14/9/16

ΗΠΑ: Καταστρέψαμε «εργαστήριο χημικών όπλων» της ISIS

Πλήγμα κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ σύμφωνα με το Πεντάγωνο
Ουάσινγκτον 
Επαναφέροντας τις ανησυχίες για τις επιχειρησιακής δυνατότητας της τζιχαντιστικής ISIS στο μέτωπο του χημικού πολέμου, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε πως εξουδετέρωσε «σημαντική χημική απειλή» με πλήγμα κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ο αντιπτέραρχος Τζέφρι Χαριγκιάν, διοικητής των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, τα αμερικανικά μαχητικά έπληξαν κτίρια που θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνταν ως χημικό εργαστήριο των τζιχαντιστών. Στις εγκαταστάσεις ενδεχομένως να βρισκόταν αερίο χλωρίου και αέριο μουστάρδας. Ο αντιπτέραρχος δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την παραγωγή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η επιδρομή ήταν μέρος μεγάλης κλίμακας πληγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης.

H χρήση χημικού οπλοστασίου στην κρίση γύρω από την ISIS έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τη διεθνή κοινότητα. Έκθεση του ΟΗΕ για τη Συρία είχε καταγράψει περιπτώσεις επιθέσεων με χημικά όπλα, αποδίδοντας ορισμένες ακόμη και στο συριακό καθεστώς και άλλες σε ομάδες της ISIS.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ.ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.