8/9/16

Παρουσία Τουρκοκυπρίων σε αγώνα της εθνικής Κύπρου - Τους έβαλαν να καθίσουν χωριστά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Τρεις κερκίδες (ανατολική, δυτική και νότια) ήταν κατάμεστες χθες βράδυ από τους Κύπριους φιλάθλους που θέλησαν να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής μας απέναντι στο Βέλγιο (3-0).
Στην κερκίδα (βόρεια) όπου φιλοξενήθηκαν οι περίπου 300 Βέλγοι οπαδοί, βρίσκονταν και μερικές δεκάδες Τουρκοκύπριοι (περίπου 200) σε διαχωρισμένο μέρος από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων», όπως φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία.

Τρία λεωφορεία διευθετήθηκαν ώστε οι Τουρκοκύπριοι να περάσουν τα οδοφράγματα για χάρη της Εθνικής μας, ενώ αρκετοί μετέβησαν στο ΓΣΠ με τα ιδιωτικά τους οχήματα. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολίασε θετικά την παρουσία των Τουρκοκυπρίων φιλάθλων στο ΓΣΠ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, όμως, στα σχόλια ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από αρκετούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και Τουρκοκύπριοι.
«Θετική η παρουσία Τ/κ φιλάθλων στο αγώνα της Εθνικής μας με το Βέλγιο στο ΓΣΠ. #Cyprus», έγραψε ο Νεοφύτου. Σε κάποια από τα σχόλια που ακολούθησαν, αποκαλύπτεται η ενόχληση των Τουρκοκυπρίων, κάποιων Κυπρίων, αλλά και το γεγονός πως ήταν απόφαση των υπευθύνων του ΓΣΠ να καθίσουν απομονωμένα οι Τ/κ, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας και αποφυγή τυχόν επεισοδίων με τους Ελληνοκύπριους που δεν θα έβλεπαν με θετικό μάτι την παρουσία Τ/κ.
NIC_2532
«Γιατί τους χώρισαν από τους Ε/κ τότε; Ήθελαν να καθίσουν στην πλευρά της Κύπρου, όχι αλλού, αλλά δεν τους άφησαν δυστυχώς», ρώτησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ η Ντενίζ Μπιριντζί.
Ο Αχμέτ Μουράτογλου, ανάρτησε φωτογραφία με τους απομονωμένους Τουρκοκύπριους φίλαθλους λέγοντας: «Η αξία που μας δίνετε είναι αυτή; Οι Τ/κ φίλαθλοι δεν έχουν δικαίωμα να δουν το αγώνα οπού θέλουν;».
Ο Τεκίν Μπιριντζί υποστήριξε πως άλλοι Τουρκοκύπριοι που πήγαν στο ΓΣΠ με τα ιδιωτικά τους οχήματα, παρακολούθησαν τον αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους φιλάθλους χωρίς να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Πέραν αυτών, το θέμα πήρε αυξημένες διαστάσεις με αρκετούς να κάνουν λόγο για πολύ απομακρυσμένο σενάριο συνύπαρξης, συμβίωσης και αλληλοσεβασμού σε μια επανενωμένη Κύπρο.
Από τις απαντήσεις προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν έλειπαν τα άσχημα σχόλια και οι ειρωνίες για τους Τουρκοκύπριους, από οπαδούς που δεν θέλουν ούτε να ακούνε για μία επανενωμένη Κύπρο. Μάλιστα, ο Αχμέτ Μουράτογλου απάντησε σε Κύπριο οπαδό που του είπε «να πας στην Τουρκία να δεις αγώνα εσύ». Συγκεκριμένα ο Μουράτογλου απάντησε: «Ευχαριστώ φίλε, την άλλη φορά να πάμε μαζί (σ.σ. πιθανόν εννούσε σε αγώνα της Εθνικής Κύπρου)».
Θετική η παρουσία Τ/Κ φιλάθλων στο αγώνα της Εθνικής μας με το Βέλγιο στο ΓΣΠ.
@AverofCY Η αξία που μας δίνετε είναι αυτή; Οί Τ/Κ φίλαθλοι δεν έχουν δικαιωμα να δούν το αγώνα οπου θέλουν: Ευχαρστpic.twitter.com/8jN26YHq91

View image on Twitter

@AverofCY Giati tous xwrisan ap'tous E/K tote; Ithelan na kathisoun stin plevra tis Kypro oxi allou, alla den tous afisan distixws...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.