5/9/16

Ο Πούτιν θέλει να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας με ειρηνικά μέσα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι "πολύ νωρίς" να γίνει συζήτηση για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος και για άλλη θητεία.
"Βρισκόμαστε τώρα λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να διεξαγάγουμε αυτές τις εκλογές, να δούμε τα αποτελέσματα. Αλλά μετά από αυτές, θα ακολουθήσουν σχεδόν δύο χρόνια. Άρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι΄αυτό", δήλωσε ο Πούτιν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. "Δεν έχω ακόμη αποφασίσει για μένα", είπε.
Ερωτηθείς αν ο μελλοντικός ρώσος πρόεδρος μπορεί να εκπροσωπεί μια νεότερη γενιά πολιτικών, ο Πούτιν απάντησε: "Ναι, βέβαια. Νομίζω ότι ένας μελλοντικός ηγέτης πρέπει να είναι αρκετά νέος αλλά ώριμος".

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι οι ρωσικές αρχές θα ήθελαν να δουν την επιρροή της Ρωσίας να γίνεται πιο αισθητή και πιο σημαντική αλλά θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο μόνο με ειρηνικά μέσα.

"Το θέμα δεν είναι καθόλου το έδαφος. Και σε όρους επιρροής, ναι, θα θέλαμε η επιρροή της Ρωσίας να είναι πιο αισθητή, πιο σημαντική, αλλά δίνουμε απολύτως ειρηνικό και θετικό περιεχόμενο σε αυτό: οικονομική επιρροή, ανθρωπιστική επιρροή, η επιρροή που απορρέει από την ανάπτυξη ίσης συνεργασίας με τους γείτονές μας. Και αυτό είναι στο οποίο αποσκοπεί η εξωτερική πολιτική μας. Και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι' αυτό", δήλωσε ο Πούτιν στο Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.