4/10/16

ΗΠΑ - Με μια γενική θέση απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Με τη γενική θέση της Ουάσιγκτον επί των ελληνοτουρκικών διαφορών, απάντησε αξιωματούχος σε ερώτημα αναφορικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην τουρκική κυβέρνηση για την ουσία των δηλώσεων.
"Σας παραπέμπουμε στην τουρκική κυβέρνηση για περαιτέρω σχολιασμό των δηλώσεων Ερντογάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου.
Το Στειτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει Τουρκία και Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις και να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», κατέληξε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

6 σχόλια:

  1. Επιβεβαιώνουν οι Αμερικάνοι ότι ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα αλλά εμείς παιζουμε άμυνα και κάκιστη μάλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από τις νανουριτσικές δηλώσεις για μένα προσωπικά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ΗΠΑ,Γερμανία θέλουν αν όχι το διαμελισμό της Ελλάδος σίγουρα να διαμοιράσουν το Αιγαίο και ίσως και τα νησιά του μεταξύ των δύο "συμμάχων" τους.(Όχι βέβαια ότι η Τουρκία θα γλιτώσει ανατολικά )Η τεχνητή οικονομική κρίση (αλήθεια ξέρει κανείς ότι οι κλειδωμένη ισοτιμία Ευρώ/δραχμής που έφερε την καταστροφή με υπερτίμηση πλήθους προιόντων αμά τη εντάξει μας στην κοινή αγορά ήταν πρόταση της Goldmann Sachs? )με την ένταξη της Ελλάδος στο ευρώ και η μπανάνα που έφαγε μέρος της ελληνικής αστικής τάξης και του λαού περί φθηνού δανεισμού επί Σημίτη ήταν το προοίμιο της γιουγκοσλαβοποίησης.
    Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου τι κάνουμε ? Η μάλλον να το θέσω καλύτερα αν θα μιμηθούμε τους Τούρκους ώστε να δυσκολέψουμε κάπως τους σχεδιασμούς των ισχυρών.Μέχρι τώρα τους διευκολύνουμε σφόδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε αϊστο ...καλο...ρε μα...κισμενα(για τους αμερικανους λεω)...αϊσιχτηρ ρε μας τα πρηξατε...αϊντε και ... συγγνωμη ...παραφερθηκα παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτούς που έχουν παραδώσει το "κλειδί" της Εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας των μνημονίων,το ερώτημα είναι ποιό το ηθικό και το αξιόμαχο του του στρατιώτη σε περίπτωση επανάληψης του Αττίλα.Η Τουρκία "παίζει" πάντα στα σίγουρα,όταν είναι όλα "κανονισμενα".Εύχομαι η ηγεσία να μην το έχει πουλήσει το παιχνίδι εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρολα αυτα, δεν πιστευω οτι οι αμερικανοι θα θελησουν να κανουν κατι κακο στην Ελλαδα, οσο περναει απο το χερι τους οπως και ναχει...
    Πιστευω δε,οτι ο δυτικος κοσμος και μεσα σαυτον περιλαμβανω την ρωσια,την ινδια και την κινα,ισως ερθει τελικως στα συγκαλα του,παψει τις χαζες "ενδοφιλονικιες" του και περιορισει αυτο το μεσαιωνικο εκτρομα που λεγεται ισλαμ...
    Και εν τελει δεν θεωρω ιδιον ωριμων ατομων, αυτες τις δυνητικα θερμοπολεμικες σχεσεις μες τους κολπους της δυσης(με την εννοια του πολιτισμου που χρησιμοποιει την λογικη κιοχι την πιστη).
    Νομιζω δε, οτι ειναι υπερτατο χρεος μας, αν θελουμε να αξιζουμε το ονομα μας,να δωσουμε οτι μπορουμε προς τον σκοπο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.