16/9/16

Η ΤτΕ «ξήλωσε» τη διοίκηση της Αττικής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
Δεν ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναμενόταν, τη νέα διοίκηση της Attica Bank, ενώ παράλληλα της απαγόρευσε να χορηγεί νέα δάνεια, έως ότου υπάρξει λύση στις σοβαρές εκκρεμότητες.
Αργά χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ και απέρριψε τέσσερα νέα μέλη του Δ.Σ.: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που προοριζόταν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, Γεράσιμος Σαπουντζόγλου (πρόεδρος), Κωνσταντίνος Μακέδος (αντιπρόεδρος - εκπρόσωπος του ΤΣΜΕΔΕ) και Αννα Πουσκούρη. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κ. Ρουμελιώτη κρίθηκε μη κατάλληλος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λόγω έλλειψης εκτελεστικής εμπειρίας σε πιστωτικό οργανισμό.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Μακέδο χρεώνεται με τις καθυστερήσεις και την αθέτηση των συμφωνηθέντων μεταξύ ΤτΕ και ΤΣΜΕΔΕ για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας. Η κ. Πουσκούρη, που είχε προταθεί από την ΤτΕ τον περασμένο Ιούλιο, απομακρύνθηκε, καθώς συνδεόταν με μεγάλο μη εξυπηρετούμενο δάνειο το οποίο είχε αποκρύψει από τις εποπτικές αρχές. Πηγές της ΤτΕ, από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει έντονες αιτιάσεις για την καταλληλότητα του νέου Δ.Σ. που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ανακοινώθηκε χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της κεντρικής τράπεζας. Παρά τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εξαρχής για το Δ.Σ., το ΤΣΜΕΔΕ με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η οποία παρασκηνιακά επέλεξε τον κ. Ρουμελιώτη, επέμεινε. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της ΤτΕ, ορισμένες πλευρές επισήμαναν ότι μια απόρριψη θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νέα σύγκρουση κυβέρνησης - κεντρικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουλίου, η Attica Bank απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά δημοσίευμα της «Κ» περί εποπτικού ελέγχου, αναγνώρισε ότι πραγματοποιήθηκε κοινός επιτόπιος έλεγχος από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ και την ΤτΕ, ο οποίος αποκάλυψε πληθώρα προβλημάτων στην τράπεζα. Ο έλεγχος έδειξε ότι το χαρτοφυλάκιο δανείων ήταν εκτός ελέγχου και η διοικητική δομή ανεπαρκέστατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος Μαρτίου τα μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα της Attica ανήλθαν στο 57% έναντι 45% που ήταν ο μέσος όρος της τραπεζικής αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα «κόκκινα» δάνεια της τράπεζας φτάνουν το 60%. Επιπλέον, η Attica δεν έχει ακόμα καλύψει το αδιάθετο ποσό, ύψους 70 εκατ. ευρώ, της αύξησης κεφαλαίου. Ολα αυτά έφεραν την Attica Bank ένα βήμα από την τοποθέτηση Επιτρόπου, εξέλιξη που απετράπη μετά τη δέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ ότι θα συμμορφωθεί άμεσα με όλες τις απαιτήσεις των Αρχών, κάτι που δεν έγινε.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Aπ αυτή τη τράπεζα θα βγουν πολλά πράγματα και θα εκπλαγούμε στα χρόνια που έρχονται. Προφανώς αυτά που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αμαρτωλότερο ίσως όλων των Ταμείων: ΤΣΜΕΔΕ, Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
    Αφού δε θεωρείται κανείς Μηχανικός άνεργος από τη στιγμή που θα εγγραφεί στο ΤΕΕ (απλούστατα θεωρείται ανίκανος Ελεύθερος Επαγγελματίας κι ας μη μπορεί να βρει πουθενά δουλειά με τις σημερινές συνθήκες), είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ΕΣΑΕΙ το ΤΣΜΕΔΕ ακόμη κι όταν υπηρετεί τη Στρατιωτική του θητεία, αν είχε την ατυχία να το κάνει αφού εγγραφεί στο ΤΕΕ και μετά. Από παροχές πλέον μηδέν εις το πηλίκον όσον αφορά τον τομέα Υγείας, ενώ η "ειδική προσαύξηση" που πληρώνουν οι Νέοι (άνεργοι συνήθως) Μηχανικοί, για όσους είχαν τη φαεινή ιδέα να τη δεχτούν, προορίζεται για τους Εργολάβους που δεν ήθελαν να δουν τη Σύνταξή τους να ρημάζει, όπως οι ίδιοι ρήμαξαν τη Χώρα.
    Και σαν να μην έφταναν αυτά τα Αφρικανικού τύπου μέτρα (ή ολοκληρωτικού καθεστώτος γιατί δε μας φταιν σε τίποτα οι συμπαθείς Αφρικανοί) το ΤΣΜΕΔΕ διατηρεί Τράπεζα, την Αttica, που οποιαδήποτε λαϊκή αγορά στην Ινδία ή την Κίνα, φαντάζει πιό οργανωμένη, πιό ενημερωμένη και πιό αποτελεσματική από το ευαγές αυτό Ίδρυμα.
    Το οποίο έχει κάνει τη λέξη "θαλασσοδάνεια" να μοιάζει μικρή για να περιγράψει τον πακτωλό χρημάτων που έρευσε από αυτό προς ημετέρους και κατέστησε το πιό εύρωστο ταμείο σε Οίκο σκανδάλων και ανοχής (σίγουρα) των αιμοδοτούντων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις τι γράφεις, εκτός και αν είσαι και εσύ ένας από τους κατευθυνόμενους "δημοσιογράφους" των μνημονίων. Το ΤΣΜΕΔΕ απέμεινε το μόνο υγιές ταμείο και μέχρι τώρα έπεφταν έξω όλες οι προσπάθειες τους να βάλουν χέρι στην ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ και να το καταστήσουν προβληματικό και στο τέλος να έχει την ίδια τύχη με τ' άλλα συγχωνεύοντας το με το ΙΚΑ. Χάρις σ' αυτήν την πολιτική του Ταμείου Μηχανικών θα πάρουν αξιοπρεπείς συντάξεις μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι από την λήψη του πτυχίου τους Μηχανικοί, έστω και αν είχαν κενά διαστήματα λόγω ανεργίας. Ντροπή σας λοιπόν αισχροί προδότες της πατρίδος μας, οι συνεχείς συκοφαντίες και οι προσπάθειες σας να καταστρέψετε ότι ακόμη παρέμεινε όρθιο δεν θα ευδοκιμήσουν.

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε μόνο κάποιος που εργάζεται στο ΤΣΜΕΔΕ θα απαντούσε τοιουτοτρόπως.
      Παρ'όλα αυτά το ποιόν μου είναι γνωστό σε αυτό το site και δεν εμφανίζομαι εδώ πρώτη φορά σχολιάζοντας.
      Όσο για την ταμπακιέρα, μάθε πως έχω εκκρεμή υπόθεση στο Συνήγορο του Πολίτη κατά του ΤΣΜΕΔΕ, από τη χειρίστρια της οποίας έχω μάθει για αυτό, περισσότερα από όσα μπορούν να γραφούν δημόσια.
      Μνημονιακούς και υπερασπιστές των Ταμείων-θιάσων που μας έφτασαν ως εδώ, τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι, ενώ οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται λόγω ακαταλόγιστου.

      Διαγραφή
  3. Την Τράπεζα δεν την λεηλάτησαν οι Ρουμελιώτης και Σαπουντζόγλου (πότε να προλάβουν άλωστε), αλλά όλοι οι προηγούμενοι, όπως αποτυπώνεται θαυμάσια στο πόρισμα ελέγχου. Η επικεφαλίδα φυσικά λέει παραμύθια, γιατί για να ξηλώσεις κάποιον πρέπει να έχει κάποια θέση.

    Ο Στουρνάρας αποφεύγει τον Σαπουντζόγλου όπως ο διάολος το λιβάνι επειδή ξέρει πολύ καλά τις αμαρτίες αυτού και του Βενιζέλου, στην PROTON BANK.

    Το άρθρο της ναυαρχίδας κατά τα γνωστά λέει τα ψέμματα που συμφέρουν στην μαφία της Ελληνικής διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.