20/9/16

Όσα είπε ο Ερντογάν αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη

Η Τουρκία οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία κουρδικού διαδρόμου στα βόρεια σύνορα της Συρίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ´Ερντογάν αναχωρώντας για τις ΗΠΑ όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ανέφερε ακόμη ότι κανένα μέρος του κόσμου δεν θα είναι ασφαλές καταφύγιο για την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι την Τρίτη στις 20 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και όπως είπε στην ομιλία του θα αναφερθεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας δίνοντας έμφαση στον ρόλο του ΟΗΕ, στην κρίση Συρίας και Ιράκ, στο προσφυγικό, στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
"Η επίσκεψή μας στις ΗΠΑ θα είναι ευκαιρία για να εξηγήσουμε σε όλη τη διεθνή κοινότητα την απόπειρα αιματηρού πραξικοπήματος του FETO (τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν)", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι θα εξηγήσει τον κίνδυνο που προκάλεσε η FETO για την Τουρκία και τις άλλες χώρες. "Θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε στις σπηλιές της οργάνωσης παντού. Από δω και πέρα καμιά περιοχή του κόσμου δεν θα είναι ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Για το Συριακό ο Ταγιπ Ερντογάν είπε πως κάθε λεπτό που χάνεται χωρίς λύση είναι λόγος ντροπής για τα Ηνωμένα Έθνη. "Πλέον η ανθρωπότητα πρέπει να αντιληφθεί την ευθύνη της", ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία "τρομοκρατικού" διαδρόμου βορείως της Συρίας. Όπως είπε θα κάνει αναφορά και πάλι για δημιουργία ζώνης ασφαλείας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.