουμε περισσοτερες μενεγακες, μπουρδοειδησεις φιλανθρωπες κιαλλα τετοια...

      Διαγραφή
  4. "Τελικά το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του;"

    Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και συγκεκριμένα στους λευκούς καρχαρίες του.

    https://www.youtube.com/watch?v=C4AvSHgcjPs

    Οι λευκοί καρχαρίες του Αιγαίου με διάφορα υποείδη:

    Carcharodon MAKus egeus carcharias
    CarchaZZZ MAkus egeus carcharias
    Carchachion MAKus egeus carcharias
    Carchasamos MAKus egeus carcharias
    Karcamitilinius MAKus egeus carcharias

    και άλλα υποείδη.

    Στους λευκούς καρχαρίες του Αιγαίου δεν αρέσει να κλέβεις το φαγητό τους, ούτε να μπαίνεις ακάλεστος στο χώρο τους. Αν σε κατασπαράξουν δεν θα φταίνε αυτοί μετά.
    Καρχαρίες είναι στο κάτω κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1-¨Ο,τι ο σημερινός "ελληνικός κόσμος",κοινοβουλευτικός καί εξωκοινοβουλευτικός,αποτελείται ως επί τό πολύ από πρόσωπα ελαφρά εως φαιδρά,δέν αποτελεί κάν μυστικό ,αποτελείπηγή δημόσιας θυμηδίας ,συχνά μέ τήν σύμπραξη τών ίδιων τών διακωμωδουμένων"..2-.Γιά νά περπατήσει κανείς πρέπει νά έχει πόδια ,τό πού ,πώς καί πότε θά πάει ,δέν τό ξέρει πάντοτρε εκ τών προτέρων καί δέν τό καθορίζει πάντοτε ο ίδιος.Συχνότετα η σημερινή εθνική πολιτική θυμίζει κάποιον ο οιποίος δέν ανησυχεί γιατί δέν έχει πόδια,πιστεύοντας ότι στή κρίσιμη στιγμή θά του φυτρώσουν φτερά .3.-Η εθνική στρατηγική δέν είναι ούτε "δεξιά ",ούτε ¨αριστερή¨,ούτε "εθνικιστική¨",ούτε "διεθνιστική".Είναι τά πάντα ,ανάλογα μέ τίς επιταγές τής συγκεκριμένης κατάστασης" (Παν.Κονδύλης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πείτε ό,τι θέλετε ο Τσίπρας είναι στρατηγική ιδιοφυία και γι'αυτό τον ψήφισε ο πάνσοφος Λαός.Όταν θα ολοκληρώσει τα σχέδια του τα Τούρκικα σύνορα θα έχουν υποχωρήσει 800 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά...Τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.