23/9/16

Γερουσία Ελλήνων ιδρύθηκε στην περιφέρεια του Κράσνονταρ (ρεπορτάζ)

  • Γερουσία Ελλήνων ιδρύθηκε στην περιφέρεια του Κράσνονταρ (ρεπορτάζ)
    Ο πρόεδρος της Γερουσίας Βαλέρι Ασλάνοφ με ποντιακή φορεσιά
Οι Έλληνες της περιφέρειας του Κράσνονταρ στη Ρωσία αναλαμβάνουν συνεχώς νέες πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και για τη συνεργασία και συνύπαρξη των Ελλήνων της διασποράς. Γερουσία Ελλήνων πήρε σάρκα και οστά στις 20 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια του Κράσνονταρ όπως ανακοίνωσε αποκλειστικά στο pontos-news.gr ο πρόεδρος των Ελλήνων της περιφέρειας του Κράσνονταρ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Οι εκλογές έλαβαν χώρα στο Βίτιαζεβο της Ανάπας, στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου του Πόντιου επιχειρηματία Βαλέρι Ασλάνοφ, ο οποίος εκλέχθηκε πρόεδρος της Γερουσίας.
«Το συμβούλιό μας μόλις ιδρύθηκε και έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμα. Κύριος στόχος μας είναι η υποστήριξη της ελληνικής νεολαίας αλλά και των συνταξιούχων μας. Σίγουρα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βοήθεια από τον καθένα που θέλει να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο στο έργο μας» δήλωσε στο pontos-news.gr ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βαλέρι Ασλάνοφ.
Η ιδέα σύστασης της Γερουσίας δουλευόταν από τον Μάρτιο, αλλά εξαιτίας κάποιων πρακτικών ζητημάτων υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, μας είπε ο Β. Ασλάνοφ:
«Το συμβούλιο της Γερουσίας του ελληνικού συλλόγου μας στην περιφέρεια αρχικά είδε το φως στο Νοβοροσίσκ, μετά από πρόταση του Κωνσταντίνου Τιριάκη να συσταθεί ένα σώμα που θα αποτελείται από μέλη ελληνικών συλλόγων από όλη την περιφέρεια του Κράσνονταρ. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιδέα».
Οι εκλογές έλαβαν χώρα σε οικογενειακό κλίμα συνεργασίας. Στην αρχή πήρε το λόγο ο πρόεδρος των Ελλήνων της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της περιφέρειας του Κράσνονταρ Ανδρέας Παπαδόπουλος και εξήγησε αναλυτικά τους στόχους και την αποστολή που θα αναλάβει το συμβούλιο της Γερουσίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ελλήνων της πόλης του Κράσνονταρ Βασίλης Αμανατίδης παρουσίασε τις νομοθετικές διατάξεις που θα πρέπει να ακολουθεί το νεοεκλεγέν σώμα.
«Ο Κωνσταντίνος Τιριάκης πρότεινε στο συμβούλιο της Γερουσίας το δικό μου όνομα για τη θέση του προέδρου – πρόταση που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλους. Στο συμβούλιο εντάχθηκαν 27 μέλη ελληνικών συλλόγων της περιφέρειας του Κράσνονταρ. Άλλη μια φορά ευχαριστώ όλους όσοι με στηρίζουν σε αυτή τη καινούργια μου θέση» δήλωσε ο Πόντιος επιχειρηματίας Βαλέρι Ασλάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.