15/9/16

ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ (ΩΡΑΙΟ)ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Είναι  εύκολο να βαφτίζεις κάποιους γονείς ρατσιστές ή φασίστες. Αλλά έτσι δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Η λύση είναι η απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που οδήγησαν τους γονείς του Ωραιοκάστρου στην έκδοση της ανακοίνωσής τους, όπως κι αν την χαρακτηρίζεις.
Ας τα δούμε:
-Πώς θα “ενταχθούν” στο ελληνικό σχολείο παιδιά διαφορετικών ηλικιών που δεν μιλάνε ούτε λέξη Ελληνικά; Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να μπουν κατευθείαν στην τάξη, ανάλογα με την ηλικία τους. Θα είναι δυσάρεστο για τα ίδια, θα καθυστερούν και την πρόοδο των υπολοίπων. Δεν είναι άδικο για τα παιδιά του Ωραιοκάστρου να χάνουν εκπαιδευτικό έδαφος σε σχέση με τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων στα οποία όλοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν τα βλαστάρια τους; Αν η ένταξη γίνεται τόσο εύκολα, ας ξεκινήσουν πειραματικά στέλνοντας την πρώτη ομάδα παιδιών προσφύγων στη σχολή Χιλλ. Ο μικρός Ερνέστο, από τη Βενεζουέλα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα υποθέτω να καθήσει στο ίδιο θρανίο με τον μικρό Αχμέτ από το Αφγανιστάν. Ίσως μάλιστα ο δεύτερος ακούει στον καταυλισμό καλύτερα Ελληνικά απ’ ό,τι ο πρώτος στο σπίτι του.
-Οι μετανάστες προέρχονται από 77 χώρες. Χρειάζονται ανάλογοι μεταφραστές και ειδική τάξη προσαρμογής με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που θα διαχειριστούν και τις πολιτισμικές διαφορές των παιδιών. Υπάρχει καμμία πρόβλεψη για όλα αυτά; Όχι βέβαια. Το Υπουργείο θεωρεί πως η ενσωμάτωση γίνεται αυτόματα, ενδεχομένως με έναν νόμο με ένα άρθρο. 
- Πότε από την ειδική τάξη θα μεταπηδήσουν στην κανονική; Ποιος θα το κρίνει αυτό, βάσει ποίων κριτηρίων; Υπάρχει κάποιο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο που να λειτουργεί ως οδηγός; Όχι βέβαια. Δεν ξέρουμε αν ο ευρυμαθής κ. Καρανίκας επεξεργάζεται κάτι, αλλά μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Παιδείας έχουν μαύρα (καλύτερα: σκουρόχρωμα για να μην μας κατηγορήσουν ως ρατσιστές) μεσάνυχτα.

Για τη συνέχεια MarketNews

10 σχόλια:

  1. σωστο ειναι τροχοπεδη. Ομως γιατι δεν μιλαει κανεις που τοσα χρονια οι κακοι μαθητες γινονται τροχοπεδη για τους υπολοιπους ; Αλλα οι κακοι ειναι δικοι μας οποτε σφυριξτε κλεφτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης ecbgr123@gmail.com

    Θα σας πουν χρυσαυγίτες ή επιεικέστερα extra right. Όπως αποκαλούν τα κατοχικά νεοταξικά φασιστοειδή, κάθε Έλληνα.

    Και δεν είναι μόνο όσα γράφετε.
    Τι δουλειά πχ έχουν οι ΜΗ.ΚΥ.Ο τους στα Ελληνικά σχολεία;;.
    Και τι δουλειά έχουν οι αλληλέγγυοι;;

    Και πολλά άλλα.

    Πχ Καταργούν την πρωινή προσευχή της συνταγματικής θρησκείας του Ελληνικού κράτους, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην θίγονται τα μουσουλμανόπαιδα.
    Φαντάζεστε να γινόταν κάτι παρόμοια αντίστοιχο σε μιας μουσουλμανική χώρα;;

    Φαντάζεστε έναν Ιμάμη να έβγαζε τα σύμβολα της θρησκείας του, όπως έκανε ο νυν απαράδεκτος αρχιεπίσκοπος για να μην συγχυστούν οι χριστιανοί ;;

    φαντάζεστε στη Σαουδική Αραβία να στέλναμε καμιά πενηνταριά χιλιάδες Έλληνες μετανάστες (ψεύδονται για τον αριθμό, θα επανέλθουμε) με περίπου 20.000 ελληνόπουλα στα σχολεία τους και με τις Ελληνίδες να φορούν μίνι αντί μαντήλα;;

    Που καταντήσαμε αντί να προσαρμόζονται οι εισβολείς λαθρομετανάστες στα δικά μας ήθη και έθιμα και να σέβονται τους Έλληνες που υποχρεωτικά τους φιλοξενούν, να επιβάλλει η κατοχή φασιστικά στους Έλληνες να προσαρμοστούν αυτοί απειλώντας τους με την δαμόκλειο σπάθη του ρατσιστικού δήθεν αντιρατσιστικού κατοχικού νόμου;;;;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτε ρε μεγαλε καταργηθηκε η πρωινη προσευχη; Και σημερα στο σχολειο μου γινεται πρωινη προσευχη. Με υποθεσεις δεν δινεις απαντησεις. Γιατι δεν λες που καταργηθηκαν τοσα πραγματα απο την μεταπολιτευση και μετα; Εχω να δω επαρση Σημαιας απο την εποχη της ''επαρατης χουντας ''. Να ναι καλα οι πολιτικοι σας.

      Διαγραφή
    2. Νεαρέ δεν είμαι "μεγάλος". Μεγάλος είσαι εσύ κα;ι το δείχνεις

      Διαγραφή
  3. Κύριε Unknown (Ευριπίδης Μπίλλης ecbgr123@gmail.com)

    Για να διατηρείται μια σόβαρότητα σε ότι γραφεται στο παρόν blog, και για να μην μεταφέρουμε εδώ τις κάθε λογής ασυναρτησιες που αναδημοσιευονται σε υπόπτου σκοπού "χριστιανικά", "πατριωτικά" και λοιπά "ελληναράδικά" (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία) sites / blogs κλπ, θα ήθελα να σας ζητήσω - εάν έχετε την ευγενή καλοσύνη - να μας αναφερετε τα ακόλουθα:

    1) Από που προκύπτει οτι ο Χριστιανισμός και δή ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η "συνταγματική θρησκεία του Ελληνικού κράτους" (όπως υποστηρίξατε με την προηγούμενη αναρτηση σχολίου σας)? Αν δεν σας κάνει κόπο, θα μπορούσατε να μας υποδείξετε σε ποιό ακριβώς Αρθρο του Συντάγματος ορίζεται ως "συνταγματική θρησκεία του Ελληνικού κράτους" ο Χριστιανισμός ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία?

    2) Από που ενημερωθήκατε / πεισθήκατε πως η πρωϊνή προσευχή στα σχολεία "καταργείται για να μην θίγονται τα μουσουλμανόπαιδα"? Έχετε κάποια εκ των έσω πληροφόρηση? Έχετε στην κατοχή σας κάποιο αποκαλυπτικό και αδιάσειστο στοιχείο που να πείθει και τον πιο δύσπιστο? Κάποια σχετική υπουργική εγκύκλιο ίσως? Κάποιο προεδρικό διάταγμα? Κάποια γραπτή άνωθεν εντολή? Εάν ναι, θα ήταν χαρά μας να την διαβάσουμε κι έπειτα όλοι μαζί να πάρουμε τις τσουγκράνες και τα δικράνια και να κατευθυνθούμε στο κάστρο του "προδότη κατοχικού νεοταξιτη" που εξέδωσε την διαταγή. Εάν όχι, ελπίζω οι επόμενοι ισχυρισμοί σας να μην έχουν σχέση με αεροψεκασμούς και έλεγχο του νου μέσω του PokemonGo.

    Ευχαριστώ και αναμένω τις απαντήσεις σας

    Από που συμπεραίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ με τα ερωτήματα σας.

      ύνταγμα Ελλάδας
      Άρθρο 3
      1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
      2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
      3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

      Άρθρο 33
      Ο εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του την επομένη της ημέρας που έληξε η θητεία του απερχόμενου Προέδρου· σε όλες τις άλλες περιπτώσεις από την επομένη της εκλογής του.
      Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
      Νόμος ορίζει τη χορηγία που καταβάλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη λειτουργία των υπηρεσιών που οργανώνονται για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

      3. Τέλος η πρωινή προσευχή στα σχολεία με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας - Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική οδηγία
      http://www.pronews.gr/portal/20160904/politics/kyvernisi/102208/telos-i-proini-proseyhi-sta-sholeia-me-egkyklio-toy-yp-paideias

      Φίλης: Δεν είναι αμαρτία για ένα σχολείο να μην ξεκινά την ημέρα με προσευχή
      http://www.protothema.gr/politics/article/586972/filis-den-einai-amartia-gia-ena-sholeio-na-min-xekina-me-proseuhi-tin-imera/

      Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Φίλη
      http://www.kathimerini.gr/863776/article/epikairothta/ellada/nees-emprhstikes-dhlwseis-filh

      Διαγραφή
    2. http://ellinikahoaxes.gr/2016/09/05/telos-i-proini-prosefchi-sta-scholia/

      Διαγραφή
    3. Κύριε Unknown (Ευριπίδης Μπίλλης ecbgr123@gmail.com),

      Εσείς που δηλώνετε «συνταξιούχος καθηγητής ΕΜΠ» (αν δεν κάνω λάθος, έτσι συστηθήκατε) αλλά προφανώς η ορθογραφία σας είναι ανάλογη Πακιστανού λαθρομετανάστη (εσείς δεν είστε αυτός που είχε γράψει «o Καραμανλής ήταν από την αρχή μειημένος νεοταξικός» σε παλαιότερη ανάρτησή σας;), δεν μπορείτε να αντιληφθείτε επαρκώς (ή παριστάνετε πως δεν μπορείτε) την σημασία των λέξεων. Ας δούμε λοιπόν τα λάθη που έχετε κάνει (ακουσίως ή δολίως):

      1) Στο Σύνταγμα της Ελλάδος, αναφέρεται πως «ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ» θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Εάν γνωρίζετε επαρκώς την Ελληνική, θα αντιλαμβάνεστε πως «επικρατούσα» δεν σημαίνει ούτε «συνταγματική» (όπως εσφαλμένα υποστηρίζετε και μάλιστα με τόσο σιγουριά), ούτε «υποχρεωτική», ούτε «η μία και μοναδική», ούτε «νόμιμη» (ενώ κάθε άλλη θα ήταν παράνομη), ούτε «επιβαλλόμενη», και φυσικά ούτε «επίσημη». Παρά το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ο όρος «επικρατούσα» θα μπορούσε να είναι αδόκιμος, η λέξη από μόνη της μας πληροφορεί πως εκτός από την «θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού», υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Άρα λοιπόν, το «επικρατούσα» σημαίνει πως το ποσοστό αποδοχής της έναντι άλλων θρησκειών είναι μεγαλύτερο. Σε καμία περίπτωση, οι (οποιεσδήποτε) άλλες θρησκείες δεν χαρακτηρίζονται ως ήσσονος αξίας. Άλλωστε, θα γνωρίζετε πως το Σύνταγμα το οποίο επιχειρήσατε να παραφράσετε προηγουμένως, όχι μόνο προστατεύει κι άλλες θρησκείες και δόγματα αναγνωρίζοντας ρητά η ελευθερία του θρησκεύματος και της λατρείας και επίσης καθορίζει πως ο προσηλυτισμός απαγορεύεται. Επίσης, να σας θυμίσω ότι "κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων". Με λίγα λόγια, όχι μόνο ο Χριστιανισμός (η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη θρησκεία) δεν είναι «συνταγματική θρησκεία», αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ούτε «επίσημη», ούτε «η μία και μοναδική», ούτε «νόμιμη» κλπ. Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ρυθμίζεται σε πολλά διεθνή κείμενα. Την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και της θρησκείας κατοχυρώνει το Άρθρο 18 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς επίσης και το Άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Έχετε μάλιστα υπ' όψιν σας ότι ένας Καθολικός, Προτεστάντης, Μουσουλμάνος, Ιεχωβάς, Εβραίος, Ζωροάστρης, Ινδουϊστής, Πεντηκοστιανός Σαϊεντολόγος, Δωδεκαθεϊστής ή απλά άθεος, είναι το ΙΔΙΟ νόμιμος όσο κι εσείς, διότι το Σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει (ή να μην πιστεύει) σε ότι «Θεό» θέλει. Ο όρος «επίσημη» (ή «συνταγματική» όπως γράψατε προηγουμένως) θρησκεία, είναι λάθος και εντελώς καταχρηστικός. Η επίσημη θρησκεία σημαίνει πως η Ελλάδα είναι ένα θεοκρατικό κράτος που βασίζεται σε θρησκευτικούς νόμους και παράλληλα, όλοι οι κάτοικοί της είναι υποχρεωτικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Εάν λοιπόν θέλετε να δείτε την Ελλάδα να γίνεται θεοκρατικό κράτος που πατάει σε θρησκευτικούς νόμους, ποια διαφορά θα είχε από το Ιράν ή από την Σαουδική Αραβία και άλλα μέρη του κόσμου που διέρχονται σήμερα τον Μεσαίωνα που η Ευρώπη πέρασε (λόγω θρησκευτικής ιδεοληψίας) πριν εκατοντάδες χρόνια? Τι ακριβώς θέλετε? Θέλετε ένα κράτος που να κάνουν κουμάντο οι παπάδες? Τι διαφορά θα είχαμε τότε από τους φανατικούς του ISIS (διότι και αυτοί οι φανατικοί ισλαμιστές έφτασαν στο σημείο να συμπεριφέρονται χειρότερα κι από ζώα, διότι τους φούσκωσαν τα μυαλά οι δικοί τους παπάδες με ιδεοληψίες και παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα). Είναι ανοησία να ψάχνουμε για «επίσημες», ή «συνταγματικές» θρησκείες στην Ελλάδα, από την στιγμή που το Ελληνικό Κράτος έχει αναγνωρίσει και άλλες θρησκείες και δόγματα (εκτός της ορθοδοξίας). Δεν είναι κάτι που σχηματίστηκε μετά την έλευση των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών από την Ασία ή από τις βαλκανικές χώρες στα τέλη του 90′ αλλά υπήρχε ήδη και είχε αναγνωριστεί και πάμπολλες φορές, ακόμα και από τις πιο σκληροπυρηνικές κυβερνήσεις.

      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

      Διαγραφή
    4. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

      2) Σας ζήτησα να μας αναφέρετε αδιάσειστα στοιχεία περί της «απαγόρευσης της προσευχής στα σχολεία» και μάλιστα «για να μην θίγονται τα μουσουλμανόπαιδα» όπως ανοήτως γράψατε. Δυστυχώς, ούτε ΦΕΚ μας προσκομίσατε, ούτε σοβαρά στοιχεία μας αναφέρατε. Τα αποσπάσματα μάλιστα που μας παραθέσατε από διαδικτυακές εφημερίδες, σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουν σαφώς την κατάργηση. Ως συνταξιούχος καθηγητής ΕΜΠ που δηλώνετε (άρα και «Ακαδημαϊκώς σπουδαγμένος»), θα πρέπει να γνωρίζετε πως για να καταργηθεί μια διάταξη θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς και να περιγράφεται η κατάργηση ή η απαγόρευση. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται πως οτιδήποτε δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται! Μάλιστα, για να είμαστε πιο ακριβείς, το ίδιο το φετινό ΦΕΚ, ορίζει πως όλα όσα ορίζει το περυσινό (αυτό το οποίο ακόμη κι εσείς παραδέχεστε πως προέβλεπε την πρωϊνή προσευχή), ισχύει ίδιο και απαράλλαχτο! Επειδή λοιπόν σε κανένα σημείο όσων μας δείξατε δεν αναφέρεται σαφώς η φράση «απαγορεύεται» ή «καταργείται η πρωϊνή προσευχή» και μάλιστα «για να μην θίγονται τα μουσουλμανόπαιδα», οι ισχυρισμοί σας καταρρίπτονται ως ξεκαρδιστικά αστείοι - αν όχι δόλιοι. Τέλος, είναι σαφές πως οι πηγές από όπου αντλείτε την ενημέρωσή σας στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Άλλωστε, η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος, με γραπτή της ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί «κατάργησης της προσευχής στα σχολεία» και κατακεραυνώνει όσους επιχειρούν να σπείρουν κακόβουλες φήμες για το αντίθετο.


      Τέλος, θα περίμενα ένας καθηγητής του ΕΜΠ (!!!) έστω και συνταξιούχος όπως έχετε κατ' επανάληψη δηλώσει, να προάγει την επιστημονική γνώση, την ελευθερία του πνεύματος και την δίψα για έρευνα απαλλαγμένος από οποιαδήποτε θρησκευτική ιδεοληψία, αντί να αποτελεί φερέφωνο του κάθε λογής εξυπνάκια «ελληναρά» και «πατριώτη». Εκτός κι αν... εκτός κι αν δεν είστε αυτό που δηλώνετε... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία - για την οποία θα σας δοθεί η ευκαιρία να απαντήσετε στο μέλλον (ελπίζω με σωστή ορθογραφία για να μην γελούν και οι τοίχοι του ΕΜΠ).

      Διαγραφή
  4. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
    http://ellhnkaichaos2.blogspot.gr/2016/09/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.