8/9/16

Πενταμερή διάσκεψη τον Οκτώβριο βλέπει ο Μουσταφά Ακιντζί

Διεθνή διάσκεψη τον Οκτώβριο προκρίνει με δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί, ενώ έκανε λόγο και για συγκλίσεις.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα μετά το πέρας της συνάντησης με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι η ε/κ πλευρά έχει επιδώσει ένα ανεπίσημο έγγραφο (non paper) με την άποψη της για το θέμα των εγγυήσεων, που δεν ικανοποιεί τις ανησυχίες της τ/κ πλευράς.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ενημέρωσε ότι στις συναντήσεις δε συζητούνται λεπτομέρειες και ότι έχει γίνει μόνο ανταλλαγή απόψεων (brainstorming) επί της αρχής για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Συμπλήρωσε δε ότι και η Τουρκία συμφωνεί με κάποιες από τις αρχές, ενώ κανένας δεν ισχυρίζεται ότι επικρατούν σήμερα οι ίδιες συνθήκες με αυτές του 1960, είπε.

Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει το σύστημα εγγυήσεων όταν έρθει ο καιρός, όμως τώρα είναι ο καιρός για ανταλλαγή απόψεων.

Ανέφερε ότι οι ε/κ θέσεις που παρουσιάζονται στο ανεπίσημο έγγραφο δεν τερματίζουν τις ανησυχίες της τ/κ πλευράς, καθώς ο τ/κ «λαός» αισθάνεται ασφαλής με την Τουρκία και δε βλέπει σύστημα εγγυήσεων χωρίς την παρουσία της Άγκυρας.

Είπε εξάλλου ότι Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να εργαστούν επί του θέματος, κάτι που θα συνεχιστεί στη Νέα Υόρκη, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια πενταμερούς διάσκεψης.

Υπάρχουν συγκλίσεις
--------------------------
Αναφερόμενος στην εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών, ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για συγκλίσεις. Υπάρχουν συγκλίσεις, ίσως όχι τόσες πολλές όσο θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή να εκδοθεί μια θετική κοινή δήλωση κατά το τέλος των συναντήσεων, στις 14 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, εξέφρασε λύπη για την αποκάλυψη της ημερομηνίας της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία θα ανακοινωνόταν στις 14 Σεπτεμβρίου και είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν σεβάστηκε τη συμφωνία.

Ο στόχος για επίτευξη λύσης πριν το τέλος του 2016 είναι κοινός, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης και πρόσθεσε ότι για να επιτευχθεί, θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μετά τη Νέα Υόρκη και την τριμερή συνάντηση με τον Μπαν Γκι-μουν, ενώ όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι πρόθυμες για μια πενταμερή διάσκεψη τον Οκτώβριο.

Ως προς τη μετάβαση του ίδιου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα πάει «στις 20 Σεπτεμβρίου ή νωρίτερα».

Οι προσπάθειες για λύση θα ενταθούν σε Κύπρο και Νέα Υόρκη με στόχο τη δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής, νέας ομόσπονδης δομής, με πολιτική ισότητα και δύο συνιστώσες πολιτείες, που θα επιτρέψει στις δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά, κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.
Πηγή: ΚΥΠΕ, Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. “Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που μεταλλάχθηκε σε διακοινοτική διαφορά από τις παγκοσμιοποιημένες “πατριωτικές” νεοταξικές πολιτικές δυνάμεις, Ελλάδας και Κύπρου. Με την Τουρκία, που δεν έχει τέτοιες «δυτικές» αναστολές, να διασκεδάζει προφανώς με την κατάντια του πολιτικού “Ελληνισμού”. Ανάξιου του Ελληνικού λαού, ως και εδώ και 9 χρόνια κατοχής της Ελλάδας το πιστοποίησαν”

    Όπως πολλές φορές αναφέραμε και με στοιχεία αποδείξαμε

    (δείτε:1. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.
    http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri/ και
    2. 1974 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ !!. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ-ΠΑΛΑΙΟ ΕΝΘΕΤΟ ΑΘΗΝΑΊΚΗΣ ΕΔΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ, http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.gr/2009/07/1974.html )

    το 1973 είχε συμφωνηθεί στο Παρίσι μεταξύ του «εθνάρχη» Καραμανλή, του Κίσινγκερ και ως λέγεται (και προφανώς) και του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ετσεβίτ, η «επίλυση» του κυπριακού με ελεύθερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και διάθεση δε αυτούς της περιοχής του Αττίλα 1, για να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να λυθεί το Κυπριακό με διχοτόμηση.

    Το πρόσχημα για να γίνουν όλα αυτά ήταν το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου από τον αφελή δικτάτορα Ιωαννίδη, που τον “έπεισαν” ότι με το πραξικόπημα θα επετύγχανε την Ένωση με την Ελλάδα. Ενώ όλη η τότε Νατοϊκή στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας σε συνωμοσία με τον «εθνάρχη» Καραμανλή άλλα σχεδίαζε. Δηλαδή τη διχοτόμηση της Κύπρου.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις υπάρχουσες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία μετά το πραξικόπημα εναντίον του νόμιμου Προέδρου της Κύπρου Εθνάρχη Μακαρίου, ως εγγυήτρια δύναμη της Κυριακής Δημοκρατίας (εγγυήτρια παράλληλα με την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία) μπορούσε να επέμβει για έναν και μοναδικό λόγο.

    Για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης που διαταράχθηκε με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη. Πέραν τούτου ουδέν.
    Αυτό το νόημα είχε τότε και η ομιλία του Εθνάρχη Μακαρίου στον ΟΗΕ, που το διαστρεβλώνουν οι προδότες συνεργάτες των Τούρκων στων εισβολή “Έλληνες”, παρασύροντας αδαείς πατριώτες.

    Αντί αυτού, δηλαδή της αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, η Τουρκία παραβιάσασα ακόμα και την προδοτική συμφωνία με τον «εθνάρχη» Καραμανλή, κατέλαβε και έκτοτε κατέχει περίπου την μισή Κύπρο. Αφού προέβη σε εθνοκάθαρση των κατεχόμενων από τους 220.000 Έλληνες κατοίκους τους, σε δήμευση της περιουσίας τους, σε εκτέλεση 5.000 αθώων Ελλήνων, σε βιασμούς, σε βεβήλωση λατρευτικών Ελληνικών χώρων κτλ.

    Δηλαδή το Κυπριακό δεν είναι διακοινοτική διαφορά ως θέλει να το παρουσιάσει, ο νυν νεοταξικός κατά την εκτίμηση μου, Ανανιακός Αναστασιάδης (φανατικός υποστηρικτής το 2004 του σχεδίου Ανάν εκτουρκισμού της Κύπρου).

    Υπάκουα καθοδηγούμενος ο Ανανστασιάδης από την γνωστή κ. Νούλαντ, παρέβη τις υποσχέσεις που έδωσε για να εκλεγεί, ότι δεν θα επανέφερε λύση τύπου Ανάν

    Έτσι ο νυν Πρόεδρος της Κύπρου και οι όπισθεν αυτού (ο αντιπρόεδρος ΗΠΑ Κ. Τζων Μπάιντεν, η κ. Νούλαντ και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Τζών Κέρι), επείγονται να «επιλύσουν» νεοταξικά το Κυπριακό, προ των Αμερικανικών εκλογών και προ της αντικατάστασης του “σπουδαίου” τους Γενικού Γραμματέα των ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.

    Aν ο Αναστασιάδης παρασύρει τον Ελληνισμό της Κύπρου και δεχθεί την νεοταξική άλωση της Κύπρου από την τουρκία, συνέχεια θα έχει το Ελληνικό Αιγαίο και η Ελληνική Θρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.