12/9/16

Ελλάδα-Ισραήλ ανταλλάσσουν πληροφορίες για απειλές

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ
Ρόμπερτ Ζίνγκερ: Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά απόψεις, εγκυμονούν κινδύνους για τις κοινωνίες μας ως σύνολο και πρέπει να καταπολεμηθούν σθεναρά. Το κλειδί σε αυτό είναι η εκπαίδευση, καθώς και η σταθερότητα από την πλευρά της κυβέρνησης και των ηγετών της κοινωνίας των πολιτών.
Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει στρατηγική συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών συνεργάζονται στενά, ανταλλάσσουν πληροφορίες για πιθανές απειλές και διεξάγουν κοινές ασκήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Ζίνγκερ, ο οποίος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Ελλάδα. 
Χαιρετίζει τη στάση που υιοθετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση υπέρ των στενών σχέσεων με το Ισραήλ σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, αλλά ταυτόχρονα δεν κρύβει την ανησυχία του για την ισχυρή παρουσία της Χρυσής Αυγής που, όπως λέει, έχει προκαλέσει ζημία στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και πρέπει να καταπολεμηθεί. Εκφράζει, δε, την ελπίδα πως η δίκη των ηγετών της δεν θα συνεχισθεί στο διηνεκές.
Μιλάει για το πολύ υψηλό ποσοστό Ελλήνων που έχουν αντισημιτικά στερεότυπα και πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ελέγχουν κυβερνήσεις και κυβερνούν τον κόσμο, λέγοντας «πιστέψτε με, δεν το κάνουμε». Πάντως, δηλώνει ευτυχής για τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί με τα αντιεβραϊκά σχόλια κάποιων μητροπολιτών. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζει επίσης τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας οφείλουν να τη στηρίξουν, τη στιγμή που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις με την εισροή προσφύγων και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.
– Πώς βλέπετε τη θέση και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή;
– Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, πάνω απ’ όλα την εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Είναι σημαντικό να έχει την υποστήριξη των εταίρων της στην Ε.Ε. Οι προκλήσεις αυτές πρέπει να επιλυθούν μέσω της όλο και στενότερης διεθνούς συνεργασίας. Χαιρετίζω το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις καλές σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, με τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα και με το Ισραήλ. Δεν ήταν πάντα τόσο ομαλά τα πράγματα σε αυτό το πεδίο...
– Οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση;
– Αυτό είναι πραγματικά μια θετική ιστορία, έχουμε μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και την Αθήνα στον στρατιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτόν της ενέργειας. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά είναι σημαντικό πως συνεργάζονται οι στρατιωτικές ηγεσίες, ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές απειλές και διεξάγουν κοινές ασκήσεις. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως οι επιστήμες και ο πολιτισμός. Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε εμβάθυνση της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

– Πώς αξιολογείτε την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη;

– Είμαστε ενθαρρυμένοι από κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τόσο από τη νυν όσο και από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία, τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις δράσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Τόσο οι υπουργοί της κυβέρνησης που συνάντησα όσο και ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, και παρόλο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφωνούν σε κάποια πράγματα, φαίνονται ενωμένοι σε θέματα όπως αυτό, ή οι σχέσεις με το Ισραήλ.
Οπως είπα και στον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στην υλοποίηση κάθε ιδέας που μπορεί να συμβάλει στον κοινό μας αγώνα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.
– Εκτιμάται ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα;

– Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολύ λίγα βίαια περιστατικά κατά Εβραίων και εβραϊκών χώρων στην Ελλάδα. Αυτό είναι σίγουρα ενθαρρυντικό. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό Ελλήνων έχουν αντισημιτικά στερεότυπα και πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ελέγχουν κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, κυβερνούν τον κόσμο. Πιστέψτε με, δεν το κάνουμε!
Μερικοί μητροπολίτες της Ελληνικής Εκκλησίας προέβησαν σε αντιεβραϊκά σχόλια, αλλά είμαι ευτυχής να πω ότι κατά τη συνάντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μας διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί με αυτές τις δηλώσεις και ότι είναι πρόθυμος να εντείνει τον διαθρησκευτικό διάλογο με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο. Χαιρετίζω επίσης τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά απόψεις, εγκυμονούν κινδύνους για τις κοινωνίες μας ως σύνολο και πρέπει να καταπολεμηθούν σθεναρά. Το κλειδί σε αυτό είναι η εκπαίδευση, καθώς επίσης και η σταθερότητα από την πλευρά της κυβέρνησης και των ηγετών της κοινωνίας των πολιτών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μιλούν εναντίον του ρατσισμού, που καταδικάζουν το μίσος οποιασδήποτε μορφής.

– Πώς βλέπετε την παρουσία της Χρυσής Αυγής;

– Εχουμε δει τα τελευταία χρόνια πόση ζημία έχουν προκαλέσει στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας οι ενέργειες του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι ηγέτες της είναι σήμερα σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες, και ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Είναι ανησυχητικό ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη έως καθόλου πρόοδος στη δίκη κατά τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω ότι δεν θα συνεχισθεί για πάντα. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και να καταπολεμηθεί. Χαίρομαι που κανείς από όσους συνάντησα στην Ελλάδα δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν επαφές μαζί τους. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, ένα κίνημα που εξυμνεί τον ναζισμό και τον φασισμό, αυτούς δηλαδή που επιτέθηκαν στην Ελλάδα και σκότωσαν τόσο πολλούς Ελληνες, είναι τόσο ισχυρή στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υποστήριξη της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που έσωσε Ελληνες Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
– Πόσο ειλικρινή και βιώσιμη θεωρείτε την πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας;

– Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι το Ισραήλ και η Τουρκία αποκατέστησαν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις. Ολες οι χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας. Είναι προς όφελος όλων και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια στην περιοχή. Η διασφάλιση της σταθερότητας σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν είναι προφανώς κάτι εύκολο, αλλά για να επιτευχθεί απαιτεί τη συμβολή όλων των χωρών.
Καθημερινή

17 σχόλια:

  1. Δεν ειναι μονο ο αντισημιτισμος ρατσισμος κε Σιγκερ. Και ο σιωνισμος ειναι (αποφαση το 76 του ΟΗΕ) που φαγατε τα λυσακα σας να την αλλαξετε τη δεκαετια του 90. Μια επισκεψη στο Ισραηλκ σε πειεθι οπου σε φτυνουν (σαν γουρουνι που εισαι) οι ορθοδοξοι Εβραιοι .....Ασφαλως βεβαια και γνωριζετε τι εχει πει ο κος Noel Ignatiev στις ΗΠΑ, που αν τολμουσε να τα ξεστομισει κανεις θα ειχε βουιξει ο κοσμος....Οποτε μην κουραζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να μας υποδείξει μία χώρα όπου η δια του λόγου αμφισβήτηση ή άρνηση ενός ιστορικού γεγονότος -και που δεν αφορά το "ολοκαύτωμα" - αποτελεί ποινικό αδίκημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι ανησυχητικό ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη έως καθόλου πρόοδος στη δίκη κατά τους τελευταίους μήνες"

    Πώς να σημειωθεί, όταν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία (αυτό έχει επισημανθεί από την αρχή).

    "Η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και να καταπολεμηθεί"

    Ε, αυτό προσπάθησε από την αρχή ο Σαμαράς, με ό,τι μέσο διέθετε, αλλά δεν το κατάφερε. Βέβαια, πώς να γνωρίζει ένας Αμερικανός τι τεκταίνεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν κανένα συτημικό ΜΜΕ δεν αναφέρει το παραμικρό και πρέπει και οι Έλληνες να καταφεύγομε στην εναλλακτική ενημέρωση για να πληροφορούμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πρόδηλο ότι αυτός δεν ξέρει για τι μιλάει κι έτσι αναφέρεται σε 'ηγέτες' της ΧΑ. Του είπαν να τα πει και τα λέει. Όπως και να χει, ευτυχώς που είναι κατηγορούμενοι οι υποστηρικτές του ναζισμού και μείωσαν την παράνομη και απάνθρωπη δράση τους. Αυτό πρέπει να το πιστωθεί η δικαιοσύνη που γενικά κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >μείωσαν την παράνομη και απάνθρωπη δράση τους<

      Αυτήν ακριβώς πασχίζει να βρει η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, όπως φαίνεται από τούς παραπάνω συνδέσμους, αλλά φαίνεται ότι την βρήκες εσύ! Η δικαιοσύνη δεν κοιμάται, αλλά εκτελεί εντολές. Άλλοι κοιμούνται και μάλιστα όρθιοι.

      Διαγραφή
    2. Η δικαιοσύνη ψάχνει να βρει εγκλήματα, η απάνθρωπη και παράνομη δράση τους είναι πρόδηλη όταν με ανδρεία κλώτσαγαν τους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών. Αν δεν ξέρεις τι ψάχνει η δικαιοσύνη διάβασε, ψάξε ή ρώτα, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι ο φασισμός και ο ναζισμός.

      Διαγραφή
    3. Δουλειά τής αστυνομίας ήταν να ελέγχει την νομιμότητα των παρανόμων μικροπωλητών, οι οποίοι κάνουν ζημιά στους νομίμους. Η ΧΑ απλώς κάλυψε το κενό τής αστυνομίας.
      Αν κατά σύμπτωση οι παράνομοι ήσαν αλλοδαποί, αυτό είναι άλλη ιστορία. Αν εσύ θέλεις να καλύπτεις τούς παράνομους αλλοδαπούς και τις δραστηριότητές των, όπως έχεις ήδη αποδείξει ότι κάνεις, αυτό είναι δική σου δουλειά.

      Τα περί φασισμού και ναζισμού, που γράφεις, είναι απλώς ανοησίες.

      Διαγραφή
    4. Το ότι η Αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της δε πάει να πει ότι θα την κάνεις εσύ ή εγώ. Έγηκλημα είναι κ αυτό αν δεν κάνω λάθος. Αν αποκαλείς ανοησίες το ότι είναι ντροπή ο φασισμός και ο ναζισμός τότε την ταυτιση με αυτούς πως θα την πεις;

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι φασισμός και ναζισμός (αλήθεια, ξέρεις τι ακριβώς σημαίνουν οι έννοιες αυτές, ή τις πιπιλάς σαν καραμέλα, όπως συνηθίζεται;) το να υπερασπίζεσαι τον Έλληνα έμπορο από τον λαθρομετανάστη που τον καταστρέφει. Αν το κράτος είναι ανίκανο, ή έχει άλλους λόγους να μην διώκει το παραεμπόριο, όταν το ασκούν λαθρομετανάστες, τότε ποιος θα προστατεύσει τούς ανθρώπους αυτούς; Τα ίδια γίνονται στις πόλεις, που λαθρομετανάστες απλώνουν την παράνομη πραμάτεια τους μπροστά στα μαγαζιά, που πληρώνουν υπαλλήλους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δημοτικά τέλη, φόρους κλπ. και ο αστυνόμος στέκει παραπέρα άπρακτος.

      Διαγραφή
    6. Φασιστική και ναζιστική συγχρόνως είναι η ιδεολογία της ΧΑ, ανάλογα με το ποιος βουλευτής της μιλάει. Άλλοι πιστεύουν στο φασισμό άλλοι στο ναζισμό γοητευμένοι από τους κατακτητές της πατρίδας μας, αυτούς που κατέκαψαν ολόκληρα χωριά και μακέλεψαν αμάχους χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς. Και εσύ τους υπερασπίζεσαι λέγοντας ότι πρέπει να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και ο καθένας να κάνει το διωκτικό όργανο. Σε αυτόν το νόμο έχει υποκύψει η ΧΑ και δικάζεται, από το πιο ισχυρό κράτος και θα καταδικαστεί. Τα δε άλλα που λες για τους άπρακτους αστυνομικούς, εφάρμοσε τα εσύ πρώτος, όταν υποστείς κάποιο δεινό πάρε την ΧΑ του τόπου σου και όχι την αστυνομία. ΝΤΡΟΠΗ!!!

      Διαγραφή
    7. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Στο σχόλιό μου 12 Σεπτεμβρίου 2016 - 2:18 μ.μ. παρέθεσα στοιχεία. Αντ' αυτών, εσύ παραθέτεις φληναφήματα. Μπορείς να αντικρούσεις τα στοιχεία που παρέθεσα; Αν ναι, κάνε το. Αν όχι, καλύτερα μην γράφεις, προσπαθώντας να παρεκτρέψεις την συζήτηση, αν μπορείς, βεβαίως.

      Επαναλάμβάνω, διάβασε πρώτα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ (και τούς συνδέσμους, εννοείται) και μετά δώσε απάντηση.

      Διαγραφή
  5. Αυτος ο περιουσιος "κυριος" καθως και οι υπολοιποι περιουσιοι ομόφυλοί του, τωρα τελευταια εχουνα καποια προβληματακια με δεδομενο οτι τα γκογίμ εχουν αρχισει και παίρνουν χαμπάρι τον ρολο των "περιούσιων" οσον αφορα το μεγαλυτερο μερος της δυστυχιας τους. Βλέπετε, δεν περιμεναν οτι δεν θα μπορουν να ελεγξουν ΚΑΙ το διαδικτυο κατα 100%.
    Διαβαστε (οι αγγλομαθεις) το κειμενο
    http://www.kevinmacdonald.net/Immigration.pdf
    του καθηγητη εξελικτικης ψυχολογιας του Παν. της Καλιφορνιας Kevin MacDonald τον οποιο εχουν βαλει στην μαυρη λιστα το συνολο των περιούσιων σε ΗΠΑ και ανα τον κοσμο. Επισεις οποιος θελει πραγματικα να καταλαβει τον κοσμο μας, ας περιηγηθει στην ιστοσελιδα του καθηγητου: http://www.kevinmacdonald.net/books.htm
    και ας αναζητησει τα αρθρα του: http://www.theoccidentalobserver.net/
    και τις συνεντευξεις του στο Youtube.
    Με μεθοδο και επιστημονικοτητα και με οπλο τις πηγες (κατα 90% των ίδιων των περιούσιων) αποδομηται και φωτιζεται το οικοδομημα των τελευταιων 140 ετων στο οποιο στηριζεται ο σημερινος κοσμος.
    "A light upon the nations" ειναι οι περιουσιοι κατα την γνωμη τους. Δειτε λοιπον τι λεει η σημερινη Επιστημη στα καλύτερά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επανέρχομαι με ενα αρθρο τυπικοτατο δειγμα του ..."πολιτισμου" και της "αληθειας" με την οποια βομβαρδιζονται οι αμαθεις τα τελευταια 71 χρονια.
    http://redskywarning.blogspot.gr/2016/09/denial.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπε ο Περιούσιος : (Μερικοί μητροπολίτες της Ελληνικής Εκκλησίας προέβησαν σε αντιεβραϊκά σχόλια, αλλά είμαι ευτυχής να πω ότι κατά τη συνάντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μας διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί με αυτές τις δηλώσεις και ότι είναι πρόθυμος να εντείνει τον διαθρησκευτικό διάλογο με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο. Χαιρετίζω επίσης τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.)
    Καί λέω γώ:¨Οταν αναγνωρίσουν αυτοί οι Περιούσιοι τού Θεού τους, το 1ον) Αρμένηδες Υπέστησαν Ολοκαύτωμα
    2ον) Ελληνες τού Πόντου υπέστησαν Ολοκαύτωμα,

    ....Θα προχωρήσουμε και στούς ¨αλλους Ρουάντα Ερυθρόδερμους, κλπ .κλπ.
    Εγω Πρώτος θα ζητήσω συγγνώμη από τόν κύριο
    Ολοι οι Πόλεμοι έιναι Πόλεμοι τών Τραπεζητών εναντίων ¨ολων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού να είχε ο άνθρωπος διαβάσει Πατροκοσμά...

      ...Και τώρα μη δυνάμενοι οι Εβραίοι να τον μετασταυρώσουν τον Χριστόν, κάθε Μεγάλην Παρασκευήν τον κάνουν από κερί και τον σταυρώνουν, και ύστερα τον καίουν• ή παίρνουν ένα αρνί και το κτυπούν με τα μαχαίρια και το σταυρώνουν αντί του Χριστού. Ακούετε κακίαν των Εβραίων και του διαβόλου; Καθώς γεννηθή το Εβραιόπαιδον, αντί να το μαθαίνουν να προσκυνή τον Θεόν, οι Εβραίοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα των τον διάβολον, ευθύς οπού γεννηθή, το μαθαίνουν να βλασφημά και να αναθεματίζη τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας• και εξοδεύουν πενήντα, εκατόν πουγγία να εύρουν κανένα χριστιανόπουλο να το σφάξουν, να πάρουν το αίμα του, και με εκείνο κοινωνούν. Ο διάβολος θέλει να πίνωμεν το αίμα των παιδίων, και όχι ο Θεός. Ο Χριστός μας παραγγέλει να ευχώμεθα όλον τον κόσμον. Ο Εβραίος, όσον και αν είναι φίλος σου, πήγαινε, καλημέρισέ τον, και βάλε το αυτί σου να ακούσης τι σου λέγει. Εσύ τον εύχεσαι και τον χαιρετάς, και εκείνος σε καταράται και σου λέγει, κακή ημέρα σου, διότι η καλή μέρα είναι του Χριστού, και δεν θέλει ούτε να την ακούση ούτε να την είπη ο Εβραίος. Κοίταξε εις το πρόσωπον ένα Εβραίο όταν γελά• τα δόντια του ασπρίζουν, το πρόσωπόν του είναι ωσάν πανί αφωρισμένο, διότι έχει την κατάραν από τον Θεόν, και δεν γελά η καρδία του. Έχει τον διάβολον μέσα του οπού δεν τον αφήνει. Κοίταξε και ένα χριστιανόν εις το πρόσωπον, ας είναι και αμαρτωλός• λάμπει το πρόσωπόν του, χύνει η χάρις του Αγίου Πνεύματος. Σφάζει ο Εβραίος ένα πρόβατον, και το μισό το εμπροσθινόν το κρατεί διά λόγου του, και το πισινόν το μπουντζώνει και το πωλεί εις τους χριστιανούς διά να τους μαγαρίση. Και αν σου δώση Εβραίος κρασί ή ρακί, είναι αδύνατον να μη το μαγαρίση πρώτον• και αν δεν προφθάση να κατουρήση μέσα, θα πτύση. Όταν αποθάνη κανένας Εβραίος, τον βάζουν μέσα εις ένα σκαφίδι μεγάλο και τον πλένουν με ρακί, και του βγάνουν όλην του την βρώμα, και εκείνο το ρακί το φτιάνουν με μυριστικά, και τότε το πωλούν εις τους χριστιανούς ευθηνότερον, διά να τους μαγαρίσουν. Πωλούν ψάρια εις την πόλιν οι Εβραίοι; Ανοίγουν το στόμα του οψαρίου και κατουρούν μέσα, και τότε το πωλούν εις τους χριστιανούς...

      κι άλλα τέτοια ωραία και χριστιανικά. Το μίσος τής Χριστιανικής Εκκλησίας είναι θρησκευτικό και όχι φυλετικό και μετεδώθη μέσω Βυζαντίου στους Σλάβους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.