14/9/16

Μία χώρα ΕΣΠΑ...


Περνάς από ένα όμορφο νηπιαγωγείο, διαβάζεις ΕΣΠΑ - Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση 75%. 
Μπαίνεις σε δημόσιο σχολείο διαβάζεις ότι η παροχή φυσικού αερίου έγινε με ΕΣΠΑ
Σε όσα δημόσια σχολεία υπάρχουν προτζέκτορες, με ΕΣΠΑ. 
Πανεπιστήμια με ΕΣΠΑ. 
Στις στάσεις των λεωφορείων σε ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για το χρόνο έλευσης του λεωφορείου, με ΕΣΠΑ. 
Στην καταχρεωμένη, 8 χρόνια σε ύφεση, Ελλάδα μπαίνεις καλοκαίρι σε λεωφορείο έχει κλιματισμό, με ΕΣΠΑ. 
Χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς με ΕΣΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών ζει με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. 

Αναπτυξιακός νόμος, ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις έως 50%. 
Μετρό Αθηνών κατά 50% ΕΕ επιχορήγηση, 39% δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 11% Εθνική Χρηματοδότηση. 
Μετρό Θεσσαλονίκης, με ΕΣΠΑ. 
Αυτοκινητόδρομοί; Λιμάνια; Αεροδρόμια; Πλατείες; Ιδρύματα; Πολιτιστικές δράσεις; Μουσεία;
Μέχρι και τα βιβλία του δημοτικού που ξεφύλλιζα χθες τυπώνονται μέσω ΕΣΠΑ κατά 75% και 25% η Εθνική Χρηματοδότηση.
Και έχουμε εδώ τους απιθανους να φαντασιώνονται ότι η Ευρώπη μας πίνει το αίμα, κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ότι η Ευρώπη κερδίζει από την Ελλάδα. Έναν αντιευρωπαϊσμό που τον υποδαυλίζουν και τον καλλιεργούν (άλλοι φανερά άλλοι στα κρυφά) όλοι αυτοί οι άθλιοι –κόμματα και βαθύ κράτος (δικαιοσύνη κλπ)- που είχαν και έχουν την ευθύνη διακυβέρνηση της χώρας ανίκανοι ούτε καν να κακοδιαχειριστούν τους πόρους και τα λεφτά των φορολογουμένων. Σπατάλες, κλοπές και αναποτελεσματικότητα. 


ΥΓ Ο κ. Βουδούρης γενικός γραμματέας μέχρι χθες στο Υπουργείο (ο θεός να το κάνει) Μετανασταυτικής Πολιτικής δήλωσε ότι το μέσο κόστος ανα πρόσφυγα είναι 12.000 ευρώ στην Νορβηγία και 15.000 στην Ελλάδα. Με τη διαφορά ότι στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία τους μετανάστες τους έχουμε σαν τα ζώα (ευτυχώς στην κυβέρνηση βρίσκεται η αριστερά οπότε δεν απασχολεί ιδιαίτερα αυτό).


 Yiannis Papadogiannis.

8 σχόλια:

  1. Μιλάμε για κείμενο-μνημείο ευρωλιγουρισμού και ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΥ!
    Λυπάμαι που στην κοιτίδα της παιδείας, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού και της ανάδειξης της πληρέστερης φιλοσοφικής ιδέας που είναι ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός
    υπάρχουν άνθρωποι που τα μετρούν όλα με την ύλη και το "κιλό"του ΕΣΠΑ. Ντρέπομαι που υπάρχουν ελληνόφωνοι(γιατί Ελληνες-Ρωμιοί δεν είναι) που γλύφουν τη Φραγκιά και είναι θιασώτες της Δυτικής υποκουλτούρας που βάζει την ύλη πάνω από το πνεύμα, που δεν βλέπει τι ηθικοπνευματική καταστροφή μας έχει προκαλέσει ο Δυτικός τρόπος ζωής , που καταγράφει τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και δεν καταγράφει την απώλεια εκατομμυρίων ψυχών από την παράδοση στο χρήμα και την καλοπέραση. Ανόητοι ο εχθρός σας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είσαστε όλοι(αριστεροί,δεξιοί,κομμουνιστές,σοσιαλιστές,φασίστες και νεοφιλελεύθεροι) παιδιά του Διαφωτισμού, του "Ορθολογισμού" ,γεννημένοι Γραικύλοι, γνήσιοι απόγονοι των ενωτικών της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σε μερικές αράδες χώρεσες άπειρες ασυναρτησίες! Πουθενά δεν απαντάς στα επιχειρήματα του άρθρου, μόνο κατακρίνεις!! Όχι μόνο ΕΣΠΑ πήραμε αλλά και Α' και Β' ΚΠΣ (άσχετα πως αξιοποιήθηκαν).

      "άνθρωποι που τα μετρούν όλα με την ύλη και το "κιλό"του ΕΣΠΑ"

      Δυστυχώς με χρήματα και με δουλειά γίνονται υποδομές. Το αμφισβητείς?? Στην επόμενη πρόταση που γράφεις ποιος μας φταίει που δεν υπήρχε μυαλό να κρατήσουμε τα θετικά των δυτικών και να τα συνδυάσουμε με τα δικά μας θετικά. Δεν σχολιάζω τις ασύμβατες έννοιες Έλληνας-Ρωμιός, είναι για βαθιά γνώστες (και εσύ σίγουρα δεν είσαι).
      Τέλος προφανώς εσύ είσαι σχισματικός και δεν εννοείς να καταλάβεις ότι οι διαφορές των παπάδων πρέπει να μείνουν δικές τους και όχι να τις υιοθετούμε.
      Καλά μυαλά

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Σου προτείνω σαν αδαής και ελάχιστος να μελετήσεις το βιβλίο "Ρωμηοσύνη" του π.Ιωάννη Ρωμανίδη και να τα ξαναπούμε. Επαναλαμβάνω ότι ο Ευρωλιγουρισμός και ο Γραικυλισμός δε θα ξαναστήσουν αυτή την πατρίδα στα πόδια της αντίθετα θα εξαφανίσουν και τα ελάχιστα εναπομείναντα ηθικά υποστηλώματα του ελληνισμού. Και πάλι καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που ήρθαν τα ΕΣΠΑ και φτιάξαμε κράτος.Πριν μπούμε στην Ευρώπη δεν είχαμε τίποτα.Ούτε νηπειαγωγεία ,ούτε σχολεία ,ούτε τίποτα.Επίσης έχουμε λαθροματανάστες με ΕΣΠΑ,άνεργους με ΕΣΠΑ και γενικά για κάθε σχολείο που δήθεν μας φτιάχνει η Ευρώπη φτύνει ο λαός αίμα και το πληρώνει χρυσάφι αλλιώς.

    ΥΓ : Με ΕΣΠΑ είχε φτιαχθεί ο νέος δρόμος της Καλαμάτας που κατεστράφη με τη βροχή.Με ΜΟΜΑ ο παλιός άντεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά σχόλιά σου δεν στερούνται βάσης. Άλλα, όπως τούτο, είναι μία σκέτη ανοησία.
      Δηλαδή, λόγω ΕΣΠΑ έχομε λαθρομετανάστες, φτώχεια κλπ., ή μήπως ακριβώς επειδή δεν αξιοποιήσαμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως και όταν έπρεπε; Χάλασε ο δρόμος, επειδή φτιάχτηκε με χρήματα ΕΣΠΑ;

      >γενικά για κάθε σχολείο που δήθεν μας φτιάχνει η Ευρώπη φτύνει ο λαός αίμα και το πληρώνει χρυσάφι αλλιώς<

      Ποιο σχολείο έφτιαξε η Ευρώπη; Άλλωστε, το "δήθεν" που προτάσεις, λέει ότι δεν το έφτιαξε η Ευρώπη. Μπορείς να δικαιολογήσεις τον στείρο αυτό αντιευρωπϊσμό σου;

      Διαγραφή
    2. Το δικό μου σχολείο εφτιαξε! Πριν νοικιαζανε σπίτια μεγάλα ή μαγαζιά για να τα κάνουν τάξεις. Άσε που είδαμε ασφαλτο σε κάθε δρόμο ακόμα και στα χτήματα. Πριν την ένταξη στην τότε Ε.Ο.Κ. τα ελαιουργεία λειτουργούσαν με ντορβάδες. Τρια χρόνια μετά την ένταξη φτιάχτηκε με ευρωπαϊκά κεφάλαια το μεγαλύτερο τότε ελαιουργείο στα βαλκάνια. Και έκτοτε έχει εκσυγχρονιστεί κάμποσες φορές. Πολλά λεφτά έριξε η Ευρώπη, εμείς δεν τα διαχειριστήκαμε σωστά. Αλλά για αυτό φταίμε εμείς. Μεγάλο το δίκιο σου σε αυτά που λες Nativist

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως η ιστοσελιδα,δημοσιευει αρκετα αστεια αρθρα τον τελευταιο καιρο,ενα απ αυτα ειναι και αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα ,λυπάμαι που θα στο πώ,αλλα η ιστοσελίδα σου έχει γίνει πιό γελοία κι απο το Mega..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.