24/9/16

ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ : Ο ΟΤΖΑΛΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αγγλία : Ο Οτζαλάν πρέπει να είναι ελεύθερος
Ο ηγέτης των εργατικών στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν, που είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα του τελευταίου έτους δήλωσε πως είναι ανάγκη ο Κούρδος Λαϊκός Ηγέτης Αμπντουλλάχ Οτζαλάν να είναι ελεύθερος.
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μιλώντας χτες στο Λονδίνο σε μια συγκέντρωση που έγινε στα πλαίσια του αγώνα για την αρχηγία στο κόμμα, ανέφερε πως πρέπει να αναγνωριστεί στον κουρδικό λαό το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης.


Στην συγκέντρωση που έγινε με οργάνωση από την κουρδική λαϊκή βουλή-Βρετανίας, μετείχαν πολλοί καταγόμενοι από το Κουρδιστάν και την Τουρκία. Η συγκέντρωση διευθύνονταν από την βουλευτή Β. Λονδίνου  Κέιτ Όσαμορ και σε αυτήν ο Κόρμπιν σχολίασε θέματα εσωτερικά και διεθνή.
Ο Κόρμπιν είπε πως για να τελειώσει ο πόλεμος στο Κουρδιστάν και να διασφαλιστεί η ειρήνη, πρέπει να ελευθερωθεί ο Οτζαλάν. Ο Κορμπιν ανέφερε τα εξής : Το λέω συνεχώς, εάν είναι να υπάρξει μια λύση και ειρήνη, ο Οτζαλάν πρέπει να είναι ελεύθερος και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στο θέμα αυτό θα υπάρξουν εργασίες μας. Το συνέδριο της Trade Union η ανώτερη δηλαδή δομή όλων των συνδικάτων της χώρας, πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση. ¨Τρέχει¨ μια μεγάλη καμπάνια για την ελευθερία του κουρδικού λαού και του Οτζαλάν. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη¨.

¨ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ¨
Ο Κόρμπιν αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Συρία ανέφερε πως εκεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως ¨Θα πρέπει να διασφαλιστούνε οι διάφοροι λαοί που υπάρχουν στην Συρία. Πρέπει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.¨
Ο Κόρμπιν συνέχισε σχολιάζοντας ως εξής :
¨Για χρόνια παρακολουθώ από κοντά τους Κούρδους και ξέρω την ιστορία τους. Στην δεκαετία του 20 η ταυτότητα τους απορρίφθηκε. Οι διεθνείς δυνάμεις που είχαν βλέψεις σε εκείνα τα εδάφη τότε με την συμφωνία Sykes Picot και με άλλες συμφωνίες απορρίφθηκαν τα διεθνή δικαιώματα του κουρδικού λαού. Και εμείς τώρα ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα εκείνων των συμφωνιών.
Και μέχρι σήμερα πάντα απορρίπτονται. Εάν είναι επιθυμητή η ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να γίνει αποδεκτό το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης του κουρδικού λαού. Το βασικό μας σλόγκαν σε αυτό το θέμα είναι ¨Ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη και δημοκρατία¨.
……………….
……………….
http://anfturkce.net/guncel/ingiltere-ana-muhalefet-lideri-ocalan-ozgur-olmali
16/9/2016

Σχ : Μακάρι να δούμε και κανέναν Έλληνα ηγέτη  κόμματος να τα λέει αυτά .

http://tourkikanea.gr/2016/09/apo-14/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.