13/9/16

Ξαφνικά προστατευτική ομπρέλα της Ρωσίας στους Κούρδους της Συρίας

Χάρτης καταστάσεως στην περιοχή βορείως του Χαλεπίου
Μετά το "άδειασμα" των Κούρδων από την απόφαση της Ρωσίας να επιτρέψει την εισβολή τουρκικών αρμάτων και μονάδων ειδικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας, από τις 24 Αυγούστου και εντεύθεν, που διαρκεί η επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη", έρχεται τώρα μια άλλη απόφαση της Μόσχας να περισώσει την κατάσταση, παρέχοντας στην ουσία ομπρέλλα προστασίας στους Κούρδους της Συρίας και των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας.
Μετά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, των ΗΠΑ-Ρωσίας, με βάση την οποία οι επιθέσεις εναντίον του Ι.Κ. και την Αλ Κάιντα θα συνεχιστούν, ο υπαρχηγός του ρωσικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Sergey Rudskoy, δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιβλέψει την κατάπαυση του πυρός με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο Ρώσος στρατηγός δήλωσε ότι αναμένει από όλες τις ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ να πειθαρχήσουν και να εφαρμόσουν τη συμφωνία.
Το αξιοσημείωτο της δήλωσης του Ρώσου αξιωματούχου ήλθε στο τέλος. Ο στρατηγός Rudskoy δήλωσε επί λέξει τα εξής:
“Πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις του Ελέυθερου Συριακού Στρατού εναντίον των Κουρδικών δυνάμεων βόρεια του Χαλεπίου, πρέπει να σταματήσουν, στα πλαίσια της συμφωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ, για κατάπαυση του πυρός στη Συρία".
Επίσης, ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ΗΠΑ-Ρωσίας, θα διαρκέσει επτά μέρες και θα ισχύσει στο σύνολο της επικράτειας της Συρίας.
Ο εκπρόσωπος του στρατού της Συρίας, μιλώντας στην τηλεόραση είπε ότι "αν υπάρξει παραβίαση της συμφωνίας από κάποιες ομάδες, θα υπάρξει άμεση απάντηση του στρατού".
Τέλος, οι επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ. και της Αλ Νούσρα, θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή.

4 σχόλια:

  1. Πόσο χαίρομαι τα μικρά περιεκτικά άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το παραδοξο ειναι οτι στην τρεχουσα φαση, ο κουρδικος διαδρομος στον βορα της Συριας,συμφερει την ρωσια γιατι θα αποκοψει την τουρκια και την ευρωπη απο τους αγωγους απο τη αραβικη χερσοννησο και το ισραηλ...αρα αν βολευει τους δυτικους ενα κενο σαυτον τον διαδρομο,το αντιθετο βολευει την ρωσια...Οχι ομως κατι παγιο και στατικο.Γιατι καθε παγιωση καταστασεων δημιουργει προυποθεσεις συμμαχιων αλληλοσυγκρουομενων.Αρα τους ρωσους τους βολευει ενας βαλτος στην περιοχη.Το ιδιο -βαλτος-, βολευει και το ισραηλ αν οχι απο αποψη οικονομικη,οπωσδηποτε απο αποψη γεωστρατηγικη.Εν τελει δε,επειδη ο βαλτος ειναι πολυ ευκολος στοχος,οι αμερικανοι πρεπει ναναι ετοιμοι να σπρωξουν το μαχαιρι στο κοκκαλο.Και δυστυχως εμεις πια που θα πρεπε ναμαστε απο μονοι μας ετοιμοι για ενα ετοιμο ενδεχομενο,ασχολουμαστε με τον φιλη,τον κουλη,τον τσιπρα,τους βοτανικους,τους γερμανους που μας "αγαπουν",τα μηπωκάναλα,τις καταριανες επενδυσεις και τις ευρωδοσεις...Αφηστε τους γιγαντιους αθρωπισμους μας...Αλλα μπορει να κανω παντα λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ρωσσία άδειασε τους Κούρδους που ''επέτρεψε'' την εισβολή ή οι Αμερικανοί που υποχρέωσαν τους Κούρδους να εγκαταλήψουν όσα κατέκτησαν στην δυτική πλευρά του Ευφράτη με υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.