11/9/16

Ντβόρκοβιτς: Κοινοπραξία για εκμετάλλευση φυσικών πόρων πρότεινε η Ελλάδα στη Ρωσία

REUTERS/LASZLO BALOGH
An engineer oversees the gas distribution system of Hungary's gas pipeline operator FGSZ in Kiskundorozsma August 12, 2014. Hungary's gas pipeline operator has suspended gas shipments to Ukraine from Hungary as of 1600 GMT on Thursday because of an expected heavy increase in gas shipments going the opposite way, it said in a statement. The shipments have been suspended indefinitely, the pipeline operator FGSZ said. Picture taken August 12, 2014. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: ENERGY)
Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων πρότεινε η Ελλάδα στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.
«Υπάρχουν έργα που προτάθηκαν από τους Έλληνες συναδέλφους μας, όπως μια κοινοπραξία για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. 
Τα έργα αυτά «προτάθηκαν στο ανώτατο επίπεδο, και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα (...). Αλλά θα χρειαστεί η έγκριση των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε ο ίδιος.
O Αρκάντι Ντβόρκοβιτς ανέφερε ότι η ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom διαπραγματεύεται με ελληνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ΥΑΦΑ-Ποσειδών, με την οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών.
Πηγή: Sputnik

2 σχόλια:

  1. ευτυχως που αυτοι που ψηφιζουμε δεν σκεφτονται...κιευτυχως που υπαρχουν καποιοι αλλοι που ισως σκεφτονται γιαυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι ανταγωνίστρια τής Ελλάδος στο φ/α και μάλιστα προμηθευτής της και σε τιμή υψηλότερη απ' ό,τι σε άλλες αγορές.

    Παραθέτω μικρό απόσπασμα από συνέντευξη τού καθηγητού Α. Φώσκολου:

    «Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη σύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ. Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
    Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα»


    Πώς να γίνει κοινοπραξία με την Ρωσία, λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.