7/9/16

Η Τουρκία με σχέδιο "πνίγει" με μετανάστες και την Κύπρο - Νέο «κύμα» μεταναστών στην Πάφο – Σε κινητοποίηση οι αρχές

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές μετά τον εντοπισμό περίπου 47 μεταναστών που έφθασαν στα κατεχόμενα με πλοιάριο και στην συνέχεια εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της νεκρής ζώνης στον Κάτω Πύργο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για 10 γυναίκες, 26 άνδρες και 11 παιδιά. Σημειώνεται πως κάποιοι από τους μετανάστες ζήτησαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.
Μετά από σχετική πληροφορία που λήφθηκε η αστυνομία διενήργησε έρευνες όπου εντόπισε τους μετανάστες ανάμεσα τους και παιδιά, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο τμήμα.

Οι αρχές εξετάζουν το καθεστώς της άφιξης  των 47 μεταναστών  στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας  και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη προς τη νεκρή ζώνη, ενώ γίνεται και έλεγχος για τυχόν ύπαρξη διακινητών.

Πολιτική Αμυνα, Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου και Λιμενική Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή για εντοπισμό πιθανόν  και άλλων μεταναστών, που ίσως να αφίχθηκαν με πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν πως χάλασε το πλοιάριο τους.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου, ενώ εκτιμάται από τις προκαταρκτικές εξετάσεις ότι οι 47 προέρχονται από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.