18/9/16

ΣΑ του ΟΗΕ, Vitaly Churkin: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν τώρα στο συριακό στρατό για ν΄ αναστείλουν τις εργασίες της "Κοινής Ομάδα Εφαρμογής» που θ΄ άρχιζαν στις 19.9." - Είχαν δόλο, πρόθεση και είναι έγκλημα εκ προμελέτης.

Ύστερα από αίτημα της Ρωσίας το Συμβούλιο Ασφαλείας συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου για το θέμα της απρόκλητης αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ κατά θέσεων του συριακού στρατού στη Deir Ezzor που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 62 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 100.

«Δεν ξαναείδα ποτέ άλλοτε τέτοια έλλειψη tact από πλευράς αμερικανών», δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στ Ηνωμένα Έθνη ο Vitaly Churkin εγκαταλείποντας τη σύσκεψη. Σύμφωνα με το διπλωμάτη η αμερικανίδα ομόλογός του Samantha Power ανέφερε ότι «δεν την ενδιαφέρει» γι αυτό που αυτός εξηγούσε γιατί η σύσκεψη ήταν μια «φάρσα».
Η Washington εξέφρασε από τη μια τη λύπη της για τοα τυχές συμβάν που προέκυψε κατά λάθος αλλά από την άλλη επιτέθηκε στη Ρωσία κατηγορώντας την « ηθικισμό », »θέατρο » και « κυνισμό ». Ενώ η Power κατηγόρησε τη Συρία ότι ποτέ μέχρι τώρα αντίθετα δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για βιαιότητες που διέπραξε το καθεστώς Assad κατά του πληθυσμού.

Ο Vitaly Churkin από την πλευρά του δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτή τη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή αυτή τη στιγμή ».Πρόσθεσε ότι “ήταν πολύ σημαντικό και όχι συμπτωματικό ή τυχαίο που αυτή συνέβη ακριβώς 2 μέρες πριν οι ρωσοαμερικανικές ρυθμίσεις τεθούν σε πλήρη ισχύ”.

“Η εκκίνηση των εργασιών του Joint Implementation Group θα ετίθετο στις 19 Σεπτέμβρη. Επομένως αν οι USΑ ήθελαν να οδηγήσουν μια αεροπορική επιδρομή κατά Al-Nusra ή ISIS, στη Deir ez-Zorή οπουδήποτε αλλού θα μπορούσαν να περιμένουν ακόμη 2 μέρες και να συντονιστούν με το στρατό μας για να είναι σίγουροι ότι χτυπούν τους σωστούς στόχους.”“Αντίθετα αυτοί επέλεξαν να οδηγήσουν αυτή την επικίνδυνη επιχείρηση,” είπε ο Churkin.

Αυτός επίσης σημείωσε ότι οι USΑ είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για να για να τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις του Joint Implementation Group. » Αλλά η συριακή κυβέρνησε ήρε όλα τα εμπόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια και άφησε τις ΗΠΑ χωρίς σοβαρό κίνητρο να σταματήσουν ή να μεταφέρουν την αρχή εφαρμογής των εργασιών των Joint Implementation Group « κοινή ομάδα εφαρμογής»:

“Επομένως κι ασφαλώς θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν in order to distrust την επιχείρηση του Joint Implementation Group και στην πραγματικότητα να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί ” δήλωσε ο Churkin.rt la libre

Από τα προαναφερθέντα συνάγεται ότι σύμφωνα με ρωσικό πράγοντα η επίθεση των ΗΠΑ ήταν εκ προθέσεως με δόλο και εκ προμελέτης.Ένα μαζικό έγκλημα που παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου.

Πιο σκληρή΄στις δηλώσεις της ήταν η εκπρόσωπος ΄τύπου του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προαστατεύουν την Daesh.

dimpenews.com




1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.