7/9/16

Η Τουρκία θέλει να επιβάλει στη Δύση τη δική της βαρβαρότητα - Διαβάστε και κοιτάξτε το βίντεο, για να δείτε το γιατί!


του Σάββα Καλεντερίδη
Από την ημέρα που έγινε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, οι συγγενείς καθώς και οι δικηγόροι του έγκλειστου στη φυλακή του Ιμραλί, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, έχουν να έλθουν σε επαφή με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με την πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε από τα χείλη του προέδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ότι το βράδυ του πραξικοπήματος, πραξικοπηματίες προσπάθησαν να προσγειωθούν στο Ιμραλί και αποκρούστηκαν μετά από συμπλοκή με την τοπική φρουρά, έχει εμβάλει σε ανησυχία τους Κούρδους, για την κατάσταση του Ηγέτη των Κούρδων, Άπο, ενώ υπάρχουν φόβοι ακόμα και για το αν βρίσκεται εν ζωή.
Μάλιστα, ο Ντεμιρτάς σε προχθεσινή του δήλωση ανέφερε ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, συμμετείχαν σ' αυτήν την επιχείρηση.
Μετά από όλα αυτά, διάφοροι κουρδικοί σχηματισμοί, έχουν αρχίσει να κάνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργία πείνας, μέχρι να αναγκαστεί το τουρκικό κράτος να δώσει πληροφορίες για την τύχη του Κούρδου ηγέτη.

Στα πλαίσια αυτά, οι Κούρδοι της κωμόπολης Αμούντε, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Μαρντίν, τις 6 Σεπτεμβρίου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, διαδηλώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από την τύχη του ηγέτη Άπο.
Όπως αβίαστα φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, οι Κούρδοι της κωμόπολης συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ανησυχία τους για την τύχη του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν αλλά και την αφοσίωση και αγάπη που τρέφουν στο πρόσωπό του.
Αυτόν τον λαό, που απέκτησε τη δυνατότητα να εκφράζεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ χάριν στον αγώνα των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG) εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ., που υποστηρίζονταν ανοικτά από την Τουρκία, ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση απαιτούν ανερυθρίαστα απο τη Δύση, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ε.Ε. και τη Ρωσία, να τον ξανασκλαβώσουν στην τουρκομουσουλμανική σκλαβιά, ανακηρύσσοντας το YPG και το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), τρομοκρατική οργάνωση.
Στη συνέχεια δε, ο Ερντογάν ζητεί από τον Ομπάμα, από τον Πούτιν το έχει εξασφαλίσει, να εισβάλει σε ολόκληρη τη Ροζάβα, για να διαλύσει τις δομές που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι στα τρία αυτόνομα καντόνια, στα οποία εκπροσωπούνται οι γυναίκες σε κάθε θέση ευθύνης, καθώς και οι λαοί που ζου σε αυτά.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία θέλει να επιβάλει τη βαρβαρότητά της στην υποτίθεται πολιτισμένη Δύση.
Σας αφήνουμε να παρκαολουθήσετε το βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.



7 σχόλια:

  1. Η Απομόνωση Οτζαλάν εξυπηρετεί το πολιτικό-διπλωματικό παίγνιο της Αγκυρας, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων περί συνεργασίας Κουρδικού Κινήματος με Κοινότητα Γκιουλέν. Η προσπάθεια αυτή σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει αποτέλεσμα, σε επίπεδο εξελίξεων ελάχιστα τις επηρεάζει. Η Τουρκική διπλωματία παραγνωρίζει το γεγονός πως το PKK και το Κουρδικό Κίνημα γενικότερα έχει μεν ορίσει τον Οτζαλάν ως Εθνικό Ηγέτη-Σύμβολο του οποίου η πολιτική σκέψη επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την δράση του,όμως έχει ανεξαρτητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό καθώς διαθέτει πλέον δικές του αυτόνομες δομές. Η προσπάθεια εγκλωβισμού των Κούρδων λοιπόν μάταιη.

    Στον αντίποδα η σκλήρυνση της στάσης του PKK-PYD-YPG βασίζεται σε τέσσερις παραμέτρους 1) Όποια λύση επιλεχθεί σε Ροζάβα μοιραία θα μεταφερθεί-εφαρμοστεί και σε Ν/Α Τουρκία. Η περίπτωση να μην αναγνωριστούν οι Κούρδοι σε Συρία ως εθνοτική ομάδα συνταγματικά κατοχυρωμένη, και να μην τους αποδοθεί αυτονομία έχει αποκλειστεί ήδη. Αυτό με την σειρά του θα μεταφερθεί αργά ή γρήγορα με τον έναν ή αλλον τρόπο και στην Ν/Α Τουρκία

    2) Το Κουρδικό ζήτημα στοιχειώνει το τουρκικό γίγνεσθαι σε όλες τις εκφάνσεις του. Η προσπάθεια που καταβάλλεται στο εσωτερικό της Τουρκίας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικιστικού χαρακτήρα στην βάση μιας τουρκο-ισλαμικής εθνικιστικής θεώρησης δείχνει το πόσο έχει βραχυκυκλώσει την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο και πόσο εφήμερη είναι η δόξα της "εισβολής" στην Συρία.

    3)Η Αμερικανική διπλωματία έχει ορίσει τον FSA ως σημαντικό παράγοντα επι Συριακού εδάφους. Συστηματικά-μεθοδικά απορροφά δομές του Ισλαμικού Κράτους χωρίς όμως να αναβαθμίζει την στρατηγική-στρατιωτική του ισχύ.Αντιθέτως αργά η γρήγορα θα συγκρουστεί με την Τουρκία η οποία σήμερα τον χρησιμοποιεί ως στρατηγικό σύμμαχο-εμβρυουλκό καθώς έχει δική του ατζέντα.

    4) Το Κουρδικό Ντόμινο είναι γεγονός πλέον, περίπτωση ματαίωσης του αδύνατη, η προσπάθεια όλων πλέον έχει επικεντρωθεί στο να μην λάβει αυτό εκρηκτικές διαστάσεις σε πρώτο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ποςο μεγάλη γάτα ειναι ο σουλτάνος...Σημερα κάλεσε την Αμερική μαζι να ελευθερώσουν την ρακκα ( απο ποιον αραγε?), χτες βγήκε οτι εκανε πιςω στο αρμενικό η γερμανια,προχτές ανακοίνωσε οτι εργάζονται εντατικά για τον ρωσσοτουρκικης αγωγό,παραπροχτές ακούστηκε για τον ρωςςικο πυρηνικό σταθμό ενέργειας , ενώ μας φλομωνει καθε μέρα με αμφίβολης ποιοητας και προέλευσης λάθρο,εν μεςω αγάπης του δικού μας ΥΠΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ερντογάν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Πούτιν να εισβάλει σε ολόκληρη τη Ροζάβα, για να διαλύσει τις δομές που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι στα τρία αυτόνομα καντόνια, ενώ η προπαγάνδα του καθεστώτος Πούτιν (που αναπαράγεται και από ορισμένα άρθρα που δημοσιεύονται σ' αυτό το ιστολόγιο) κατηγορεί τους Κούρδους και τον YPG για θρησκευτικές εκκαθαρίσεις εναντίον χριστιανών και βίαιο "εκ-κουρδισμό" αραβικών πληθυσμών στις περιοχές που ελέγχουν.
    Ισχύει κάτι τέτοιο κ. Καλεντερίδη; Γνωρίζουμε κάτι άλλο από διαφορετικές πηγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύρωνα
      οι Κούρδοι δεν κάνουν εθνικές εκκαθαρίσεις εναντίον Αράβων και χριστιανών.
      Είναι αλήθεια ότι έχουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές που οι Κούρδοι δεν είναι πλειονότητα, όμως στις τοπικές αυτοδιοικητικές δομές, τηρούνται οι ποσοστώσεις αναλόγως της διαστρωμάτωσης του πληθυσμού.
      Από ορισμένες περιοχές είναι αλήθεια ότι αποχώρησαν αραβικοί πληθυσμοί που είχαν συνεργαστεί με το Ι.Κ., όσο τις κατείχε.
      Όμως αυτοί έφυγαν υπό το φόβο των πράξεών τους και όχι επειδή τους έδιωξαν κάποιοι.
      Επίσης, ορισμένες από τις περιοχές που παρουσιάζονται σήμερα ως αραβικές και έχουν όντως αραβικό πληθυσμό, μερικές δκεαετίες πριν ήταν είτε κουρδικές είτε ασσυριακές και εξαραβίστηκαν με βάση την εθνικιστική πολιτική του κόμματος Μπάαθ.
      Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι ούτε απλά ούτε μονοδιάστατα.

      Διαγραφή
    2. @ Myron7 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:20 μ.μ.
      > , ενώ η προπαγάνδα του καθεστώτος Πούτιν (που αναπαράγεται και από ορισμένα άρθρα που δημοσιεύονται σ' αυτό το ιστολόγιο) κατηγορεί τους Κούρδους και τον YPG για θρησκευτικές εκκαθαρίσεις εναντίον χριστιανών και βίαιο "εκ-κουρδισμό" αραβικών πληθυσμών στις περιοχές που ελέγχουν.<

      Προφανώς αναφέρεσαι στο τελευταίο άρθρο του Τιερί Μεϊσάν, ο οποίος κατά τη γνώμη σου προωθεί τη ρωσική προπαγάνδα.
      Σχετικά με το Μεϊσάν, κάτοικος της Δαμασκού και μοναδικός δυτικός δημοσιογράφος που παραμένει μόνιμα στη πόλη αυτή, ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος αναλυτής-ερευνητής, και είναι η κύρια απασχόληση του. Δουλεύει επίσης ως σύμβουλος της συριακής κυβέρνησης και ως τόσο οι θέσεις του απέχουν αυτών της συριακής κυβέρνησης, και γράφει άρθρα για τις συριακές και λιβανικές εφημερίδες, αλλά απευθύνονται σε αυτό το κοινό.
      Για μας που δεν είμαστε ούτε Σύροι, ούτε Τούρκοι, ούτε Κούρδοι, νομίζω ότι τα άρθρα του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μακριά από τη δυτικά αλλά και ρωσική προπαγάνδα.
      Όντως ορισμένοι αναγνώστες του ιστολογίου –ένας είσαι εσύ- θεωρούν ότι δουλεύει για τους Ρώσους, γεγονός που εξάλλου δεν θα ήταν κατακριτέο. Πληθαίνουν στο ιστολόγιο μας άρθρα από το ρωσικό τύπο και Ρώσους δημοσιογράφους, έτσι απαιτεί η σφαιρική ενημέρωση.

      Τώρα, για τις «εθνοκαθάρσεις» για τις οποίες κατηγορούνται οι Κούρδοι της Συρίας (το YPG) και του Ιράκ (οι Πεσμαργκά) δεν θυμάμαι να έχω βρει ούτε ένα άρθρο από ρωσική πηγή η αρθρογράφο. Απλως δεν ασχολούνται με το θέμα.

      Πληθώρα άρθρα υπάρχουν σε γαλλικά ιστολόγια, κυρίως χριστιανικά, που συνδέονται με τους Χριστιανούς της Συρίας, και η εφημερίδα LA CROIX (ο σταυρός).
      Πρόχειρα, μερικά απ’ αυτά:

      http://www.liberation.fr/planete/2016/01/21/les-forces-kurdes-accusees-de-detruire-des-maisons-arabes-en-irak_1427931

      http://www.lefigaro.fr/international/2014/09/02/01003-20140902ARTFIG00181-amnesty-international-denonce-un-nettoyage-ethnique-en-irak.php

      http://www.middleeasteye.net/fr/reportages/des-milliers-de-syriens-traversent-la-fronti-re-turque-les-kurdes-accus-s-de-nettoyage

      http://www.france-irak-actualite.com/article-nettoyage-ethnique-a-la-mode-kurde-118503220.html

      http://www.amnesty.fr/Nos-campagnes/Crises-et-conflits-armes/Actualites/Irak-un-nettoyage-ethnique-est-en-cours-12439?prehome=0

      https://www.amnesty.org/fr/documents/document/?indexNumber=mde24%2f2503%2f2015&language=en

      Τέλος η πληρέστερη ανταπόκριση δίνεται από την Amnesty International, 13 Οκτωβρίου 2015

      https://www.amnesty.org/fr/documents/document/?indexNumber=mde24%2f2503%2f2015&language=en

      και τη επίσημη έκθεση της 38 σελίδων με στοιχεία παρμένα επί του εδάφους:

      https://www.amnesty.org/download/Documents/MDE2425032015ENGLISH.PDF

      Όλα αυτά αποτελούν φυσικά «ρωσική προπαγάνδα».

      Όπως γράφει παραπάνω ο Σάββας Καλεντερίδης, τα πράγματα λοιπόν δεν είναι ούτε απλά ούτε μονοδιάστατα.

      Διαγραφή
    3. Σάββα και Κριστιάν, ευχαριστώ για τις λεπτομερείς απαντήσεις.
      Διευκρινίζω ότι αναγνωρίζω τη χρησιμότητα κάθε τεκμηριωμένης άποψης σε μια συζήτηση, ακόμη κι αυτής που μπορεί να απορρίψω ως προπαγάνδα, άσχετη με τα ελληνικά συμφέροντα.
      Από τις αναφορές που παραθέτει ο Κριστιάν συνάγεται ότι δεν υπάρχουν αθώοι μεταξύ των εμπολέμων στο Κουρδιστάν. Εφόσον υπάρχει περίπτωση να διώκονται ομάδες αμάχων εκεί, οι σύμμαχοί τους, ο Ομπάμα, ακόμη και η Ελλάδα στο μέτρο των δυνατοτήτων της, οφείλουν να παρέμβουν ώστε να αλλάξει πολιτική η διοίκηση των Κούρδων.

      Διαγραφή
  4. αρα,η ρωσια δεν θα εγκαταλειψει καν τους πατροπαραδοτους συμμαχους της...απλα θα συνεχισει τον "τουρκικο αγωγο" εως την ελλαδα...οι τουρκοι δεν θα στραφουν εναντιον της ροτζαβα,εκτος αν πεισουν τους αμερικανους οτι θα εμπλακουν με τους ιρανους και αρα με την νομιμη κυβερνηση του Ασσαντ.Οποτε οι κουρδοι θα παραμεινουν ψηλα στον σχεδιασμο των αμερικανων, αλλα χωρις αυτοι να αποτελουν απειλη για την τουρκια.Ετσι, η τουρκια επιλεγει το διπλο παιχνιδι:βορεια η συμφιλιωση με τον πουτιν και νοτια η συμφιλιωση με το καθεστως ασσαντ και η δημιουργια ζωνης ασφαλειας στον χωρο που καταλαμβανει ο Ι.Κ. και που μπορει να αποτελεσει την διοδο των αραβικων υδρογονανθρακων προς την ευρωπη.Ετσι,ο ερδογαν ξεφευγει κιαπο τους δυο(και αμερικανους και ρωσους),γινεται ο περιβοητος "συγκερασμος" των αγωγων τροφοδοτησης της ευρωπης μεσω των "turkish stream",TAP South stream κ.ο.κ. και οι κουρδοι παραμενουν το μονο εργαλειο αποσταθεροποιησης της Μ.Ανατολης και δη του ιραν που εν προκειμενω ειναι ο επομενος στοχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.