7/9/16

Guardian: Ο εξευτελισμός των προσφύγων στην Ελλάδα -Πληρωμένο σεξ, συμμορίες και ψυχολογικά προβλήματα

ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με το «Οι φυλακισμένοι της Ευρώπης: ο καθημερινός εξευτελισμός των προσφύγων που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα», ο Guardian περιγράφει την ζωή των προσφύγων που ζουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
«Υποφέρουμε, συναισθηματικά δεν είμαστε καλά», λέει ο Μοχάμαντ Μοχάμαντ, που ζει πλέον στη Softex και του οποίου η σύζυγος και τα παιδιά είναι υπό πολιορκία στην Δαμασκό. Ο 30χρονος δεν πρόλαβε να φύγει για χώρες της βόρειας Ευρώπης, πριν κλείσουν τα σύνορα. Αυτό σημαίνει πως είτε θα πρέπει να πληρώσει λαθρέμπορο να τον πάει βόρεια ή να περιμένει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
«Το σύστημα δεν λειτουργεί. Με αυτό τον ρυθμό χρειάζονται 10 χρόνια για να τελειώσει. Αν μείνουμε εδώ για άλλον έναν μήνα, θα είμαστε σε ένα ψυχιατρικό άσυλο», τονίζει στην βρετανική εφημερίδα.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον, η έλλειψη εργασίας και εκπαίδευσης, η απομάκρυνση από τα αγαπημένα πρόσωπα, σύμφωνα με τον Guardian, έχουν οδηγήσει σε προβλήματα κατάθλιψης και ψυχικές νόσους.
«Για χρόνια έβλεπα ανθρώπους να σκοτώνονται στη Συρία και στη συνέχεια είμαι εδώ για 6 μήνες, χωρίς να ξέρω τι γίνεται, δεν μπορώ να κοιμηθώ», λέει ο Χισάμ από το στρατόπεδο φιλοξενίας Βασιλικών. «Αυτό που συνέβη στη Συρία, κάθε βράδυ περνά σαν ταινία μπροστά από τα μάτια μου. Ψυχολογικά χρειάζομαι γιατρό», προσθέτει.
Στη Softex, όπως αποκαλύπτει το άρθρο, ένας 71χρονος υπέστη τον πέμπτο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η σύζυγός του Χεντίγια υποστηρίζει πως το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μία ώρα να έρθει και όταν τελικά έφτασε, οι ιατροί είπαν πως ήταν αδύναμος να ζήσει σε σκηνή. Η συμβουλή της αγνοήθηκε και μέσα σε λίγες ημέρες γύρισε στο στρατόπεδο.
Παράλληλα, τονίζεται πως κανείς δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής. «Τα κέντρα φιλοξενίας επιτηρούνται από τον στρατό και την αστυνομία, ωστόσο, κανείς δεν μένει το βράδυ, με την παρουσία τους να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αυτό επέτρεψε σε μειοψηφίες να σχηματίσουν συμμορίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων και εθελοντών, οι συμμορίες ληστεύουν, επιτίθενται σε αιτούντες ασύλου, κακοποιούν γυναίκες και αναγκάζουν άλλους πρόσφυγες να εκπορνευτούν».
Μεταξύ άλλων, ο Guardian υπογραμμίζει πως ορισμένοι πρόσφυγες πρόθυμα πωλούν το κορμί τους, για να βγάλουν μερικά χρήματα.
Ενα βράδυ στην Αθήνα, ο Χασάν,όπως είναι το ψευδώνυμό του, περιγράφει στον Guardian πως ξέρει πότε κάποιος θέλει να τον πληρώσει για σεξ.
«Με την εμπειρία το μαθαίνεις, το καταλαβαίνεις από το βλέμμα του», λέει και συμπληρώνει: «Οταν κάθεσαι σε παγκάκι και έρχεται ο άλλος δίπλα σου».
Ο Χασάν δεν ήθελε να τα ανακαλύψει όλα αυτά, αλλά, όπως αναφέρει, «είμαστε κολλημένοι εδώ και δεν έχουμε άλλο τρόπο να κερδίσουμε χρήματα. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.
Το άρθρο γράφει περί αυτού: «Οι άνδρες εδώ και καιρό πωλούν σεξ στο Πεδίον του Αρεως, αλλά όσοι γνωρίζουν το σκηνικό υπογραμμίζουν πως οι αριθμοί έχουν κορυφωθεί στους τελευταίους μήνες».
Αθλιες είναι και οι συνθήκες στα νησιά, με τις εντάσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο και με αρκετούς πρόσφυγες να προσπαθούν να βρουν την ψυχική τους ισορροπία.
Η γενική κατάσταση είναι δύσκολη, γράφει η βρετανική εφημερίδα σύμφωνα με παρατηρητές, ωστόσο, μπορεί να μετατραπεί σε μια μακροχρόνια τραγωδία
Πηγή: iefimerida.gr

11 σχόλια:

  1. What he is describing as a personal experience, Greece lives it at a collective level

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιπλέον. δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φύγουν αυτοί οι λαθρομετανάστες προς την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή όλη αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. Πολλά από αυτά κέρδισαν και εκλογικές διαδικασίες ενώ στον φόβο νίκης τους οι ευρωπαικές κυβερνήσεις έχουν εγκαταλείψει ακόμα και την ρητορική στήριξη στις χώρες που αντιμετωπίζουν το μετανστευτικό πρόβλημα. Επιπλέον και όσον αφορά την Ελλάδα συγκεκριμένα πολλοί πλέον διαμαρτύρονται για την ανικανότητα φύλαξης των ελληνικών συνόρων η οποια αφήνουν να εννοηθεί ότι γίνεται με σκοπιμότητα! Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός οικονομικών της πολωνικής κυβέρνησης σε συνένετευξή του στο bbc ενώ το ίδιο είπαν λίγο πολύ και Γερμανοί αξιωματούχοι λίγο νωρίτερα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως η μεταναστευτική κρίση, στη δημιουργία της οποίας πρωταγωνίστησε αρνητικά η ελληνική κυβέρνηση, κατατρώει την Ελλάδα και καταστρέφει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ενώ είναι επιβλαβής και για τους μετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φιλάνθρωποι , κυβερνώντες και μη, τι λένε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωστό το Χασάν από την εποχή τού Σημίτη, τότε που η κυβέρνηση προέτρεπε τούς λαθρομετανάστες να μείνουν στην χώρα.

    Όσον αφορά στο άρθρο, αν οι Άγγλοι νομίζουν ότι οι μετανάστες δεν περνούν καλά εδώ, δεν έχουν παρά να τούς ανοίξουν τα δικά των σύνορα. Πόσους έχουν πάρει μέχρι στιγμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο την δαμασκο...οπως και ναχει μουσλιμανοι...οι χριστιανοι πεταξαν για τας ευρωπας...αρα δημιουργειται μια ωραια προζυμη μαυτους στην θρακη και τους της υπολοιπης ελλαδας, ουτως ωστε να επεκταθει η τουρκια καποια στιγμη και επισημα προς τα εδω...οσον αφορα δε τους αμερικανους ή τους ευρωπαιους,δεν νομιζω να ενδιαφερθουν...υποτιθεται οτι θα μας προτιμουσαν ολους μουσλιμανους...χαχαχαχα!!!! ειμαστε για γελια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα προτιμάται από τους ανθρώπους αυτούς και όχι για παράδειγμα η Βουλγαρία,γιατί ανήκει στην Ζώνη Σέγκεν και μπορεί να τους δώσει χαρτιά Σέγκεν και να προωθηθούν κάποτε(κυριολεκτικά) σε άλλες χώρες της ΕΕ.
    Το θέμα είναι ότι με τη Σέγκεν ως χώρα υποδοχής θεωρείται πάντοτε η πρώτη χώρα στην οποία μπαίνουν,τους δίδεται η δυνατότητα να μετακινηθούν για 1 ως 6 μήνες σε τρίτη χώρα και να εργαστούν εκεί αλλά πρέπει μετά το πέρας της εργασίας να επιστρέψουν στην χώρα αφετηρίας.
    Με τον τρόπο αυτό έχουν ένα φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε και αν το χρειαστούν και δεν έχουν την ανάγκη να δίνουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα...!
    Νότης Μαριάς για Σέγκεν και Μετανάστες,
    https://www.youtube.com/watch?v=wZ-jojxpY80

    https://www.youtube.com/watch?v=7w2J9GFMhyk


    Από εκεί και πέρα ασφαλώς και μας του προορίζουν για εδώ,δεν πρόκειται να τους πάρουν,αντικαθιστούν το χαμένο δυναμικό της χώρας με άλλο φθηνότερο,εσωτερική υποτίμηση δηλαδή.
    Συνθήκη Σένγκεν:
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%A3%CE%AD%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD

    Οι προορισμοί της νέας μετανάστευσης των Ελλήνων (Εθνικός Κήρυκας),pdf

    http://www.ekirikas.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82/?doing_wp_cron=1473203280.5230391025543212890625

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βλεπω καμμια εφημεριδα να ενδιαφερεται για τους Ελληνες μεταναστες μεσα στην ιδια την Ελλαδα.Προτεινω να βγαλουν τον σκασμο και να μην ασχολουνται με κατι που κατηγορουνται για ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην δημιουργια του.Εχουν μερος της ευθυνης,για καθε εγκλημα που γινεται και περιγραφουν,με την αποδοχη του πολεμου στην Συρια.Ομως να εχουν και λιγο μυαλο δεν βλαπτει.Ας μιλησουν αν εχουν κοτσια-γιατι αυτα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ-και για τις εκατονταδες χιλιαδες των Αφρικανων,των Πακιστανων,και των Ινδω και αλλων φυλων,ας μας εξηγησουν δε,πως αυτοι ειναι προσφυγες και οχι λαθρομεταναστες,αλλα και πως ερχονται ως προσφυγιες απο την Συρια!!Προφανως οι φυλλαδες αυτες,δεν θελουν να πουν την Αληθεια,γιατι θα χαρακτηρισθουν απο τους αναγνωστες τους ως τρελλοφυλαδες.Και δεν τους συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αὐτὰ περὶ πολιτικῆς ἀνοικτῶν συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ταπαμε,κανεις απτους πολιτικους δεν ενδιαφερεται...ρωτηστε και τον παγκαλο...
    Αλλα περαν των πολιτικων,νομιζω οτι το μεγαλυτερο βαρος φερει ο Ελληνικος λαος.Γνωστη η ιστορια με τους αλβανους λαθρο που ολοι απεκρυπταν σε υπογεια και αποθηκες,απο τις εκκαθαριστικες επιχειρησεις της αστυνομιας προ κυβερνησεως καραμαναλη γιατι αμεσως μετα επροβληματισεν την δεξιαν κυβερνησην, η δημιουργια οικων ανοχης δια τας αναγκας της ολυμπιαδας,συσσωρευοντας "νομιμες" πορνες εκ Ζαμπιας στα περιξ της πλατειας Κοτζια ή τα ξεχασαμεν αυτα;Να μην αναφερω και τους συνανθρωπους μας εκ της αφρικανικης ηπειρου που μοιραζαν αφιδως χαρτακια με την ασπρη σκονη μερα μεσημερι στην πλατεια καραϊσκακη και τα περιξ του ΟΚΑΝΑ επι κυβερνησεως καραμαναλη.
    Δεν γινεται κυριοι να υπερθεματιζουμε τον δηθεν,ψευτη ΣΥΡΙΖΑ και να υποθαλπτουμε τους δηθεν,ψευτες δεξιους.Και οι δυο ή εστω τρεις ή οσους αλλους θελετε ,ειναι καθαροαιμοι Αλητες.Ποια σοβαρη-ειλικρινης κυβερνηση θα επετρεπε την κυκλοφορια σκληρων ναρκωτικων μερα μεσημερι μπροστα σε ανυποψιαστους πολιτες και θα επετρεπε οσοι πριν μια 15ετια θα μπορουσαν ναναι εργαζομενοι οικοδομοι,να περιφερονται σαν ζωντανοι-νεκροι στα στενα της ευριπιδου ή ακομη δεν ξερουμε ποιοι τα διακινουν;
    Θανατος μας αξιζει, σολους μας... αυτο και ζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος ωφελείται (cui bono?) από τέτοια δημοσιεύματα;

    Δεν υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ! Είμαστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ· μας πάνε για «υποβοηθούμενη ευθανασία»... Ποιος Θανάσης;... χαχαχα!

    Alan Charles Rusbridger & Katharine Viner· το ξακουστό δημοσιογραφικό δίδυμο της Guardian που... «σκοτώνει», κάτι σαν «Θέμος & Μάκης» στην μπανιέρα δυο-δυο, τσιμπώντας - ας είναι και - ρώγες!!!

    Πάμε - λέει - για νέο βραβείο Pulitzer (*), καθ' ότι το... «προσφυγικό» - εσχάτως - είναι το σίγουρο διαβατήριο για τα βραβεία αυτά!!!


    (*) Pulitzer, προφ. σαν: ‘Pull it, sir’ (χρήσιμη οδηγία - για άσχετους αναγνώστες! - στο επίσημο site του... ευαγούς Ιδρύματος)

    σ.σ. άλλη αστεία εκδοχή (Urban Dictionary) του: ‘Pull it, sir’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολα ειναι γνωστά πλεον, αλλα στην Συρία γινεται ενας εμφυλιος πολεμος, και βλεπω τους ανδρες να φευγουν απο τον τοπο τους ενω ολοι γνωριζουν τι γινεται εδω και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδη τι τους περιμενει. Η απορια μου ειναι γιατι δεν μενουν στον τόπο τους να πολεμησουν για την ελευθερια τους και για την οικογενεια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.