8/9/16

Το παιχνίδι των Τούρκων με την αποστολή μεταναστών στην Κύπρο, εμπλέκεται στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού

ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης προς κοινοτάρχη Κάτω Πύργου, με αφορμή τις καταγγελίες για τους μετανάστες που στέλνουν οι Τούρκοι στις ελέυθερες περιοχές: «Μην προκαλείτε τους Τούρκους»
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΝΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ
Απίστευτες αναφορές για τον ΠτΔ από τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου με φόντο τα κατοχικά στρατεύματα
Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του «SIGMA», ο Κώστας Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τον παρακάλεσε να είμαστε προσεκτικοί, επειδή το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη καμπή
Βόμβα μεγατόνων από τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου με αφορμή τη ροή παράνομων μεταναστών από τα κατεχόμενα. Μιλώντας στις «Τομές Στα Γεγονότα» και στην ερώτηση του Χρύσανθου Τσουρούλλη εάν «η βούληση και η εντολή του Προέδρου είναι να έρθουν (οι πρόσφυγες) στην Κυπριακή Δημοκρατία;

Αυτό καταλάβατε; Λόγω Κυπριακού;», η απάντηση του Κώστα Μιχαηλίδη προκαλεί αίσθηση: «Ναι. Να μη δυσκολεύουμε τα πράγματα, να επιρρίπτουμε τις ευθύνες αλλού ή να έρθουμε σε σύγκρουση με τα κατοχικά στρατεύματα της περιοχής, για να μη δυσκολέψουμε τα πράγματα».

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι, τελευταίως, σε μια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η παράκλησή του ήταν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί γιατί το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, όσον αφορά τα τουρκικά στρατεύματα και όχι τους μετανάστες. «Με τα μέτρα που σκοπεύαμε να πάρουμε ίσως να τους εμποδίζαμε να περάσουν στην Κύπρο και χθες εάν υπήρχε καλύτερη προετοιμασία, εγώ προσωπικά δεν θα τους άφηνα να περάσουν στην περιοχή μας», είπε.

Τους οδηγούν σκόπιμα στις ελεύθερες περιοχές
Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι την «τρύπα στο σύστημα» που υπάρχει την εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι και όχι οι λαθρέμποροι. Ανέφερε ότι «τους λαθρεμπόρους τούς έδωσαν χώρο για να φτάσουν στη στεριά, επειδή εκείνοι που ήρθαν ήξεραν την περιοχή και οι διακινητές τους τούς οδηγούσαν».

Πρόσθεσε ότι «το κατεχόμενο μέρος δεν τους δέχεται και τους οδηγεί στις ελεύθερες περιοχές σκόπιμα. Ο λόγος που το ξέρουμε αυτό είναι επειδή όλο αυτό έγινε μέρα μεσημέρι, μπροστά στα ματιά πολλών ατόμων, και μας το είπαν και οι ίδιοι άλλωστε ότι οι «αρχές» των κατεχομένων τούς οδήγησαν στις ελεύθερες περιοχές, ενώ τους Τούρκους που συνόδευαν τους μετανάστες τούς κράτησαν απ’ εκεί στα κατεχόμενα».

Περιμένουν το πλοίο στη Μερσίνα
Ερωτηθείς αν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο γι' αυτές τις ανησυχίες, ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε, «το σίγουρο είναι ότι στη Μερσίνα, και όχι μόνο, υπάρχουν αρκετά παράλια της Τουρκίας όπου είναι σταθμευμένοι πολλοί πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένουν τη στιγμή να βρουν το κατάλληλο σκάφος να έρθουν στην Κύπρο.

Τα σκάφη που τους μεταφέρουν τις περισσότερες φορές είναι υγρά φέρετρα, αλλά αυτό το συγκεκριμένο ήταν καλό κρουαζιερόπλοιο, που σημαίνει ότι οι μετανάστες το ακριβοπλήρωσαν. Εμείς δείξαμε τη φιλοξενία προς τον κόσμο, δείξαμε την ανθρώπινή μας πλευρά και δεν φταίνε ούτε οι μετανάστες ούτε τα παιδιά».
Σημερινή

4 σχόλια:

  1. Ἄλλο τό νά μήν προκαλοῦμε χωρίς λόγο, καί ἄλλο τό νά δεχόμαστε ἀδιαμαρτύρητα πρόσφυγες καί μετανάστες πού μᾶς στέλνει (εἴτε στήν Ἑλλάδα εἴτε στήν Κύπρο) ἡ Τουρκία τώρα. Ἡ ἀποστολή μεταναστῶν καί προσφύγων ἀπό τήν Τουρκία, περιπλέκει ὅλα τά θέματα καί δυσχεραίνει - ἐνδεχομένως δέ, ἄν συνεχισθῆ - ἀναστέλλει τήν σωστή καί βιώσιμη ἐπίλυσή τους.
    Προφανῶς ὁ Ἐρντογκάν μᾶλλον δέν θέλει καμία ἐπίλυση κανενός προβλήματος. Εἶναι δέ δικό του ψυχολογικό θέμα, τό ὅτι προσωρινά αἰσθάνεται ἱσχυρός καί προσπαθεῖ (ἐκβιάζοντας) νά μετατρέψῃ τήν προσωρινή εὐνοϊκή συγκυρία σέ μόνιμη ἰσχύ τοῦ ἰδίου ἤ καί τῆς χώρας του.
    Καθ' ὅσον, προσπάθεια γιά τέτοια αὔξηση ἰσχύος, εἶναι κάτι πού κανένας ἐχέφρων καί σοβαρός πολιτικός δέν ἐπιτρέπει στόν κόσμο, ἀλλά τήν γυρίζει (εὐγενικά ἤ μή εἶναι ἄλλο θέμα), ἀμέσως ἤ ἀμέσως ἔπειτα, σέ μπούμερανγκ. Π.χ., ....α)..., β) ...., γ)....
    Γι' αὐτό, λέω ὅτι ὁ Ἐρντογκάν δέν θέλει πράγματι τήν ἐπίλυση κανενός θέματος. Διότι, "τρέφεται" ἀπό τἰς ἐκκρεμότητες τῶν ὁποίων ἐπείγει ἡ ἐπίλυσις, καί τίς ὁποῖες δέν παύει νά δημιουργῆ. Τέτοιας φύσεως ἐκκρεμότητα, εἶναι τό ὅπλο τῆς ἀποστολῆς προσφύγων καί σημειωτέον καί μεταναστῶν.... Γιατί λοιπόν νά σταθῆ στήν ὅποια "ἐπίλυση", καί νά μήν παραβιάσῃ τό νόημα ὅσων συμφωνοῦνται σέ διαπραγματεύσεις ἤ καί σέ ὁριστική συνμφωνία, τήν ἑκάστοτε ἑπόμενη στιγμή πού αὐτό τόν συμφέρει;
    Κατά τήν γνώμη μου, κάθε συνέχιση αὐτῆς τῆς προσπαθείας του, ἤ ἔναρξη ἄλλης ὁμοίας, θά πρέπει νά σημαίνει ἄμεση ἀπαίτηση γιά ἀντιστροφή της (ἐν προκειμένω ἀντιστροφή τῆς ροῆς τῶν ἀποστελλομένων καί ἐπανεισδοχή τους στήν Τουρκία), ἀλλιῶς διακοπή κάθε κουβέντας. (Ὕστερα θά κόπτονται γιά ἐμᾶς ὅσοι βιάζονται πιό πολύ ἀπό μᾶς γιά ταχύτατη ἐπίλυση τοῦ Κυπριακοῦ). Αὐτό εἶναι μία μορφή μπούμερανγκ. Ὄχι ἡ μόνη καί ἴσως ὄχι ἡ πλέον πρόσφορη σήμερα. Ἤδη ὅμως ἀπό "αὕριο"... Χρειάζεται πρόσθετη πληροφόρηση καί σταθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Aναστασιαδης θα κανει τα παντα για να λυσει το κυπριακο ...ειναι ετοιμος να δωσει γη και υδωρ για να εξευμενισει την Τουρκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που μεταλλάχθηκε σε διακοινοτική διαφορά από τις παγκοσμιοποιημένες “πατριωτικές” νεοταξικές πολιτικές δυνάμεις, Ελλάδας και Κύπρου. Με την Τουρκία, που δεν έχει τέτοιες «δυτικές» αναστολές, να διασκεδάζει προφανώς με την κατάντια του πολιτικού “Ελληνισμού”. Ανάξιου του Ελληνικού λαού, ως και εδώ και 9 χρόνια κατοχής της Ελλάδας το πιστοποίησαν”

    Όπως πολλές φορές αναφέραμε και με στοιχεία αποδείξαμε

    (δείτε:1. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.
    http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri/ και
    2. 1974 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ !!. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ-ΠΑΛΑΙΟ ΕΝΘΕΤΟ ΑΘΗΝΑΊΚΗΣ ΕΔΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ, http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.gr/2009/07/1974.html )

    το 1973 είχε συμφωνηθεί στο Παρίσι μεταξύ του «εθνάρχη» Καραμανλή, του Κίσινγκερ και ως λέγεται (και προφανώς) και του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ετσεβίτ, η «επίλυση» του κυπριακού με ελεύθερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και διάθεση δε αυτούς της περιοχής του Αττίλα 1, για να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να λυθεί το Κυπριακό με διχοτόμηση.

    Το πρόσχημα για να γίνουν όλα αυτά ήταν το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου από τον αφελή δικτάτορα Ιωαννίδη, που τον “έπεισαν” ότι με το πραξικόπημα θα επετύγχανε την Ένωση με την Ελλάδα. Ενώ όλη η τότε Νατοϊκή στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας σε συνωμοσία με τον «εθνάρχη» Καραμανλή άλλα σχεδίαζε. Δηλαδή τη διχοτόμηση της Κύπρου.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις υπάρχουσες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία μετά το πραξικόπημα εναντίον του νόμιμου Προέδρου της Κύπρου Εθνάρχη Μακαρίου, ως εγγυήτρια δύναμη της Κυριακής Δημοκρατίας (εγγυήτρια παράλληλα με την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία) μπορούσε να επέμβει για έναν και μοναδικό λόγο.

    Για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης που διαταράχθηκε με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη. Πέραν τούτου ουδέν.
    Αυτό το νόημα είχε τότε και η ομιλία του Εθνάρχη Μακαρίου στον ΟΗΕ, που το διαστρεβλώνουν οι προδότες συνεργάτες των Τούρκων στων εισβολή “Έλληνες”, παρασύροντας αδαείς πατριώτες.

    Αντί αυτού, δηλαδή της αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, η Τουρκία παραβιάσασα ακόμα και την προδοτική συμφωνία με τον «εθνάρχη» Καραμανλή, κατέλαβε και έκτοτε κατέχει περίπου την μισή Κύπρο. Αφού προέβη σε εθνοκάθαρση των κατεχόμενων από τους 220.000 Έλληνες κατοίκους τους, σε δήμευση της περιουσίας τους, σε εκτέλεση 5.000 αθώων Ελλήνων, σε βιασμούς, σε βεβήλωση λατρευτικών Ελληνικών χώρων κτλ.

    Δηλαδή το Κυπριακό δεν είναι διακοινοτική διαφορά ως θέλει να το παρουσιάσει, ο νυν νεοταξικός κατά την εκτίμηση μου, Ανανιακός Αναστασιάδης (φανατικός υποστηρικτής το 2004 του σχεδίου Ανάν εκτουρκισμού της Κύπρου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης ecbgr123@gmail.com
    Και υπάκουα καθοδηγούμενος ο Ανανστασιάδης από την γνωστή κ. Νούλαντ, παρέβη τις υποσχέσεις που έδωσε για να εκλεγεί, ότι δεν θα επανέφερε λύση τύπου Ανάν

    Έτσι ο νυν Πρόεδρος της Κύπρου και οι όπισθεν αυτού (ο αντιπρόεδρος ΗΠΑ Κ. Τζων Μπάιντεν, η κ. Νούλαντ και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Τζών Κέρι), επείγονται να «επιλύσουν» νεοταξικά το Κυπριακό, προ των Αμερικανικών εκλογών και προ της αντικατάστασης του “σπουδαίου” τους Γενικού Γραμματέα των ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.

    AQν ο Αναστασιάδης παρασύρει τον Ελληνισμό της Κύπρου και δεχθεί την νεοταξική άλωση της Κύπρου από την τουρκία, συνέχεια θα έχει το Ελληνικό Αιγαίο και η Ελληνική Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.